Véleményt kérek! Modnjátok meg tényleg én gondolkodom
rosszul?
Nem akarlak bántani, de biztos jó ötlet volt most vállalni egy babát?Nem tudtátok volna megvárni amíg a párod el kezd dolgozni?Két hónap múlva szüleidnek már nem 3 hanem 4 főt kell eltartania.Fogják ezt bírni anyagilag?
2010. dec. 15. 09:45
12/49 A kérdező kommentje:
Amióta befejeztem az iskolát és nekiálltam dolgozni azóta tudom hogy nem várhatom már el hogy eltartsanak.Minig honoráltam valahogy azt hogy itthon élek.Köszönöm hogy nekem adtok igazat. mert nagyon bántott a dolog hogy azt kaptam a fejemhez hogy rosszul gondolkodom. A nagyfiam a házasságomból született.Természetesen mindig adtunk pénzt és vásárolam is itthonra ami kellett.Mikor férjem elköltözött és egyedül maradtam akkor anyuék kedvesen mondták hogy most akkor nem kell nagyon pénzt leadnom csak jöjjek rendbe.De az megint más volt mint ez a helyzet.
szerintem rosszul gondolkodtok.ha arra kényszerültetek hogy a szülőknél kell lakjatok szerintem ugyanugy használjátok a villanyt és vizet,tehát nektek is ugyanugy be kellene szálnotok valemelyikbe,vagy felesbe fizetitek.tesómék is ugyanugy vannak mint ti,és ebből nincs semmi gond,mert ugyanugy használnak mindent,és természetes,és igen ez az ingyenélés,ebből még problémátok lehet később.ugyhogy az az összeg amit te gondoltál szerintem reális,és ezt a párodnak mond meg.
2010. dec. 15. 09:47
14/49 A kérdező kommentje:
Állj aki azt irta hogy - gondolkodtok- (többes számban) az olvassa figyelmesen hogy én épp nem igy gondolkodom és bizony mindig is becsülettel segítettem a szüleimet.(25 + bevásárlás. igy ment régen)
Én a helyedben a pasiddal szemben a sarkamra állnék. Vagy menjen dolgozni, vagy költözzön el. Ez lenne a helyes gondolkodás. Örülj neki, hogy számíthatsz a szüleidre, ne húzd ki a gyufát az ingyenélő, élősködő pasid miatt.
2010. dec. 15. 09:55
Akkor jól gondolkodtál és tedd azt most is,adj a rezsibe,mivel odavitted az új párod is.Te amugyis elvileg egy felelősen gondolkodó szülő vagy és nemsokára 2 gyermekkel.Ha szüleid nem lennének hogy oldanád meg?természetes hogy ha albérletet nem is fizetsz,tartsd fenn a saját családod.
2010. dec. 15. 09:55
Hát válás után sok fiatal anyuka marad gyerekkel a szülőknél, nincs ebben semmi furcsa.Gondolom a baba nem volt tervezve. És becsülendő hogy megtartottátok, még ha nehéz is lesz.Látszik rajtad hogy érett a gondolkodásod. De nem lehet hogy a párod túl fiatal még és ezért nem képes jól átlátni?????Te már gondolom tapasztaltabb vagy, túl egy házasságon hossszu együttélésen, nevelsz már egy ideje gyermeket, és hát dolgoztál is.Gondolom neki ezek nincsenek a háta mögött még.Ő az a fiú aki kiszakadhatott anya ölelő karjaiból és most tanulja hogy él a felnőtt ember.
Vagy tévedek???
Hát a lényeg hogy légy erős és próbáld megnevelni ezt a pasit.Nehogy a végén ugy járj hogy ő lesz a 3. gyermeked.
2010. dec. 15. 10:00
09:55
Rengeteg élnek szülőknél a társsal és gyerekekkel, van hogy nem is lesz tervbe véve a költözés mert van hely a szülők sem akarják és nyugaloman élnek. Ez a több generációs együttélés.
Például mi is igy élünk, elakartunk mi menni annó de szüleim meggyőztek hogy maradjunk . És jó ez igy.Hely van intimszféra is van.
CSupán az nem mindegy hogy anyagilag hogy állnak hozzá a fiatalok az együtt éléshez.
Az anyuka értelmes mert tudja mi a helyes, csak amint látom uralkodni akar rajta egy pasi, de remélem hogy sarkára fog állni.
2010. dec. 15. 10:06
ja remélem tiszta hogy a 09:55-ösnek irtam, mert akkora ökörséget írt hogy nem hagyhattam.
2010. dec. 15. 10:07
"Gondolom a baba nem volt tervezve. És becsülendő hogy megtartottátok, még ha nehéz is lesz.Látszik rajtad hogy érett a gondolkodásod"
Ezt komolyan mondod? Azért érett a gondolkodása mert megtartotta a babát ( a semmire, a bizonytalanra)?Nehéz lesz? az nem kifejezés ilyen pasi mellett
2010. dec. 15. 10:11
Kapcsolódó kérdések: