Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon belefér napi 1,5-2 l...

Vajon belefér napi 1,5-2 l sör egy egészséges, felnőtt, családos ember életébe, akinek nincsenek túl nagy gondjai?

Figyelt kérdés

Ez már alkoholizmusnak számít? Azt gyanítom, hogy igen.

Van munkahelye, dolgozik rendesen, ott nem iszik.

De ha hazajön, akkor az az első, hogy bontja a sört, csak utána ül le enni. Majd 2-3 óra alatt megiszik átlag 3 dobozzal.

Nekem nincs bajom a piálással, nem vagyok absztinens, nem is szeretnék az lenni és azt sem várom el, hogy a párom az legyen, csak a mindennapos ivást nem értem.

Többször kértem már, hogy ne tegye, de arra hivatkozik, hogyha jól esik neki, akkor miért ne ihatna, megérdemel annyit a napi 10-12 óra meló után.

Nincsenek megélhetési gondjaink, de nem vagyunk gazdagok, csak keresünk annyit, hogy a lakáshitel mellett is marad még pénzünk, szép környezetben élünk, van 2 gyönyörű, egészséges gyerekünk, a kapcsolatunkban sincsenek hatalmas problémák, mégis minden nap iszik a párom.

De miért van rá szüksége????

2010. nov. 26. 10:39
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
91%
Az ember egyénileg akkor ihat szabadon, ha azzal másokat nem bánt vagy veszélyeztet, legyen szó testről vagy lélekről. A kérdező férje nem veszi figyelembe, hogy őt bántja ez a sok doboz sör, nem tud és nem akar engedni. Innentől ez már alkoholizmus. Ha valaki annak ellenére iszik, hogy tudja, a szerelmét bántja, esetleg meg is ríkatja a viselkedése, akkor ott már bajok vannak. Ha én látom a páromon, hogy miattam szomorú, akkor mindent megteszek, hogy megváltozzak, kompromisszumot kössek. Ha többé nem érdekelne a másik felem, akkor tudnám, hogy átléptem a józanság határát.
2010. nov. 26. 12:07
 32/57 anonim ***** válasza:
44%
Ja! CSak legyen ember, aki nem tart majd gusztustalan, undorító disznónak, miután árad belőled a sörszag! Én egy kortyot is kiszagolok, olyan vagyok mint a vadászkutya, és mindennap ugyan nem akanám érezni. Ez kiábrándító tud lenni. Odáig is süllyedhet a dolog, hogy már nem tartanám kívánatosnak a páromat, megundorodnék tőle a piaszag miatt, és a nemi életünk a nullára redukálódhatna. Lehet választani! Pia , vagy szex!
2010. nov. 26. 12:08
 33/57 anonim ***** válasza:
86%

Nem ismersz olyat, aki ritkán iszik és keveset??? Kérlek, had mutatkozzam be!

Csakis szilveszterkor, családtag születésnapján egy-egy pohár pezsgő vagy sherry az, amit elfogyasztok.

Na, mostmár ismersz olyan embert...

2010. nov. 26. 12:09
 34/57 anonim ***** válasza:
90%

Az előző neki szólt:

A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:58

2010. nov. 26. 12:10
 35/57 anonim ***** válasza:
94%

"Az életet ki kell élvezni, és azt kell csinálni amit szeretsz."

Ha nekem az okoz örömet és kikapcsolódást,hogy munka után hazamegyek és szétverem a szobádat,akkor megtehetem? Nem kell tekintettel lennem senkire,mert én most élvezem az életemet? Ha magányosan akarsz meghalni úgy,hogy nem kell senkire sem figyelned,hogy őt mi zavarja,neki mi fontos és mi nem,akkor nagyon szép életszemlélet,ha igazi társat szeretnél és saját családot,akkor bizony meg kell tanulnod a kompromisszumokat,ami esetleg elrontja ezt a hedonista életfelfogásodat!

2010. nov. 26. 12:13
 36/57 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem az ALKOHOLIZMUS.

Én is szeretek inni, sőt a kedvenc alkoholos italom a sör, de a hideg kiráz attól a gondolattól, hogy most megigyak akár csak egy kortyot is. Ha mindenképpen alkohol, akkor forralt bor vagy valami pálinka, mondjuk birskörte, de ami a legjobban esne most az egy jó forró tea.

Persze nyáron én is iszom szinte mindennap sört, egy hétvégi napon akár 4-5 üveggel is, de szerintem ez belefér.

2010. nov. 26. 12:16
 37/57 anonim ***** válasza:
91%
igen ez sajnos már függőség.és egyáltalán nem jó. párom is szokott inni alkoholt én is, de havonta max 2-3 alkalommal. akinek erre naponta szüksége van ott már gondok vannak. és sajnos benne van a pakliban hogy később ez az adag nőni fog és akkor már komolyabb problémák is lesznek.
2010. nov. 26. 12:24
 38/57 anonim ***** válasza:
91%

4 doboz = 2 liter 5%-os sör(Löwenbräu)

Ha 5%-os, akkor az = 1 liter bor, ha az 10%-os.

Tehát 4 doboz sör = fél liter likőr(20%),

vagy 2 és fél deci tömény(40%),

vagy 1,25 deci gyomorszaggató abszint(80%).

Tanulságos.

2010. nov. 26. 12:40
 39/57 anonim ***** válasza:
54%
Az se mindegy mekkora emberről van szó.
2010. nov. 26. 12:48
 40/57 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem nem gond. Az én apukám, mióta az eszemet tudom, minden este megiszik 2 üveg sört. 30 éves vagyok. :) Nem alkoholista, szerintem, ő a világon az egyik legjobb apuka, férj.
2010. nov. 26. 13:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!