Nagyon utálom a karácsonyt. Egyedül vagyok ezzel? Hogy tudnék ezen változtatni?
Nincsenek jó emlékeim a karácsonyról, már az ünnep előtt egy hónappal rettegek és csak azt várom, hogy essünk túl rajta. A családommal karácsonyozok, de a rokonlátogatások és sokszor a szenteste is veszekedésekre, sértődésekbe fullad, illetve mindenki igyekszik túlélni.
Elutazni nem tudunk sehova, így még elbújni sem lehet az ünnep elől. Próbáltam, hogy én is készülök, kihasználom az adventet, hátha megszeretem, de nem jött be.
Próbáld meg, hogy legyen számodra ez a nap is olyan, mint a többi (mert valójában igy is van). Mondd meg a családodnak, hogy ezen a karácsonyon egyedül akarsz lenni, átgondolni mit hozott ez az év, és mit fog a következő. Senkire sem kényszerithetik rá, hogy ne belátása szerint tegyen. Ne túlélni akard, hanem másfelé forditani.
Én nem is megyek haza karácsonyra, meg egyébként is valójában nem is vallási ünnep volt eredetileg, hanem pogány ünnep, csak átvették, és legtöbb helyen nem is a szeretetről szól. Különben is a szeretet kimutatása ne egyetlen napra korlátozódjon, mer taz úgyis lehetetlen, ahogy a te leirásod is mutatja.
Kérlek irj, hogyan oldottad meg a problémát.
Szép napot.
Én is utálom a karácsonyt. Az elötte lévő stresszes egy hónapot. Nincs különösebb indokom. Ennél jobban már csak a szilvesztert utálom. A kényszer jókedvet.
Pedig én bármikor jól tudom érezni magam ha szórakozásról van szó de a kényszer jókedvet utálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!