Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van aki megbànta, hogy férjhez...

Van aki megbànta, hogy férjhez ment és gyerekei lettek?

Figyelt kérdés

40+osan úgy érzem, hogy ha a mostani eszemmel kezdhetném egyik sem lenne. Nyilvàn az én hibàm, hogy nem érzem úgy, hogy ez nekem való. Fiatalként, faluban êlve, csalàdi elvárásként azt hittem ez az élet rendje. Màr régóta nem ott élünk és bennem egyre jobban az érlelődik, hogy rosszul döntöttem amiért "bevàllaltam".

Szeretem a gyermekeimet, de akàrmennyire is igyekeztem nem lett köztünk olyan szoros kötelék mint szerettem volna. A házasságom màr rêgóta nem működik. Nem veszekszünk ,de csak lakótàrsak vagyunk . Őt ez nem zavarja, ezt látta otthon is.

Pár éve màr engem sem zavar, de nem is tervezem, hogy még 10 évig így éljünk. 5 év múlva a kisebbik gyerek is nagykorú lesz, akkor talán én is új életet kezdhetek.

jan. 19. 08:30
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
84%

Nem igazán értem hogy fér össze az hogy "szeretem a gyerekem" azzal hogy "ha újra kezdhetnem nem vállalnék gyereket". Szerintem sehogy. Ha szar életed volt is mert szarul választottál férjet az miért befolyásolja a hozzaallasodat a gyerekhez?

Persze ha már rossz a házasság akkor nem vállalunk be gyereket, de azt mondani hogy a meglévőket nem kellett volna, az nem fér össze azzal hogy szereted őket.

febr. 19. 12:09
 52/57 anonim ***** válasza:
100%
#51 Attól, hogy nem kezdené újra ebben a formában, még nem jelenti azt, hogy nem szereti a gyerekeit. Lehet, hogy a gyerekeit szereti, de pl. a férjével nagyon rossz volt a házasságuk az egész gyereknevelés alatt. Ebben az esetben simán megértem, hogy nem kezdené újra. Gyerekei egy olyan embertől is születhettek volna, aki igazi társ és jó apja a gyerekeknek. Persze akkor más gyerekei lennének, de azokat is egész biztosan szeretné.
febr. 19. 12:58
 53/57 anonim ***** válasza:
100%
Az ember mindig az akkori tudása szerinti legjobb döntést hozza. Nekem rossz volt a házasságom, de mikor benne voltam, ezt nem is igazán tudtam kívülről látni. Mire kijöttem, meg más ember lettem, meg 40 éves is és pont örülök, hogy gyerekeim lettek "legalább". Az, hogy a mai fejemmel nem kezdenék az exférjemmel, nem jelenti, hogy az akkori énem rossz döntést hozott. És közben nem is lennék most az, aki vagyok, ha ezen nem megyek keresztül.
febr. 19. 13:16
 54/57 anonim ***** válasza:
85%

53# ezen szoktam filózni én is.

17 évesen lettem terhes az első páromtól, aki le is lépett külföldre mire megszületett a gyerek. Soha egy fillér gyerektartást nem láttam. Anyám bár segített és jót akart, mindenbe beleszólt, rommá kényeztette a gyerekem. Ha rászóltam a gyerekre, anyám a gyerek előtt cseszett le, hogy ő megengedte neki, hagyjam békén, gyereknek folyton mondta, hogy ne is figyeljen rám. Arra tanította a gyerekem, hogy a keresztnevemen hívjon, ne anyának. Szerencsére, ez nem sikerült neki. Arról ne beszéljünk, hogy életem nem volt semmi, a fiatalkorom mint olyan nem létezett. Soha életemben nem voltam pl szórakozóhelyen.

Szeretem a gyerekem? Mindennél jobban.

Újrakezdeném az elmúlt 15 évet az elejétől? Inkább lőjenek le.

febr. 19. 13:26
 55/57 anonim ***** válasza:
26%
Kíváncsi lennék, hogy azok közül, akik ide név nélkül leírták a véleményüket, hányan mernék vállalni arccal, profillal pl. facebookon ugyanezt. Iszonyatosan képmutató világot élünk.
febr. 19. 13:50
 56/57 anonim ***** válasza:
100%

#51 Szerintem úgy fér össze, hogy az illető a gyerek felnevelése után, már idősebb, érett fejjel rájön, hogy a család-gyereknevelés kettősön túl is létezik élet.

Ez nem azt jelenti, hogy nem szereti a gyerekét, csak azt, hogy ha újra kezdhetné, akkor nem vágna bele a gyerek felnevelésébe, hanem ugyanúgy ki tudna teljesedni gyerek nélkül is.

Ami nem baj, hiszen a világ ilyen.

Most nyersen hangzik, de lehet, hogy utólag valaki más autót választana, más lakóhelyet, másik házat venne meg és ugyanúgy nem vállalna gyereket, vagy nem abban a helyzetben ahogy akkor tette, amikor.

febr. 19. 18:39
 57/57 anonim ***** válasza:

"a család-gyereknevelés kettősön túl is létezik élet" Engem már pont nem elégített ki a karrierem meg hogy utazgassunk (bár ez meg sosem izgatott, inkább a férjem mániája volt, én jobban szeretek otthon molyolni), amikor elkezdtem gyerekre vágyni (30 évesen). Ennek ellenére elég karrierista maradtam (művészeti ág, szóval a hobbim is a munkám volt, folyton versenyekre is jártam), már a gyerekek 3 hós korától bedolgozgattam. Érdekes módon 40 évesen meg már bántam ezt és úgy gondolom, akkor több figyelmet kellett volna adni nekik, és hogy a munkámban sikeres legyek már nem annyira érdekel... talán váltok is valami kevésbé taposósra.

Ezt csak azért írom, hogy ebben sem vagyunk egyformák.

febr. 19. 18:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!