Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon utálom a karácsonyt....

Nagyon utálom a karácsonyt. Egyedül vagyok ezzel? Hogy tudnék ezen változtatni?

Figyelt kérdés

Nincsenek jó emlékeim a karácsonyról, már az ünnep előtt egy hónappal rettegek és csak azt várom, hogy essünk túl rajta. A családommal karácsonyozok, de a rokonlátogatások és sokszor a szenteste is veszekedésekre, sértődésekbe fullad, illetve mindenki igyekszik túlélni.

Elutazni nem tudunk sehova, így még elbújni sem lehet az ünnep elől. Próbáltam, hogy én is készülök, kihasználom az adventet, hátha megszeretem, de nem jött be.

2009. dec. 16. 09:35
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%
Eggyütt érzek veled.Számomra is ez az egész évben a legnehezebb hónap....az anyukámat mikuláskor kórházbavitték....karácsonykor már kiengedték mert nem segíthettek rajta...s szilveszterkor meghalt.8éves voltam.Gondolhatod milyen érzéseim vannak decemberben.De ha gyerekem lesz...talán akkor majd másképp fogom fel ezt az ünnepet...mert akkor annak mindent megadok...s igyekszem mellettelenni amíg csak lehet.Bár ezt nem én döntöm el.S hogy hova mész az ünnepekkor csak rajtad múlik...kerüld a vitákat...stb.
2009. dec. 16. 17:15
 12/40 anonim ***** válasza:
67%
miért ne tehetnéd meg hogy nem mész haza? hány éves vagy?
2009. dec. 16. 18:47
 13/40 A kérdező kommentje:

Én is nem sokkal karácsonyután vesztettem el apumat.

Anyut nem hagyhatom egyedül karácsonykor és nem is tenném meg, ettől nem lenne jobb, hogy nem megyek haza, sőt... Amúgy 28 vagyok, de mivel éppen nincs senkim, ezért nem is kérdés, hogy anyuékkal karácsonyozzak.

2009. dec. 16. 19:23
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos vannak családok, ahol elkerülhetetlen a vita, amikor együtt vannak. Nálunk is előfordul, de én azért sem srtesszelem magam rajta, hanem próbálok pozitívan hozzáállni. Végre mindenki együtt van, jókat eszünk, iszunk, és biztosan történnek jó dolgok is. A vitákon meg inkább csak mosolygok, és nem szállok be.
2009. dec. 22. 11:02
 15/40 anonim ***** válasza:
100%

Én minden ünneppel így vagyok.

Sajnálom,de nem tudom elfogadni a kapmányszerűségét ezeknek a közösségi,kötelező szeretetrohamoknak.

Mindennap úgy kellene,hogy teljen,hogy ezek az érzések bennük legyenek.

Én a saját életemet így rendeztem be és nem tartok igényt a nőnapi ömlengésre,a karácsonyi pénzkicsikarós kényszeres szeretet és nyálfolyamra,sem pedig a szilveszteri ihaj-csuhaj,devidámvagyok,ha még nem eléggé,akkor jólbeb@szok-ra.

Ezzel szemben az év minden napján békében élek a szeretteimmel ,tiszteletben tartom felebarátaimat,hálás vagyok mindenért ami jut az életből.

És nem vagyok vallásos.Bocs.

2009. dec. 22. 12:21
 16/40 A kérdező kommentje:
12.21-esnek: Én is így vagyok minden ünneppel és jó érzés, hogy nem egyedül. Azt hiszem ezt nem befolyásolja, hogy valaki hívő vagy nem. Csak a végére az a "Bocs" kár volt, valahogy nekem az egész őszinteségét agyoncsapta:(
2009. dec. 22. 12:24
 17/40 anonim ***** válasza:
65%

én se szeretem a karácsonyt. talán a főzés részét egy kicsit igen, meg hogy a család összejön. de azt már nem, h folyton enni kell, meg h a rokonok folyton kérdezgetnek a magánügyeimről. az össz spórolt pénzemet ki kell adnom ajándékokra, amiket az ajándékozott is meg tudna venni magának (hajlakk, stb) én meg vagy pénzt kapok, vagy valami használhatatlant (csúnya pulcsi)

próbálj a jó dolgokra koncentrálni. mélyedj el a sütésben, beszélgess a családoddal, a rokonlátogatáskor pedig próbálj háttérbe húzódni.

2009. dec. 22. 13:13
 18/40 A kérdező kommentje:
Idén egy csomó sütialkotásba, főzésbe és nagy rendrakásba menekültem, gondoltam, ha kívül rend lesz, akkor belül is. Ajándékot szívesen veszek, azzal nincs gond, nem érzem úgy hogy miért én vegyem meg, ha ő is meg tudná magának. Akkor inkább ne vegyél ajándékot, ennek így semmi értelme, ez nem szeretetből van, csak kötelező muszájajándék. Pl. az ilyen képmutatások miatt is utálom a karácsonyt.
2009. dec. 22. 13:27
 19/40 anonim ***** válasza:
65%

előző vagyok.

hát de az hogy néz ki hogy nem veszek apámnak v anyámnak ajándékot? XD ez nem képmutatás. amúgy is elvárják. Ismerem őket, tudom, h a kézzel készítettnek nem örülnének. pl egyszer apám szülinapjára sütöttem egy tortát, és látszott rajta, h nem örült annyira.

mivel nincs semmi ötletem, ezért olyan dolgokat kell adnom, amiket ők is meg tudnának venni: törölköző, sál, hajlakk, hajfesték, stb. Nem szeretek így ajándékot venni, de ez van.

2009. dec. 22. 16:10
 20/40 anonim válasza:
100%
Én is utálom a karácsonyt. 20 éves vagyok egyébként, a szüleimmel élek. Anyukám rendszerint elvonul egy könyvtári könyvvel a sarokba olvasni, az öcsémet csak a számítógép köti le, apukám legfőbb szórakozása meg a kutyáink arrébrúgdosása, illetve a helyi tv adásának 100. ismétlésének megtekintése. Évről évre....
2009. dec. 22. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!