Van aki megbànta, hogy férjhez ment és gyerekei lettek?
40+osan úgy érzem, hogy ha a mostani eszemmel kezdhetném egyik sem lenne. Nyilvàn az én hibàm, hogy nem érzem úgy, hogy ez nekem való. Fiatalként, faluban êlve, csalàdi elvárásként azt hittem ez az élet rendje. Màr régóta nem ott élünk és bennem egyre jobban az érlelődik, hogy rosszul döntöttem amiért "bevàllaltam".
Szeretem a gyermekeimet, de akàrmennyire is igyekeztem nem lett köztünk olyan szoros kötelék mint szerettem volna. A házasságom màr rêgóta nem működik. Nem veszekszünk ,de csak lakótàrsak vagyunk . Őt ez nem zavarja, ezt látta otthon is.
Pár éve màr engem sem zavar, de nem is tervezem, hogy még 10 évig így éljünk. 5 év múlva a kisebbik gyerek is nagykorú lesz, akkor talán én is új életet kezdhetek.
8as. Hàt nem a gyerek kérte, hogy megszülessen. 🤷♀️
Sosem hibàztatom a gyerekeim azêrt, mert nem vagyok boldog. Az én döntésem volt, hogy megszülöm őket. Csak annyi, hogy a mostani eszemmel ha újrakezdhetném , nem kötnêm magam senkihez.
Gondolod, hogy család nélkül jobb lenne neked? Szerinted boldogabb lennél?
Tudjuk, hogy a házasságok nagy része válással végződik, akik meg együtt vannak, azoknak is sokszor rossz a kapcsolata. A gyerekekkel sem könnyű, sőt. Ettől függetlenül én azt látom a környezetemben, hogy akiknek nem lett családja még rosszabb helyzetben vannak.
"Hàt nem a gyerek kérte, hogy megszülessen. 🤷♀️"
Nulla agysejtes gondolkodás. A gyerek csak jó lehet. A szülő hibája minden. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Én sem akarok gyereket és ennek az egyik fő oka hogy látom mit tesz akár egy rossz házasság, akkár egy "Na akkor a gyerek miatt maradjunk még együtt, de boldogtalanok vagyunk" helyzet.
Én is látom hogy anyukám hogy belenyomorodott a házasságba, és mi gyerekek annak ellenére hogy szerer minket vagyunk neki az ami a helyzetben tartja
Én soha nem akarok ennyire csapdába esni, le élni az életem így, hogy nincs kiút.
Nekem a szaktársaim nagy részének van gyereke (óvodaped., levelező). Akikkel beszéltem eddig erről (kb. 7 ember), majdnem mindegyik mondta/sugalmazta valahogy, hogy ha újra kezdhetné, vagy egyet sem vállalna, vagy csak egyet, vagy nem annak a férfinak szülne. Ez egyáltalán nem jelenti, hogy nem szeretik a gyerekeiket, hanem inkább annak a felismerését, hogy ez tényleg egy életre szóló felelősség, és nem lehet előre látni, hogy milyen nehézségekkel fognak szembenézni, ezért inkább azt érzem, hogy ez a látszólagos megbánás nagyobb részben a gyerekek iránti aggodalomból eredezik. Persze az is benne van, hogy mindegyikük baromi fáradt, ki sem lát a teendőiből, és szükségük lenne én-időre.
Teljesen elismerem, hogy rohadt nehéz dolog, és sosem vágnám senki arcába, hogy "de hiszen te vállaltad". Igen, ők vállalták, és a legtöbben egész jól végig is viszik, csak kipurcannak benne.
Én az ő hatásukra (és a tanácsukra, miszerint ha nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy minden esetben helyt tudok állni, akkor egyet se vállaljak) erősödtem meg abban a döntésben, hogy nem szeretnék gyereket.
Kitartás 11, hasonlóban élek én is. Na azért ne mulass nincs, szimplán csak rájöttem a rózsaszín köd után, hogy a férjem nem a társam, hanem a visszabeszélő, mindent jobban tudó, de itthon szinte semmit nem csináló kamasz fiam 🤷
És igen, ha egy hónapban egyszer szakítok olyan igazi elmenős, sportolós vagy mozis önidőt magamnak, azt sem lehet felhőtlenül élvezni, mert hív 5 percenként. Ha nem veszem fel, akkor tuti titkolni valóm van, állandóan nyomaszt "büntet"utána napokig. Persze nem vallja be, mi az igazi baja, elvileg oda megyek ahova akarok, de azért folyton eléri, hogy ne tudjam élvezni, vagy hogy gyomorideggel menjek legközelebb is.
11-es és 19-es: Hát gratulálok :D
De azért ne gondoljátok hogy ez az általános.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!