Szerintetek gáz a mai világban, hogy 23 évesen még nem tudok főzni?
Lány vagyok természetesen :)
Nem élek még együtt senkivel,otthon lakom anyukámmal,ezért valahogy eddig nem éreztem rá késztetést :) De nem arról van szó,h nem is akarok,csak úgy érzem,h akkor fogom majd megtanulni,ha eljön az ideje,sok embertől hallottam,h akkor tanulta meg,mikor a szűkség úgy hozta,férjhez ment stb..persze közbe próbálok ellesni 1-2 dolgot,h azért majd legyen vmi fogalmam róla. Van más is így ennyi idősen? Ugye nem annyira égő?
még hogy nem válóok...
nagypapám mondogatja gyakran,hogy ha nincs nagyim szilváspitéje,már rég elválnak...(mindig azzal békiti meg)
Aki nem akar idejekorán gyomorfekélyt kapni az instant sz*roktól, kutyagumiktól, az jobb, ha valamit azért konyít a dolgokhoz.Meg valami jó kis ételallergiát is, mert az se véletlenül alakul ki.
Az ilyenket mondjuk akkor tudom sajnálni, mikor beledobják őket a mélyvízbe, aztán csak fuldokolnak, mert rájönnek, hogy receptekből nem mindig lehet mindent elkészíteni.A gyerekének meg egy jóideig nem fog tudni szintén plasztik kaját adni, mert csak ott érzi meg igazán az ember, mi mindent tudna olcsóbban és finomabban megúszni, amiben mellesleg nincsenek rákkeltő anyagok.
Olyan nincs, hogy valaki recept alapján ne tudjon fozni. Persze az elején kell egy kis gyakorlás, de a fozés nem nagy ordongosség. Anyukámmal ki nem állhatjuk, ha ketten fozunk a konyhában, szóval amit tudok azt csakis magamtól, receptekbol, internetrol, innen-onnan tanultam. A vasárnapi ebédet én csinálom, ha anyunak nincs kedve, nem nagy kunszt. A párom múltkor azt mondta, hogy jobban fozok mint az anyja, ez azért nagy szó egy férfitol.
Kérdezo van még idod, a receptek segítenek és majd ha rászorulsz akkor megtanulsz, bizonyára tobb kedved lesz hozzá, ha látod, hogy eheto és finom amit csinálsz.
nem gáz soksn nem tudnak, ha akarsz megtanulsz majd, ha szükséged lesz rá.
Én pont ugyanannyi idős vagyok.
Épp csak rántottát, tojásos krumplit meg tejbegrízt tudok magamnak csinálni.
Plusz még rántott húst meg sültkrumplit.
Egy levest már nem .
Egyetem mellet nem tudtam többet kihozni.
Egymagamra nehéz is volt, időm is kevés.
Egy főre pl. az alapanyag amit megveszek sok lett volna stb.
Itthon meg anyu nam enged.
Azt mondja nézzem, mert azzal is tanulom.
Ő itthon van nem dolgozik ráér.
De az nekem uncsi. inkább hasznosabb elfoglaltság után nézek.
HA majd külön kerülök megtanulok.
Egyébként hülyeség azt mondani, hogy mindent meg lehet szakácskönyvből.
Nem ír le az se mindent lépésről lépésre. Az alapvető dolgokból pl maradnak ki dolgok.
Ráadásul a mennyiséget nem lehet mindenből pontosan kiszámolni. Az függ az alapanyag minőségétől, fajtájától is.
Meg kell tanulni, ha valaki pl. palacsintát csinál, hogy lássa, milyen az állaga, kell e még bele valami.
Én pl. a legelején mindig kihagytam a sót.
Aztán megtanultam, hogy ne felejtsem ki.
De ezeket a saját kárán tanulja meg az ember.
"amúgy meg van gyors kajálda is meg házhoz szállítás, és zsíros kenyér meg tasakos leves"
zsíros kenyeret nem eszek, mivel zsíros. a zacskóslevesben semmi tápanyag nincs. mivel naponta 3-4-5X eszek főtt ételt -nem is keveset- így eléggé sokba lenne a házhoz szállított kaja.
előtt-utóbb muszáj lesz megtanulni főzni! egy azért mert az a tápláló és egészséges valamint az anyagi szempont sem utolsó! nyilván ha lesz az embernek családja, akkor nem fogja gyorskajákkal etetni a gyerekeit, hogy aztán elhízottak legyenek. persze ráér még a kérdező, de akkor is...
nővérem sem tudott főzni jó ideig, aztán rájött, hogy a palik mennyire szeretnek jókat enni, így hát elkezdett főzőcskézni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!