Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék a lányommal? Már...

Mit tehetnék a lányommal? Már teljesen ki vagyok készülve!

Figyelt kérdés
A 14 éves lányom egyszerűen elviselhetetlen lett.Például elmegy valahova csak úgy nem veszi fel a telefont nem jön haza stb.Én nagyon nem tudok mit csinálni mert egyedül nevelem és nagyon sokat dolgozok ezért nem vagyok otthon és el tud menni.Nem tudom mért lett ilyen egyszerűen úgy viselkedig mintha örülnöm kéne annak hogy eltűr.De amit ma csinált az már eviselhetetlen!Kivettem szabadságot hogy együtt lehessünk de ő szó szerint kidobott a saját lakásomból mert valami bulit tart...Amikor tiltakozni akartam kizárt.Eljöttem mert nem tudtam mit tehetnék és most az egyik barátnőmnél vagyok.Mit rontottam el ennyire?Megtudom még nevelni ennyi idősen?Tudom hogy túl sokat dolgozok és azért lehet ilyen de csak miata csinálom és mindent megkapott és megkap amit csak akar!Akkor mért ilyen?Segítsetek!
2010. dec. 28. 18:59
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
19:14 vagyok: *kárpótolni az apjáért, nem apját :D
2010. dec. 28. 19:16
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Kizár a saját lakásodból???

Két anyai pofon, azonnal.

Próbálgatja a határait, amiket neked kell meghúzni, méghozzá itt és most, de nagyon gyorsan.

Elsőként: elbeszélgetni vele, hogy neki abból van ruha, telefon, csillivilli, iskola, meleg étel és lakás, hogy te sokat dolgozol. Ha neki ez nem tetszik, tételesen számold ki az orra előtt, miről kell lemondania (neki, nem neked), hogy élni tudjatok.

Megbeszélni vele, hogy a felnőttség ott kezdődik, hogy több felelősséget vállal, nem több felelőtlenséget csinál.

Jelenleg csak egy hisztis, akaratos kis p.csa, nem úgy viselkedik, mint egy felnőtt. Pedig maholnap fiatal hölgy lesz. Amit egy fényév választ el a 18 éves, kiégett kis k.vától. Már bocs...

A döntés az ő kezében van, melyik szeretne lenni.

Tisztázni vele, hogy egyelőre te vagy az anyja, ergo nálad a zseton és hatalom. Ha ez nem tetszik, lehet menni diákmunkára, és arra költi a keresetét, amire akarja, de beszáll a rezsi felébe. Vagy akkor az anyja vagy, ha szót kell fogadni, vagy akkor se, amikor pénz kéne.

Ha elmegy, és nem veszi fel a telefont: telefont elvenni. Nem azért van, hogy a pláza WC-ben legyen mivel fényképezkedni.

Ha nem jön haza időben: megbeszélt időpontig van nyitva az ajtó. Utána 5, azaz 5 egész perccel bezárod az ajtót, és benne hagyod a kulcsot. Ezt vele is közlöd, hogy ha nem ér haza, a lépcsőházban alszik.

Gépet kikapcsolni, felhívni a rendőrséget, hogy idegenek vannak a lakásodban, nem tudsz bemenni, segítsenek. Aztán eltakaríttatni a romokat a kisasszonnyal.

Aztán elvinni nőgyógyászhoz, és teljes kivizsgálást kérni, ha kell, fogamzásgátlót íratni. Szerintem nem fog ártani, ha ennyire nem tudsz rá hatni, ki tudja, mi történik.

Eszemet eldobom, hogy kizár a lakásból, ott van egy csomó idegennel, te meg ezt hagyod.

Azt rontod el, hogy mindent ráhagysz, nem neveled.

Az meg tény, hogy már késő.

Lehet neki papolni, hogy ha nem bízhatsz meg benne, kevesebb szabadságot fog kapni, és amit most elront, később nem fogja tudni jóvá tenni, beleértve a nemi betegségeket, abortuszokat, ivászatokat, kellemetlen tapasztalatokat, rossz jegyeket, meg azt, hogy a lakótelepen élők, az osztálytársai, meg azok a fiúk, akik átmennek rajta, élete végig csak egy kis rongyot fognak látni benne. Lehet ő 20 év múlva akármilyen rendes családanya, több diplomás igazgató, ezeknek az embereknek mindig az fog beugrani, ahogy hisztizik, mert anyucinak nincs kedve szót fogadni, vagy lepippant valakit részegen a diszkóban.

Ezekkel kell élnie élete végéig, és úgy tegye, hogy később nem fogja tudni ezeket lemosni magáról.

De gyanítom, nagyon magasról lesz.ja, amit mondasz neki.

Egyet jegyezz meg: azt tesz meg, amit hagysz neki. Ha hagyod, hogy kizárjon a lakásodból, mert ő bulizik, te meg a barátnődnél sírsz, akkor megteszi máskor is. Mert megteheti.

Gondoskodj arról, hogy ne tehesse meg.

