Vajon belefér napi 1,5-2 l sör egy egészséges, felnőtt, családos ember életébe, akinek nincsenek túl nagy gondjai?
Ez már alkoholizmusnak számít? Azt gyanítom, hogy igen.
Van munkahelye, dolgozik rendesen, ott nem iszik.
De ha hazajön, akkor az az első, hogy bontja a sört, csak utána ül le enni. Majd 2-3 óra alatt megiszik átlag 3 dobozzal.
Nekem nincs bajom a piálással, nem vagyok absztinens, nem is szeretnék az lenni és azt sem várom el, hogy a párom az legyen, csak a mindennapos ivást nem értem.
Többször kértem már, hogy ne tegye, de arra hivatkozik, hogyha jól esik neki, akkor miért ne ihatna, megérdemel annyit a napi 10-12 óra meló után.
Nincsenek megélhetési gondjaink, de nem vagyunk gazdagok, csak keresünk annyit, hogy a lakáshitel mellett is marad még pénzünk, szép környezetben élünk, van 2 gyönyörű, egészséges gyerekünk, a kapcsolatunkban sincsenek hatalmas problémák, mégis minden nap iszik a párom.
De miért van rá szüksége????
A sör egészséges, nekem eszembe nem jutna azon aggódni, hogy a férjem megiszik napi két üveg sört és ez húú meg ha..itt egy cikk arról ,hogy mennyi ásványi anyag van benne stb..érdemes elolvasnod, bemásolok belőle és itt a linkje is..
A mérsékelten fogyasztott alkohol, így a sör is, növeli a vér HDL szintjét, amit jó koleszterinnek is neveznek. Kedvező hatása van a véredényekre is, csökkenti a vérrögök kialakulásának esélyét, melyek eltömíthetik az artériákat, ezen kívül segíthet a 2-es típusú diabétesz kialakulásának megelőzésében - állítja Dr. R. Curtis Ellison, a Bostoni Orvosi Egyetem prevenciós központjának vezetője.
"Itt az ideje, hogy az emberek felismerjék, a rendszeres, mérsékelt alkoholfogyasztás csökkenti az öregedéssel járó panaszokat" - mondta Dr. Ellison, aki többek között a krónikus betegségek és a mérsékelt alkoholfogyasztás közötti kapcsolatot kutatja. Ezt tűnik alátámasztani egy, a hónap elején megjelent tanulmány is, mely szerint a rendszeres, ám mérsékelt alkoholfogyasztás csökkenti férfiaknál a szív-és érrendszeri betegségek által okozott elhalálozást.
A felmérés szerint azok esetében, akik évente 120-365 napon fogyasztottak szeszesitalt, 20%-kal volt kisebb a szív és érrendszeri betegségben való elhalálozás, mint azoknál, akik évi 1-36 napon ittak. Azonban ha túllépi a mérsékelt mennyiséget, az ellenkező hatást éri el. Azok esetében, akik napi öt, vagy ennél több alkoholos italt fogyasztottak, 30%-kal nőtt az elhalálozás mértéke.
A sör fokozza az agyműködést is
Azoknál a 65 év felettieknél, akik a kísérlet egy hete alatt 1-6 adag alkoholt fogyasztottak, kisebb volt a demencia kialakulásának esélye, mint azoknál, akik egyátalán nem, vagy sokkal többet ittak. A tanulmány arra is rámutatott, hogy napi 1-2 egységnyi alkohol javítja a nők kognitív funkcióit.
Természetesen nem mindenkinek használ a sör. Azt is kimutatták, hogy napi 2 vagy több pohár alkohol növeli a mellrák kialakulásának kockázatát. Néhány szakértő szerint az antialkoholisták az egészségesebb élet reményében mondanak le az ivásról, noha ugyanazt a hatást érhetik el egy kis testmozgással és némi táplálkozásbeli változtatással.
