Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon belefér napi 1,5-2 l...

Vajon belefér napi 1,5-2 l sör egy egészséges, felnőtt, családos ember életébe, akinek nincsenek túl nagy gondjai?

Figyelt kérdés

Ez már alkoholizmusnak számít? Azt gyanítom, hogy igen.

Van munkahelye, dolgozik rendesen, ott nem iszik.

De ha hazajön, akkor az az első, hogy bontja a sört, csak utána ül le enni. Majd 2-3 óra alatt megiszik átlag 3 dobozzal.

Nekem nincs bajom a piálással, nem vagyok absztinens, nem is szeretnék az lenni és azt sem várom el, hogy a párom az legyen, csak a mindennapos ivást nem értem.

Többször kértem már, hogy ne tegye, de arra hivatkozik, hogyha jól esik neki, akkor miért ne ihatna, megérdemel annyit a napi 10-12 óra meló után.

Nincsenek megélhetési gondjaink, de nem vagyunk gazdagok, csak keresünk annyit, hogy a lakáshitel mellett is marad még pénzünk, szép környezetben élünk, van 2 gyönyörű, egészséges gyerekünk, a kapcsolatunkban sincsenek hatalmas problémák, mégis minden nap iszik a párom.

De miért van rá szüksége????

2010. nov. 26. 10:39
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
48%

Na figyu:

én (nő létemre) minden este megiszom egy pohár bort lefekvés előtt.

Az 1,5 dl és 17%-os.

Akkor most én is alkoholista vagyok?

Nők, ne akarjátok már megszabni egy pasinak azt is, hogy 1 vagy 2 pohár sört igyon-e!

2010. nov. 26. 13:37
 42/57 anonim ***** válasza:
85%

Nem érted az arányokat. 1,5dl 17% = 3 dl 8,5% = 6 dl 4,25%

Vagyis ez annyi, mint egy doboz sör és még egy kicsi. Az még nem beteges, az normális. De mindennek a 3-4x-ese szerinted nem sok naponta?

2010. nov. 26. 13:41
 43/57 anonim ***** válasza:
43%

Igen, de a kérdésben férfiról van szó.

Rájuk kevésbé hat.

Van olyan férfi ismerősöm, akin egyáltalán meg se látszik 2 dl tömény.

2010. nov. 26. 14:12
 44/57 anonim ***** válasza:
74%

"Én nem ismerek olyan embert, aki ritkán iszik keveset. Egyetlen egyet sem."

Én is ilyen vagyok. Pont azért nyitottam meg a kérdést, mert most vettem egy üveg sört. Utoljára szilveszterkor ittam egy üveg Bacardi Breezer-t.

Azokban, amiket mondtok, cseréljétek ki az alkohol nevét egyetlen egy szál füves cigire. Pl. minden ebéd előtt elszív egy spanglit. Így már tiltakoznátok ellene, és drogosnak titulálnátok, igaz? Pedig bizonyított tény, hogy a fű nem olyan káros, mint a sör.

23/L

2010. nov. 26. 14:31
 45/57 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, nagyon tanulságosak! Nem is gondoltam, hogy ennyi érkezik! :)

Megpróbálok reagálni 1-2-re, ami elgondolkodtatott:

- Ha pl. heti 3x inna 1-2 pohárral, azzal semmi bajom nem lenne. Ez régen is előfordult, én is ittam néha, ha nem nekem kellett vezetnem. Ennyi szerintem is belefér, főleg, ha társaságban van az ember.

- Én is attól tartok, hogy ha esetleg vmi problémánk lenne, akkor ő még többet inna. Csak hogy enyhítse a feszültséget.

- És persze ő sem 3 dobozzal kezdte. Mikor megismerkedtünk, még nem ivott minden nap. 3 év alatt jutott el ide, de ez is úgy, hogy szerintem többet is inna, ha hagynám. Hétvégén, ill. társaságban meg is teszi.

- Ha nincs itthon sör, akkor elég "nyűgös" tud lenni és fél9-kor már megy is aludni.

- Ha pl. du. 2-ig dolgozna, akkor nyugodtan ülhetne 2 órát a tv előtt egyedül, de mivel 6 és 7 között szokott hazaérni, a gyerekek pedig fél 9-kor fekszenek le aludni, így ki lehet számolni, hogy akkor mennyit töltene velünk. Ezt az olyan ember megengedheti magának, akinek nincs családja, én is ezt csináltam megboldogult szinglikoromban, csak persze sör nélkül :)

- Sajnos ő már ott tart, hogy az ellazulás = alkohol.

- Én is iszom alkalmanként, pl. bort, de eszembe sem jutna minden nap ezt tenni.

- Emellett más baj tényleg nincs vele, nem kocsmázik, nem agresszív, csak itthon iszik és közben velünk van. Tehát nála a sör az élet része, nem hanyagol el minket miatta.

- Ha pl. én dohányoznék, de ő nem és többször kérne, hogy tegyem le a cigit, hát nem tudom mit tennék. Lehet, hogy csakis miatta nem szoknék le, de a gyerekek miatt mindenképpen. Szörnyű egy dohányostól puszit kapni! Tudom miről beszélek, mert 10 évig dohányoztam a gyerekek előtt :) A 2 gyerek között is rágyújtottam párszor, de csak szórakozás közben, mert szerintem nagyon gáz kicsi gyerekek mellett cigizni. A piával is majdnem ez a helyzet, Mo-on (persze máshol is, gondolom) mégis tök elfogadott dolog a sörözés és a borozás.

Na jó abbahagyom, mert még órákig tudnék írogatni a gondolataimról, de nem terhelek tovább inkább senkit :)

2010. nov. 26. 14:37
 46/57 A kérdező kommentje:
Ja és még egy kérdés: megmutassam ezt neki?
2010. nov. 26. 14:39
 47/57 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mutasd meg neki!
2010. nov. 26. 16:32
 48/57 anonim ***** válasza:
76%
sajnos ez már az alkoholizmus fogalmát kimeríti. Nézz utánna. Állítólag ha valaki mindennap iszik alkoholt, akár csak 1 pohár bort, vagy 1 sört, az már alkohokistának számít. Hangsúlyoznám, hogy ez nem az én véleményem, henem olvastam valahol.
2010. nov. 26. 16:37
 49/57 anonim ***** válasza:
92%

Akkor nem alkoholizmus, ha gond nélkül abba tudja hagyni, és nem okoz számára elvonási tüneteket(rosszkedv, hiányérzet, idegesség). Ezért hívom mindazokat is alkesznak, aki egy bulit nem tud elképzelni alkohol nélkül. Láttam én a legnagyobb partyarcokat a sarokban gubbasztani egy nagy bulin, mert aznap ők voltak a kijelölt sofőrök, és nem ihattak. Úgy néztek ki, mint akik először vannak buliban, és nem értik, mire a többiek nagy jó kedve. Valószínűleg az volt az első józan bulijuk.

Tehát érdemes eljátszani ezt a kis játékot: egy hónap alkohol nélkül, egy csepp nélkül. Ha nem alkoholista, akkor könnyedén veszi.

2010. nov. 26. 16:58
 50/57 anonim ***** válasza:
100%

Van aki bírja az ilyen mennyiséget de:

"Ha nincs itthon sör, akkor elég "nyűgös" tud lenni és fél9-kor már megy is aludni. "

ez eléggé függő dolognak hangzik, mással nem tudja magát elfoglalni? Bár lehet csak a megszokott szórakozást/rutint hiányolja.

2010. nov. 26. 16:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!