Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon belefér napi 1,5-2 l...

Vajon belefér napi 1,5-2 l sör egy egészséges, felnőtt, családos ember életébe, akinek nincsenek túl nagy gondjai?

Figyelt kérdés

Ez már alkoholizmusnak számít? Azt gyanítom, hogy igen.

Van munkahelye, dolgozik rendesen, ott nem iszik.

De ha hazajön, akkor az az első, hogy bontja a sört, csak utána ül le enni. Majd 2-3 óra alatt megiszik átlag 3 dobozzal.

Nekem nincs bajom a piálással, nem vagyok absztinens, nem is szeretnék az lenni és azt sem várom el, hogy a párom az legyen, csak a mindennapos ivást nem értem.

Többször kértem már, hogy ne tegye, de arra hivatkozik, hogyha jól esik neki, akkor miért ne ihatna, megérdemel annyit a napi 10-12 óra meló után.

Nincsenek megélhetési gondjaink, de nem vagyunk gazdagok, csak keresünk annyit, hogy a lakáshitel mellett is marad még pénzünk, szép környezetben élünk, van 2 gyönyörű, egészséges gyerekünk, a kapcsolatunkban sincsenek hatalmas problémák, mégis minden nap iszik a párom.

De miért van rá szüksége????

2010. nov. 26. 10:39
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
83%
Én is megiszom a napi 1-2 pohár sörömet munka után. Ennyi jár nekem azt gondolom. Nem vagyok tőle se hülye se agresszív. Egyszerűen jólesik. Nincs ebben semmi rossz szerintem.
2010. nov. 26. 11:15
 12/57 anonim ***** válasza:
79%

Kedves kérdező, szinte ugyan ez a helyzet nálunk is. Csak annyi különbséggel, hogy egy gyermekünk van, még nem fizetünk lakáshitelt, és két sört iszik meg minden nap a párom. Engem is zavar egy kicsit, de mindig arra gondolok, hogy egyéb gondom nincs vele, miért venném el ezt tőle. Örülnék én is, ha csak egyet inna meg, de tényleg rendes ember. Aki azt írta, hogy így kezdődik az alkoholizmus, annak üzenem, hogy nem biztos, hogy az lesz belőle. Párom 8 éve ennyit megiszik naponta és még nem emelte az adagot. Persze környezetünkben mindenki alkoholistának mondja. Nem törődöm velük.

Kérdező: Amíg nincs más gondod vele, és nem emeli az adagot, addig szerintem oké, habár kétlem, hogy te, vagy én, ne mondanánk el nekik még párszor, hogy ne igyon annyit:D

2010. nov. 26. 11:16
 13/57 anonim ***** válasza:
87%
Nem fér bele. Tapasztalat, apám is így kezdte. Aztán a végén már még egy, meg még egy... Hétvégén már 6-kor rohant a közértbe a sörért. Ja, és értelmiségi, hivatalban dolgozó ember. Ezért kár volt tanulnia. :( A pia teljesen tönkretette a családot. Ha valaki le sem teszi a fenekét, amíg ki nem bontja a sörét, az bizony alkoholista.
2010. nov. 26. 11:17
 14/57 anonim ***** válasza:
76%

Bármit iszik napi szinten az már alkoholizmus idő kérdése hogy a szervezete hozzá szokjon a sörhöz akkor már nem érzi hogy elazul és egyre többet és keményebb piákat kezd inni.

Az hogy most még nincsenek megélhetési gondjai nem jelenti hogy késöbb nem lesznek minden alkesz így kezdi.

2010. nov. 26. 11:20
 15/57 anonim ***** válasza:
88%

"A ferj agyon dolgozza magat s ennyi kikapcsolodast nem szabhat maganak ami 3 ora feleseg nelkul gyerek nelkul , egy tv elott el fogyaszt par sort.

nem alkoholizmus kedves valaszolok es kerdezok hanem par ora munka utan amit ferfiakul pihenesnek nevezunk."

