Utálom a karácsonyt! EGyedül vagyok vele?
Igenis utálom, hogy egy csomó pénzt elverünk midenféle baromságra, muszály örülni a legostobább ajándéknak is, nehogy már megsértődjön, aki adta.
Kivágnak az ünnep miatt egy csomó fát, a bejglit nem szeretem, és az egész olyan "jaj de szeretjük egymást" érzés nekem megjátszottnak, erőltetettnek tűnik.
Napikig zárva vannak a minden, és egyáltalán ez az egész túlságosan fel van fújva.
A családi összejövetelen mindenki bagózik, a kaja ehetetlen, jönnek a nyálas puszik, de az minimum, hogy felgyullad a fa.
Gyerekként nagyon élveztem a karácsonyt! Mikor szólt a kis csengő, ment a bakelit! lemezen a karácsonyi zene mehettünk be a szobába, jelezvén, hogy itt volt a Jézuska meghozta az ajándékokat. Nem csak az ajándék itt a fontos, amit ennél is jobban szerettem, hogy együtt volt a család. Mára sajnos széthullottunk, édesapám már nem él, ráadásul "felnőttem", így a szemléletem is megváltozott, eltűnt az a gyermeki rácsodálkozás a dogokról, elvesztette az egész a varázsát! :(
20/F
Megjegyzem azoktól is herótom van, akik még azért is beszólnak, mert én utálom a karácsonyt, vagy bármi mást. Ugyan mégis mi a frászkarikáért ne utálhatnám??? Miért zavar ezt bárkit is?? Kevesebb lesz tőle más karácsonya? Kétlem!
Úgyhogy lehet békénhagyni a karácsonyutálatommal együtt.
Thanx!
Én imádom!Nem tudom,hogy nem lehet szeretni a karácsonyt.Mi alapból se vagyunk egy nagyon érzelgős család,legalábbis a szüleim úgy neveltek,vagy ez vmiért így alakult,hogy nem mutatjuk ki az érzelmeinket,nem mondjuk egymásnak hogy szeretlek,inkább tettekben nyilvánul meg.Karácsonykor még jobban érzem a szeretet,ilyenkor végre együtt lehetünk,az egyébként mindenért morgós apám normális lesz,még ha csak 3 napra is.De volt már olyan karácsonyunk,ami veszekedéssel telt,na hát arra nem szívesen emlékszem vissza:(
Nem feltétlen kell mindenféle baromságot összevásárolni,én mindig úgy veszek ajándékot,hogy örüljön is neki az illető,meg hasznos is legyen.Mindig kitalálok vmit,vagy volt már hogy sajátkezűleg készítettem,ée ez rettentő jó érzés,amikor szíved-lelked belerakod egy-egy s.k. ajándékba,és amikor odaadod,látod,hogy mennyire örül neki.Ennél nincs is jobb érzés!Kapni is szeretek,de adni még jobban,és igazából sose várom el,hogy nem tudom hány ezres ajándékokat vegyenek,az s.k. ajándékoknak mindig jobban örülök,vagy egy kedves szónak,egy beszélgetésnek,egy ölelésnek:)
Imádom a karácsonyfa illatát,a díszítést,az adventet,a karácsonyi fényeket,a hóesését nézni a meleg szobából egy meleg kakaóval a kezedben,a karácsonyi illatokat,a fahéjat,vaníliát,narancsot,a finom kajákat,kitalálni,hogy kinek mit vegyek/készítsek,becsomagolni az ajándékokat,a 60ezerszer leadott karácsonyi filmeket,amiket jó újra és újra megnézni,a karácsonyi dalokat,és ezt az egész mindent!:)
Lehet hogy kicsit túl nyálasnak hangzik,de nekem ez az igazi karácsony!
Amúgy 1 vmit nem szeretek:a szaloncukrot:D
Hát nem gondoltam volna, hogy ekkora vihart kavarok. De én még mindig nem vagyok meggyőzve, hogy ez az egész karácsonyi cirkusz annyira jó dolog lenne.
A kivágott fákat is annyira sajnálom! Ha belépek egy boltba, és meglátom a karácsonyi cicomákat, hát a hányinger kerülget!
A tavalyi karácsonybn az volt a legjobb pillanat, amikor a sógorom véletlenül megrúgta az asztal lábát, és leszakadt az egész megterített asztal, kiborult minden! Legalább nem kellett megenni azt a borzalmat, amit a sógornőm főzött. Fetrengtünk a röhögéstől és a megkönnyebbüléstől!
Én nem értelek titeket(akik utálják a karácsonyt).Mit nem lehet azon szeretni.Pedig annyira fantasztikus és jó az a sok szép ajándék meg a finom ételek meg együtt van a család és az is hogy mindenki szereti egymást.Ti mind önzőek vagytok csak az ajándéknak örültök és ti sohasem viszonozzátok.Nem értem hogy a fenyőfa és a mézeskalács illatát mért nem lehet szeretni.Mért nem lehet szeretni a karácsonyt???!!!Mért nem lehet szeretni a családot???!!!
Ti mind hülye bunkó emberek vagytok.):
"igen, ennyire nincs bennük...
Szomorú hogy ez az egész.......... szájukat és agresszívak."
Kedves, magadról beszélsz, vagy kiről???
Az én országom egyáltalán nem ilyen sőt, rajtad kívül még ilyen lakóval sem találkoztam. Hol élsz, biztosan Magyarorszuágon?
Én bírom a karácsonyt!
456nő
Alig várom már. Már tegnap Betlehemet állítottunk a lépcsőházban a szomszédasszonnyal. A dracéna lett a pálmafa.Ma felhívott a lányom, hogy lekváros papucs legyen ám, meg húsleves!
Hozzám a Mikulás is kétszer jött :))) Tett egy Kotyogót a csizmámba tegnap. És szombaton madártejes csokit.
Nem lehet könnyű az életetek! De érdemes körülnézni, ajánlom. Mert van itt párhuzamosan egy alternatív élet a Mátrixban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!