Nagyon utálom a karácsonyt. Egyedül vagyok ezzel? Hogy tudnék ezen változtatni?
Nincsenek jó emlékeim a karácsonyról, már az ünnep előtt egy hónappal rettegek és csak azt várom, hogy essünk túl rajta. A családommal karácsonyozok, de a rokonlátogatások és sokszor a szenteste is veszekedésekre, sértődésekbe fullad, illetve mindenki igyekszik túlélni.
Elutazni nem tudunk sehova, így még elbújni sem lehet az ünnep elől. Próbáltam, hogy én is készülök, kihasználom az adventet, hátha megszeretem, de nem jött be.
A -bocs- csak azért került a végére,mert ezzel gondoltam elhárítani az esetlegesen megsértett mélyen vallásos emberek felhördülését.
Mert én eddig úgy tapasztaltam,hogy ők megütköznek a hozzáállásomon.
És igazad van,mert Te kérdeztél csupán neked kellett volna válaszolmon.
Próbálj ünnepi hangulatot teremteni és elkerülni a veszekedéseket! Tudom könnyű mondani, de hidd el nem olyan nehéz tenni érte valamit. Azt ne várd, hogy olyan lesz mint 5 évesen, de lehet 30 évesen is szép a karácsony!
Pár ötlet:
-illatos gyertya
-karácsonyi zene
-karácsonyi film(ezeket közösen)
-süss sütit
-vásárolgatás
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Mindig is utáltam a karácsonyt,mert valahogy úgy alakultak a dolgok,hogy akkor történtek rossz dolgok.Aztán ahogy gyerekem lett kialakítottuk a saját ünnepünket ami másabb jobb de valahogy nem volt az igazi.Mert nálam úgy nézett ki a dolog,hogy 24-főzés,sütés,strapa,25-anyuék,26-közös családi party.
Az idén elegem lett,mert ráadásul nálunk a családi partyk megjátszós,színészi dramaturgiák.Így az idén szentségtörést teszek és nem megyek sehová!!! Csak itthol 3-an.Megmondtam mindenkinek ha akarnak valamit jöjjenek ők!!:) Fárasztó évünk volt most pihenni akarunk:)
Szóval megértelek,mert ez egy mű ünnep,mű érzelmekkel.És sajnos én is azt tapasztalom,hogy a rokonok nem örülnek az egyszerű ajándékoknak ami esetleg saját készítésű.Ez szomorú....de az idén nem vettünk senkinek semmit ,csak egymásnak.Amúgy is most nagyon szűkös volt a keret.......
Szilveszter....váááá ahogy valaki írta kötelező buli,jókedv......
Azért kellemes ünnepeket mindenkinek!!:)
Sziasztok!
Ezek szerint én nagyon szerencsés embernek mondhatom magamat, mert szeretem a karácsonyt - bárévről évre kevesebb lelkesedéssel várom, ez igaz. Nagyon rendes családom van, szeretek köztük élni, de a rokonainkkal eléggé megromlott a kapcsolatunk. Mégis átmegyünk egymáshoz karácsonykor "ünnepelni", mert ez így szokás, és ez vhogy elrontja a szenteste hangulatát. A másik, ami miatt nem felhőtlen az örömöm: 23 éves vagyok, de még soha nem volt barátom és most sincsen. Nem tudom, miért, ... egyszerűen így alakult. Évek óta nagyon szeretnék már egy olyan karácsonyt, amikor nekem is van barátom, mint szinte mindenkinek a korosztályomból, és együtt (is) ünnepelhetünk. De egyszerűen nem jön össze. :(
A másik: a karácsony is egyre inkább a kereskedők ünnepe lesz, és a sok hülye reklám meg az ajándékdömping a boltokban stresszelik az embert. Mintha az ajándék értéke határozná meg a szeretet mértékét. Ráadásul már nov. végén minden a karácsonyról szól, és mire eljön dec. 24-e, szinte elfárad az ember. :(
... Mindezektől függetlenül tényleg szerencsésnek érzem magamat, ... de ezzel együtt azt is tudom, hogy lehetne boldogabb is a karácsony, ha a világ máshogy működne, és nem minden a rohanásról, a külsőségekről meg az ál-érzelmekről szólna... Na és persze, ha nekem is lenne társam. :)
Én is utálom. Pedig jó lenne, ha tudnám élvezni.
Örülnék, ha írna nekem olyan aki szintén utálja.
Talán ezért nyomasztó sokaknak a Karácsony előtti időszak:
Mivel ilyenkor a legtöbb a sötétség az egész évben, ezért ilyenkor a legerősebb a gonosz. Ereje teljében van, tombol, pusztít, gyilkol. A fény, a szeretet, az igazság és maga az élet alárendelt helyzetben van. Elnyomásban. Ilyenkor megnövekszik a kétségbe esettek, az öngyilkosok száma, több a veszekedés, sértődés, sőt a nemi erőszak is. Ezt a szociológusok azzal magyarázzák, hogy karácsonykor döbbennek rá az emberek, hogy magányosak, és az ünneppel szembeni túlzott elvárások miatt csalódottak, kiábrándultak. Ezek a körülmények azonban nem igazolják azt a sok lelketlenséget, ami ebben az időszakban tapasztalható. Részben ez az oka az őrületig fokozott vásárlási láznak is. Az ereje teljében lévő sátán hajszolja bele az embereket az esztelen költekezésbe, melynek gyakran eladósodás, anyagi gond, veszekedés, elhidegülés a vége.
A sötétség növekedésével a sötét erő egyre jobban elhatalmasodik az embereken. Ilyenkor sokkal ingerlékenyebbek, feszültebbek lesznek, és sokkal könnyebben bántják társaikat és szeretteiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!