Van aki megbànta, hogy férjhez ment és gyerekei lettek?
40+osan úgy érzem, hogy ha a mostani eszemmel kezdhetném egyik sem lenne. Nyilvàn az én hibàm, hogy nem érzem úgy, hogy ez nekem való. Fiatalként, faluban êlve, csalàdi elvárásként azt hittem ez az élet rendje. Màr régóta nem ott élünk és bennem egyre jobban az érlelődik, hogy rosszul döntöttem amiért "bevàllaltam".
Szeretem a gyermekeimet, de akàrmennyire is igyekeztem nem lett köztünk olyan szoros kötelék mint szerettem volna. A házasságom màr rêgóta nem működik. Nem veszekszünk ,de csak lakótàrsak vagyunk . Őt ez nem zavarja, ezt látta otthon is.
Pár éve màr engem sem zavar, de nem is tervezem, hogy még 10 évig így éljünk. 5 év múlva a kisebbik gyerek is nagykorú lesz, akkor talán én is új életet kezdhetek.
2es. Hàt mondjuk az gáz. Mert kvázi a lànyàt hibàztatja az eltolt êletéért.
Ên nem fogalmaznék olyan drasztikusan.
Mondjuk az én lànyom azt mondta nem akar gyereket (én meg nem akarok unokàt).
Én nem bántam meg, de elgondolkodtam már, hogy helyette milyen életem lett volna, ha nem megyek férjhez és nem születik gyerekem.
Rengeteg szingli ismerősöm van 25 és 50 év között, és ennek fényében inkább a jövőben is férjhez mennék és lenne gyerekem.
"Mert kvázi a lànyàt hibàztatja az eltolt êletéért."
Mert az ugye elő se fordulhat, hogy valóban a lany hibája
Ha az emberek többsége előre látná az évekkel/évtizedekkel későbbi házasságát, kihalna az emberiség:)
Senki nem úgy megy neki, hogy úgyis válás lesz a vége. Rengetegen próbálják meg egy vagy akár több elrontott házasság után újból. Szerintem az emberek nem azt bánják meg, hogy gyerekeik lettek, hanem hogy elromlott a házasságuk, emiatt csapdában érzik magukat. Azt gondolom, ha valami nem működik, nem kell tovább erőltetni. A különköltözés (pláne ha nagyobbak a gyerekek) csodákra képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!