Nagyon utálom a karácsonyt. Egyedül vagyok ezzel? Hogy tudnék ezen változtatni?
Nincsenek jó emlékeim a karácsonyról, már az ünnep előtt egy hónappal rettegek és csak azt várom, hogy essünk túl rajta. A családommal karácsonyozok, de a rokonlátogatások és sokszor a szenteste is veszekedésekre, sértődésekbe fullad, illetve mindenki igyekszik túlélni.
Elutazni nem tudunk sehova, így még elbújni sem lehet az ünnep elől. Próbáltam, hogy én is készülök, kihasználom az adventet, hátha megszeretem, de nem jött be.
Én is nem sokkal karácsonyután vesztettem el apumat.
Anyut nem hagyhatom egyedül karácsonykor és nem is tenném meg, ettől nem lenne jobb, hogy nem megyek haza, sőt... Amúgy 28 vagyok, de mivel éppen nincs senkim, ezért nem is kérdés, hogy anyuékkal karácsonyozzak.
Én minden ünneppel így vagyok.
Sajnálom,de nem tudom elfogadni a kapmányszerűségét ezeknek a közösségi,kötelező szeretetrohamoknak.
Mindennap úgy kellene,hogy teljen,hogy ezek az érzések bennük legyenek.
Én a saját életemet így rendeztem be és nem tartok igényt a nőnapi ömlengésre,a karácsonyi pénzkicsikarós kényszeres szeretet és nyálfolyamra,sem pedig a szilveszteri ihaj-csuhaj,devidámvagyok,ha még nem eléggé,akkor jólbeb@szok-ra.
Ezzel szemben az év minden napján békében élek a szeretteimmel ,tiszteletben tartom felebarátaimat,hálás vagyok mindenért ami jut az életből.
És nem vagyok vallásos.Bocs.
én se szeretem a karácsonyt. talán a főzés részét egy kicsit igen, meg hogy a család összejön. de azt már nem, h folyton enni kell, meg h a rokonok folyton kérdezgetnek a magánügyeimről. az össz spórolt pénzemet ki kell adnom ajándékokra, amiket az ajándékozott is meg tudna venni magának (hajlakk, stb) én meg vagy pénzt kapok, vagy valami használhatatlant (csúnya pulcsi)
próbálj a jó dolgokra koncentrálni. mélyedj el a sütésben, beszélgess a családoddal, a rokonlátogatáskor pedig próbálj háttérbe húzódni.
előző vagyok.
hát de az hogy néz ki hogy nem veszek apámnak v anyámnak ajándékot? XD ez nem képmutatás. amúgy is elvárják. Ismerem őket, tudom, h a kézzel készítettnek nem örülnének. pl egyszer apám szülinapjára sütöttem egy tortát, és látszott rajta, h nem örült annyira.
mivel nincs semmi ötletem, ezért olyan dolgokat kell adnom, amiket ők is meg tudnának venni: törölköző, sál, hajlakk, hajfesték, stb. Nem szeretek így ajándékot venni, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!