Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon belefér napi 1,5-2 l...

Vajon belefér napi 1,5-2 l sör egy egészséges, felnőtt, családos ember életébe, akinek nincsenek túl nagy gondjai?

Figyelt kérdés

Ez már alkoholizmusnak számít? Azt gyanítom, hogy igen.

Van munkahelye, dolgozik rendesen, ott nem iszik.

De ha hazajön, akkor az az első, hogy bontja a sört, csak utána ül le enni. Majd 2-3 óra alatt megiszik átlag 3 dobozzal.

Nekem nincs bajom a piálással, nem vagyok absztinens, nem is szeretnék az lenni és azt sem várom el, hogy a párom az legyen, csak a mindennapos ivást nem értem.

Többször kértem már, hogy ne tegye, de arra hivatkozik, hogyha jól esik neki, akkor miért ne ihatna, megérdemel annyit a napi 10-12 óra meló után.

Nincsenek megélhetési gondjaink, de nem vagyunk gazdagok, csak keresünk annyit, hogy a lakáshitel mellett is marad még pénzünk, szép környezetben élünk, van 2 gyönyörű, egészséges gyerekünk, a kapcsolatunkban sincsenek hatalmas problémák, mégis minden nap iszik a párom.

De miért van rá szüksége????

2010. nov. 26. 10:39
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
23%

En is iszogatot itthon sort es palinkat is.

De az nem mondhato h a csaladom elhanyagolom ,a napi 12 ora munka utan, eszek iszok jarkalok , gyerekekkel jatszom este a felesegemmel.

Ezek utan alkoholista apa vagyok ?

2010. nov. 27. 16:35
 52/57 anonim ***** válasza:
48%

Az alkohol kissé sztereotíp dolog. Ha a férj X dobozzal megiszik a sörből, de normálisan viselkedik, az mindenképpen függőség. De ha pl. a feleség egész nap zabál vagy éppen csoki- avagy kólafüggő, az teljesen normálisnak számít. Nem pártolom az alkoholizmust, de be kéne látni, hogy erősebb megbélyegezettsége, mint mondjuk az ártalmas kajáknak. Ha valaki minden nap gyorskajákat eszik büfékben, nem feltétlenül száll rá a felesége. Minden ártalmas, viszont a rendszeres alkoholfogyasztók, rossz hírű "társaik" miatt még "veszélyesek" is, tartanak tőlük, már előre.

Konkrétan a kérdezőnek: igazad van, hogy aggódsz, de kíváncsivá tettél - a párod májáért aggódsz vagy a saját későbbi biztonságod miatt? (Per pillanat még rendes embernek tartod, nem?)

2010. nov. 28. 22:07
 53/57 anonim ***** válasza:
82%

"Ha a férj X dobozzal megiszik a sörből, de normálisan viselkedik"

Ez itt a baj, hogy azt HISZI, hogy normálisan viselkedik. Erről inkább a másik felet kellene megkérdezni, hogy hogyan is viselkedik a férje 4 sör után. Nem biztos, hogy a véleménye egybevág majd a magát normálisnak tartó férjével.

Azért van annyi ittasan okozott autóbaleset, mert a részeg ember annyira azt hiszi magáról, hogy normálisan viselkedik és kontroll alatt tart mindent, hogy nem látja be, abszolút nem így van.

És még egy fontos dolog, ami szerintem minden érv közül a legfontosabb: Egy felelősségteljes anya azt szeretné, hogy a gyereke mindig úgy lássa az apját, hogy iszik, borgőzös, illuminált?

2010. nov. 29. 11:38
 54/57 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb válaszokat is!

Úgy zavar a piálás, ahogy van!

Zavar a tény, hogy valakinek állandóan alkoholra van szüksége a lazításhoz és hogy ez a valaki ráadásul a párom!

Zavar, hogy mindig sörszagú!

Zavar, hogy előbb-utóbb tönkreteszi vele a szervezetét.

Zavar, hogy a gyerekeim úgy nőnek fel, hogy a legfontosabb férfi példaképük kezében 90%-ban sörösüveg/doboz van!

És persze zavar az is, hogy mi lesz ebből később, hogy lassan már nem lesz elég csak a sör, kell majd valami rövid is mellé...

2010. nov. 29. 14:17
 55/57 anonim ***** válasza:
49%
hellyetted lennek megkerdeznem h milyen gondjai vannak h iszik. Lehet h lelki problema , lehet valami nem mukodik, ilyenre gondoltal ?
2010. dec. 1. 10:49
 56/57 anonim válasza:
65%
Sziasztok. 30éves vagyok és először a kérdés feltevőjének szeretnék válaszolni. Napi 1-2 sör nem gáz. Az alkoholizmus egy betegség és a legtöbb alkoholista ezt nem ismeri el. Ezáltal ezt hamar fel is lehet ismerni. A kérdés h mennyi időt tölt a családdal és hova megy a pénz. Én most mondok magamról pár dolgot mert a többség hozzászólása felhúzott. Én főiskolát végeztem holott 15 éves korom óta rendszeresen füveztem és mást is igen sűrűn (hétvégente) csináltam. Disco. Én azt is vallottam h függő vagyok.sörtmindig is szerettem. De én 10 éves korom óta futottam, fociztam,nem voltam profi de rossz se.Mindig is szerettem a gyerekeket lassan egy éves a kislányom azóta h megtudtam h ő jön hozzánk csak napi 1-2 néha 3 sör van. Kert-és tájépítő vagyok külföldön. Apám és a nevelő apám alkoholisták voltak én nem vagyok az. De sör függő az igen. Szeretem ha hideg és fáradt vagyok és megnyugtat.minden este én fürdetem a lányomat utána játék. hétvégén együtt vagyunk plusz van hobbim.most is sport, soha nem hoztam el például. a sport és a család az eletem,de sör mindig van otthon. Vonjon le mindenki amit akar,sose azzal törődöm mások mit mondanak. Biztos ezzel is vannak olyanok akik nem értenek egyet,de én soha nem bántam meg semmit. Az élet jó,a család jó, a sör jó.én megértem a párját. Önt is beszéljenek erről ha úgy gondolja,de meg ne tiltsa. Üdv
2014. okt. 11. 22:07
 57/57 anonim ***** válasza:
54%

Kedves kerdezo!

Egy hisztis, korlatozo f***sz vagy! Masodszor, nobol vagy es ezt te nem ertheted, kar magyarazni! Fogadd el hogy ez a szokasa es ne korlatozd!

Kulonben valj el tole mert ez nem kapcsolat! Ha nem fogadod el, akkor ez van, igy jartal!

Tipikus uralkodni akaro asszony vagy aki megakarja mondani hogyan eljen a ferje!

Ez nem szeretet! en a ferjed helyeben siman elvalnek toled es elnek egyedul, meg k**rvaznek. Szerencsetlen.

2019. máj. 26. 16:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!