Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Véleményt kérek! Modnjátok...

Véleményt kérek! Modnjátok meg tényleg én gondolkodom rosszul?

Figyelt kérdés
Elváltam, van egy fiam.Jelenleg élettársi kapcsolatban élek és a szüleimnél lakunk amíg kicsit össze szedjük magunkat anyagilag a párommal.Én táppénzen vok ( 32hetes kismama), párom jelenleg tanul.Mindössze a netet füzetem anyáméknak és evvel gyakorlatilag letudok mindent velük szemben.Nekem ez nagyon kínos hisz mondták is és illene is beleszállni a rezsibe.Szó szerint ingyen élünk.Legalább egy 15eft-ot adnék az a minimum.Erre a párom azt mondta rosszul gondolkodom mert ez nem reális.Tehát ő ugy gondolja hogy kifizetjük a netet és onnantol kezdve nincs gondunk.Mult honapban nagyon magas volt az egyik csekk és anyám kért hogy 10ezret adjak, erre volt is felháborodás párom részéről.szerintem nincs igaza.Szerintetek?
2010. dec. 15. 09:34
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:

Hát a babát nem terveztük, gyógyszert szedtem.Megvan az oka miért nem merült fel hogy elvetessük.( egészségügyi ok)

Amúgy éppen melót kerestem mert lejáróban volt a gyesem, és előző munkahelyemre nem tudtak vissza venni.Igyekezni akartam az anyagi helyzet rendezését, de az élet nem ugy alakul ahogy eltervezzük.

2010. dec. 15. 10:15
 22/49 anonim ***** válasza:
100%

Több generációs együttélés, de akkor a rezsit is felezni kellene. A férfi ezt nem akarja, feszültség van, ki tudja mikor pedig szakítás. Két gyerek két különböző férfitól, egy egyedülálló anyának.. Nem rossz. Aztán jön a következő férfi és még egy gyerek? Véletlenek nincsenek, csak a védekezés hiánya, azaz felelőtlenség.

Az általad leírt modell lenne az ideális, de itt nem így van, mert még 10.000 Ft sem éri el egy családi ház rezsijének felét.. Inkább 25-30.000 Ft lenne az, ebben nincsen benne a kaja. És így jön a gyerek, ráadásul ezek szerint egy nem is olyan stabil kapcsolatba. Nagy kiszúrás a szülőkkel, mert lehetetlen helyzetbe kerültek azzal, hogy a kérdezőék nem adnak eleget, de ki se lehet tenni őket. Ha pedig tényleg bekövetkezik a szakítás, akkor még kevésbé tud majd beszállni a rezsibe.

Ez azért nem olyan hatalmas felelősségtudatra vall.

2010. dec. 15. 10:15
 23/49 anonim ***** válasza:
63%
szerintem Te jól helyzetet, a párod viszont, a leírtak alapján nem érett sem egy komoly kapcsolatra, sem arra, hogy apa legyen. próbálj beszélni vele, mert ha már most gondok vannak, mi lesz később!
2010. dec. 15. 10:17
 24/49 anonim ***** válasza:
90%

Egészségügyi okból nem lehetett abortuszt csinálni? :S

HA nem csúszik most be ez a pici akkor hogy tervezted mikor szülsz gyreket ennek a pasinak?

2010. dec. 15. 10:18
 25/49 anonim ***** válasza:
36%
Vicces vagy utólsó. Védekezés hiánya nem volt amint írja is, gyógyszert szedett.( nem mellesleg én is igy lettem terhes, ja és nekem két gyerekem van két apától. Aki egyszer elvált az már sosem lehet más kapcsolatbol terhes??xd) Hogy megtarotta igenis becsülendő és az egészség ügyi okot nem is említve.
2010. dec. 15. 10:20
 26/49 anonim ***** válasza:
59%
Nekem voltak nőgyógyászati műtéteim sajnos, és ha bevállalom az abortuszt akkor nem biztos hogy késöbb lehetett volna még gyerekem. Szóval azért vannak ám ilyenek csak aki nem élt át ilyet az nem mindig tudja.
2010. dec. 15. 10:24
 27/49 A kérdező kommentje:
Azt terveztem hogy munkába állok. ami ugyebár üti egymást a gyerekkel. Ha sikerültek volna a terveim akkor már rég külön élnénk,csak nem tudtam elmenni dolgozni.:((
2010. dec. 15. 10:27
 28/49 anonim ***** válasza:
50%

A te fizetésedből tudnál albérletet+rezsit fizetni és még a kajára is maradna?

Szerintem nem veled van a "nagy baj" hanem a pároddal, és ha ez nem változik anyukádék egy idő után be fognak sokalni

2010. dec. 15. 10:28
 29/49 anonim ***** válasza:
100%
Már nem azért de sztem nálad sem stimmel valami,ha szó néálkül tűröd hogy az ingyenélő élettársad bele ugason abba hogy adtok vagy nem adtok a Te szüléeidnek pénzt azért m,ert full ingyen ott terpeszkedtek mindanyian
2010. dec. 15. 10:41
 30/49 anonim ***** válasza:
62%

Nálunk úgy van, hogy párommal és az ikergyermekeinkkel a szüleimnél élünk. Én még eleve itthon laktam, amikor megismerkedtünk, Ő költözött ide. Külön épület, egy udvaron, de a számlák a szüleim nevére jönnek. A víz és a villany felét, a gáz egyharmadát fizetjük a szüleimnek. Kaja és egyéb dolgok úgy vannak, hogy mi is és Ők is vesznek alapanyagot, de ha valamelyikőnk főz, abból ad a másiknak is. Minek főzzünk ketten kétfélét? :) Persze még így sem fedezi a plusz költségeket az a 20-25 ezer ft, amit beleadunk a rezsibe, de sajnos nem jutna több, a két gyerkőcnek is sok minden kell. Én gyesen vagyok, párom dogozik... Mi is szerettünk volna már rég elköltözni, még a gyerekek érkezése előtt, akik mondanom sem kell, nem voltak még egyelőre tervben, de mivel első terhességem volt, nem kockáztattam meg, hogy elvetetem... (28 éves voltam akkor, szóval nem tini...)

Szóval a lényeg, hogy a kedves kérdező jól gondolkodik, és mint ahogy már előttem írta valaki, nagyon beszélni kellene a párjával, mert ha már Ő nem tud anyagilag segíteni, mivel tanul, legalább abba ne szóljon bele, hogy a kérdező hogy próbál segíteni a szülein, őhelyette is!

2010. dec. 15. 10:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!