2010. dec. 28. 19:19
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Próbálsz mindent megadni neki, ami csak telik Tőled, ezzel elhiteted vele, hogy neki csak jogai vannak. Azt mondják, ha változást akarsz másnál elérni, változz Te magad. Húzz egy éles vonalat, pont jól jön a jan. 1. Tízórai otthonról, ebéd amit otthon talál, pénz semmi, iskolai befizetéseket is Te intézd. Nagymamáknak megtiltani, hogy támogassák, elhitetni vele, hogy innentől ez a rend. Ez csak hosszú távon lesz hatásos, de ha nyárig kibírod, meglesz az eredménye. Ne félj attól, hogy még jobban elvadítod Magadtól, eddig kinyaltad a seggét, kevés volt, mutasd meg, hogy másképp is lehet. Ha nem akar szeretni, akkor nem fog így sem - úgy sem. Viszont, ha minden így marad, össze fogsz roppanni. Kitartás, drukkolok Neked!
2010. dec. 28. 19:22
 14/35 anonim ***** válasza:

A szavaidból azt veszem ki, már próbáltál hatni rá, megpróbáltál mindent, ami tőled telt, de a lányod egyik fülén be, másik fülén ki. Abban a hitben él - és igaza van - hogy következmény nélkül megtehet bármit. Ráadásul még megkap mindent, amit akar.. egyáltalán nem tisztel téged.

Semmiképp se engedd szabadjára a lányt! Írták, hogy add koleszba, no ez csak még többet rontana a helyzeten. Add bentlakásos iskolába, ahol szigorúan figyelnek rá, mikor, hova, kivel járkál el! Persze csak akkor, ha magadtól nem boldogulsz..

Az sem megoldás, ha későn jön haza, kizárod a házból. Szerintem még örülne is neki, hogy bűntetlenül aludhat a barátnőjénél, barátjánál.. Mert hát te nem engedted be az ajtón.

Az eddig teljesen egyértelműnek tartott jogaitól kell megfosztani. Internet, kábel TV, telefon, zsebpénz, új ruhák, minden, ami örömet okoz neki. Akkor talán valóban hajlandó lesz tenni azért, hogy jó kapcsolatotok legyen.

Egyébként mikor kizárt a házból, tényleg az lett volna a megoldás, hogy kinyittatod házmesterrel/betöreted/kihívod a rendőröket, és a baráti társasága előtt szégyeníted meg. A bulit azonnal lefújni, barátokat hazaküldeni, befenyíteni őket rendőrséggel, ha nem akarnak távozni. A lánynak pedig szobafogság.

Igazából nem tudom, hogyan tudod kontrollálni a viselkedését, ha alig vagy otthon. Talán tényleg jobban járnál egy iskolával.. Ne feledd, amit most teszel, azt az ő érdekében teszed. Így soha nem lesz belőle senki.. Mindig a kényelmet fogja keresni, azt az embert, aki ugyanúgy biztosít számára mindent, mint te, és max luxusprosti (bocs..) lesz belőle.

2010. dec. 28. 19:31
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Ez jó ötlet, hogy a mai mutatványért a büntetés az legyen, hogy nincs tévé, internet, legalább is neki nincs.

Ha te amúgy is keveset vagy otthon, és barátnőd megérti, és használhatod az övét, akkor mondd le egy időre. (Ha nincs hűségnyilatkozat.)

Legyen emlékezetes neki is a mai nap.

Esetleg átválogatni a szekrényét, és a kedvenc cuccait elkobozni.

2010. dec. 28. 19:36
 16/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Hát elöször megbüntettem mindig de aztán rájöttem hogy így mégjobban eltávolodunk(most már nagyon jobban nem is lehetne) és ezért ráhagytam de most már látom nem kellett volna. :(
2010. dec. 28. 19:38
 17/35 A kérdező kommentje:
Csak félek hogy ha nagyon megbüntetem akkor már nem is jönne haza
2010. dec. 28. 19:41
 18/35 anonim ***** válasza:
Ez a te hibád is, hogy ennyire nem tudod kezelni. Annyi minden "büntetés" van, kezdve azzal, hogy nincs zsebpénz, nincs telefon, tévé, internet, vagy én megmondanám neki, ha ennyire nagylánynak érzi magát, akkor tessék, moshat magára, főzhet magára takaríthat magára. Amíg ilyen stílust enged meg veled szemben, addig neked nincs kötelességed irányába. De ha ennyire gyenge jellem vagy, hogy a saját gyereked kidob otthonról és te elmész?:O Hát én is most azonnal visszamennék és lekevernék egy jó nagy pofont azt hiszem.
2010. dec. 28. 19:43
 19/35 anonim ***** válasza:

Bentlakásos iskola. Barátnőm lányával hasonló volt a helyzet, teljesen a züllés útjára lépett. Ekkor, utolsó lehetőségként egy szigorú, bentlakásos katolikus iskolába íratta, ahonnan csak nagyon ritkán jöhetett haza, ráadásul ott is kevés kimenő volt, ha késett pár percet, megvonták még azt is. Az első év pokol volt mindkettőjüknek, aztán egyre javult a helyzet. A gyerek kezdte becsülni az otthon melegét, majd leérettségizett, egyetemre került, teljesen normális felnőtt lett belőle.

Ma már remek a kapcsolatuk, s maga is elismeri, ha az anyja akkor nem küldi ebbe az iskolába, mára már teljesen elzüllött volna. Ma már saját családja van, édesanyjával remek a kapcsolatuk.

2010. dec. 28. 19:51
 20/35 anonim ***** válasza:

Pár pofon, üvöltés.

Köttesd ki a netet.

Ha elszökik, vagy valami ilyesmi, rendőrséggel kerestesd, elég megalázó lesz neki is, amikor újra a szemedbe kell néznie.

Bentlakásos suli..

2010. dec. 28. 19:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!