"A ferj agyon dolgozza magat s ennyi kikapcsolodast nem szabhat maganak ami 3 ora feleseg nelkul gyerek nelkul"
Napi 15 órát tehát nem foglalkozik a családjával. Tfh reggel 6-kor megy dolgozni, este 6-ra van otthon, leült 3 órát sörözni, 9 óra és még nem látta a gyerekét. Ilyen apa nekem nem kéne... Aki tanulás közben sörözget, olyan pláne nem.
Napi 1, max 2 üveg sör OK, anyagi gondok tehát nincsenek. Alkoholfüggőségnek mondható mindenképpen, még akkoris, ha látható jelei (részegség) nincsenek. Hosszú távon mindenképp egészségügyi problémákhoz fog vezetni.
ijesztő, hogy egyes embereknek napi 4 sör teljesen normális.
én nem ilyen családból jöttem szerencsére.
fizikailag sem normális, de még nagyobb baj, ha valakinek lelkileg van szüksége erre. mi elől kell ennyire menekülni? mások miért tudnak kikapcsolódni alkohol nélkül is?
1,5-2 liter az 4 doboz. Teljesen normális! Bár okosok szerint férfiaknak napi 1 korsó az egészséges, mert van jótékony hatása is a sörnek, bizony, de 4 doboz sör semmi. Még a hatása sem érződik.
Akkor kezdj aggódni, ha 1,5-2 liter bort, vagy rövidet iszik. :D Na az már cinkes.
hát nemtudom de én biztos leállitanám és csökkenteném napi 1 dobozra.
én ebben nőttem fel sajnos... apám ha hazajön munkából nem jön be a házba, hanem lemegy a pincébe inni, megiszik átlag 12 doboz sört ( ő is 1-2 vel kezdte annak idején ) aztán totál részegen bemászik este, zabál, és lefekszik aludni.
van egy kisboltunk pár éve, onnan is lopkodja a sört, ha anya nincs ott. telhetetlen, ha nincs sör, akkor iszik felest, bármit. a bolt nem megy valami fényesen sajnos, és ami kis hasznunk lenne rajta, azt ő elissza. a teljes fizetését elissza tulajdonképpen ( 100-110 ezer havonta ) és azon felül is. anyám hiába kéri hogy ne igyon, az a válasz mint nálatok, hogy ennyit megérdemel. viszont én anyám helyében nem hagynám ezt. te se hagyd, mert ez egy nagyon nem jó dolog.
Elérkeztünk a nagy kérdéshez, mely megosztja az emberiséget. Valójában egy ontológiai kérdéssel állunk szemben, hiszen mint tudjuk, az alkohol fogyasztása (és általában az önpusztítás) az emberiség kialakulásával egyidős. Tudjuk, hogy az állatok is fogyasztanak alkohol tartalmú gyümölcsöket, melyektől elkábulnak. Valójában a földön való létezés alapja a pusztítás, a pusztulás és a halál.
A korábbi kommentelők szerint alkoholista az aki minden nap iszik és aki ritkán iszik de sokat. Nem alkoholista az aki ritkán keveset. Én nem ismerek olyan embert, aki ritkán iszik keveset. Egyetlen egyet sem.
Mi számít alkoholizmusnak? Miért isznak az emberek? Nem tudom. Elmondom, hogy szerintem mi számít alkoholizmusnak, és én miért iszom. Alkoholista az, akinek gondot okoz az életében az alkohol, bármilyen formában. Ha nem okoz gondot, akkor annyit iszik amennyit akar, hiszen jól esik neki. Másnap jól esik egy szép séta a város közepén levő parkban, amitől meg tudőrákot kaphat, elüthetik az autók, megerőszakolhatják, vagy bármilyen betegséget elkaphat, amibe akár bele is halhat. És most eljutottunk oda, hogy mindenki azt csinál amit akar. Ami jól esik neki. Semmi sem egészséges, és ha az volna, az a természettel ellenkező volna, mint említettem az első bekezdésemben.
Én sokat iszom, mert szeretem. Van munkám, tanulok, van családom, vannak barátaim. Szerintem nem baj, ha valaki megiszik napi pár sört, de még ha bort inna, az sem. Az életet ki kell élvezni, és azt kell csinálni amit szeretsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!