Ezt tegye az akinek nincs családja, és neki megfelel ez az élet. Nem igazán normális egy családos embertől, ha hazaér a munkából az töltse ki az életét, hogy bambára igya magát, és meredjen a tv-re. (jó nem mindenkire hat egyformán, de nem is ez a lényeg) A nő is dolgozik, mellette háztartást vezet, és foglalkozik a gyerekkel... Ebből a férfinek nem kell kivenni a részét? Nem az a normális, hogy ha haza megy beszélget a családdal, játszik a gyerekkel, együtt vacsora, meg hasonlók?! Ilyet nem igazán tudsz egy sörszagtól bűzlő férfi mellett. És nem álom világban élek, mert a férjem bizony munka után a mi társaságunkat igényli, nem a piát. De ismerem a másik oldalt, az apámon keresztül. Szóval tudom miről beszélek.

2010. nov. 26. 11:23
 16/57 anonim ***** válasza:
30%

Ne legyetek már nevetségesek!

Jobb lenne, ha kólát inna?

2-3 pohár sör simán belefér egy rendesen dolgozó férfi napjába.

2010. nov. 26. 11:24
 17/57 anonim ***** válasza:
90%
mekkora pohár? 1 literes?
2010. nov. 26. 11:26
 18/57 anonim ***** válasza:
46%

Egyébként a sör kábé ugyan olyan káros, mint a cola, meg ehhez hasonlók. Úgy értem a szervezetre nézve, ha csak 1-3 doboz sört iszik meg, ami maximum 1.5 liter, egyébként a kérdező nem írta, hogy hány százalékos sörről van szó. Nem mindegy, hogy 3.5-ös vagy 5%-os. Ne üljön kocsiba, ennyi.

Sőt a sör még jótékony hatású is, ha minden nap csak egy dobozzal iszol. Megelőzi a vesekövet. A kutatások pedig bebizonyították, hogy igenis újra képződnek az elhalt agysejtek. És ha függő? Ha csak ennyit iszik, az nem káros, ennyi függősége szinte mindenkinek van. Csak valaki szereti például itt elütni az időt. Most lehet felháborodni, de a kedves férj is mondhatná, hogy drágám, te meg lécives ne itt üsd el az idődet, mert ehelyett elmosogathattál volna. Mi a válasz? Én elmosogattam, te elvégezted a 12 órás melót.

(az, aki írta, hogy náluk is ugyan ez a helyzet)

2010. nov. 26. 11:30
 19/57 anonim ***** válasza:
92%

11:23-asnak, nem bántani akarlak.

Én írtam, hogy nálunk is ugyan ez a helyzet. A párom minden nap játszik a gyerekkel, speckó két üveg sörtől nem bűzlik, pláne, hogy mindig hazajön, lefürdik, átöltözik, (cigizik is, minden cigi után megmossa a kezét, száját, szájöblítő vizet is használ)és utána foglalkozik a gyerekkel. Mindig az az első, hogy megkérdi, megyünk e még valahová, mert ha nem, akkor megissza a sörét. Valamikor csak egyet. Este 18:30-kor ér haza, és 22:00-ig issza meg azt a két doboz sört. Mellesleg megjegyzem, Angliában élünk, ahol 440ml-esek a kannák. 4%-os sört iszik.

2010. nov. 26. 11:38
 20/57 anonim ***** válasza:
24%

Egy normális férfiember miért ne ihatna meg napi 3-4 doboz sört?! Annyitól én max 16 éves koromban lettem illuminált, amikor megittam 4-et egy óra alatt.

Egy felnőtt embernek szép lassan fogyasztva 4 sör meg sem kottyan, szerintem a párod sem azért iszik, mert józanul nem bírja elviselni az életet.

Van egy rokonom, akinek jól menő vállalkozása van, minden ebéd előtt pálinkát iszik, mégsem alkoholista egyáltalán...

2010. nov. 26. 11:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!