Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért elvárt, hogy a gyerek...

Miért elvárt, hogy a gyerek mindenét hátrahagyva, sokszor tőbb ezer km-ről jöjjön haza ápolni idős szüleit? Miért nem opció, hogy a szülő megy a gyerek után?

Figyelt kérdés
Egy haláleset kapcsán jött fel bennem. Miért a gyerek menjen a szülőkhöz, miért nem megoldás az, hogy a szülő költözik? Ha én elköltözöm Németbe, közben anyám lerobban, én dobjak el mindent, és jöjjek haza kukutyinfalvára, ezzel elbukva a kinti melót, stb. Miért nem az a megoldás, hogy anyámat kiviszem, és ott keresünk megoldást? Mert "az öregek már nem akarnak menni a jól megszokott környezetből". Értem, de ő majd telefonon beszél a szomszéddal, én meg ha hazajövök, lehet, soha többé nem lesz ilyen munkahelyem. Én élek szociális életet, ő max a dokival beszél, a 2 szomszédon kívül. Nem értem az emberek felfogását.
jan. 15. 23:11
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

25

A férje ezt mondta neki, szó szerint: Feleségül vettem egy lányt, és visszakapok egy idegroncsot.

Szerinted? Persze, tolerálja, felesége mellett is áll évek óta, de ne akard már megmagyarázni, hogy ugyanaz itthon kettesben a férjemmel a magunk életstílusában, vagy idős embert ápolni 0/24-ben.

Én semmi szabad vegyértéket nem éreznék magamban ehhez, munkám, kettőnk élete mellett.

jan. 16. 22:49
 32/36 anonim ***** válasza:
0%
31 es, nem, persze, megértem, meg a házasság stb csak azt a napot nézd meg, amikor esetleg rájössz, hogy a szép ember, akiért anyád sem ápoltad, szépen megcsal, meglop es le is lép aztán egy vékonyabb verzióval. Hú de szarul esik majd. A sok hiábavalóság amit csináltál, a hangos szex lehetőségét is biztosítva!
jan. 17. 05:59
 33/36 anonim ***** válasza:
62%

22

Rosszul ertelmezted, amit írtam. A mondandóm az lett volna, hogy a gyerek fenyegeti ezzel a szülőt, hogy majd rá se nyitja az ajtót, ha nem úgy viselkedik, ahogy neki tetszik.

jan. 17. 07:02
 34/36 anonim ***** válasza:
86%

32

A férjem az, aki mindig mindenben mellettem áll. Amit elértem, abban mindig ő biztatott. Ha beteg vagyok, gondoskodik rólam, társam, támaszom oda-vissza. 30 éve. (Attól, hogy ilyet még nem hallottál, létezik, csak ritka). Nekem nem a hangos szex számít, hanem a kettőnk kialakult élete, az együtt végzett szakmai munka (dolgozunk mèg bőven). Az a kialakított élet, amiből nem fogok 10-15 évet kiiktatni. Az hab már csak a tortán, hogy anyámhoz soha nem tudtam kapcsolódni érzelmileg, ezért ő mindent meg is tett.

Viszont az örökségért sem tartom a markomat. Ha úgy lesz, a megyeszèkhelyi lakását becserèlheti idősotthoni apartmanra, a nyugdíja sem rossz. Köthet eltartásit is a lakásra.

jan. 17. 08:10
 35/36 anonim ***** válasza:

Te magad írtad le, mit nem értesz?

"az öregek már nem akarnak menni a jól megszokott környezetből"..." ő max a dokival beszél, a 2 szomszédon kívül."

Pont ezétr.

Mondjuk ennyi empátiával, jobb lesz ha otthonba rakod inkább a szüleidet, amikor eljön az idő. függetlenül attól, hol gondoskodnál róluk

jan. 19. 13:22
 36/36 anonim ***** válasza:

Eg yhaláleset kapcsán benned ez a sok arrogancia és elégedetlenség jött fel? Én nem értem, hogy miért.

Ha tegyük fel valóban jó állásod van, akkor az sok pénzt, jó tartalékképzést jelentene, és így ha aszülőd lerobbanna, akkor első körben semmit nem kellene feladnod, csak egy kis szabadságot kivenned és tájékozódnod, hogy mik is a rövid és a hosszútávú kilátások. Mert adott esetben valóban maradhatna ő itthon, te ott, csak be kell szervezni mindenféle szociális segítőt, meg leginkább má rjó előre idősotthont, betegotthont. És ebben is előre kell gondolkodni. (A szülőnek is félretenni, ha nem tud, akkor azt átbeszélni, hogy eg yilyen szerencsétlen esetben, hogy ő hirtelen lerobban, eladható-e az ingatlan ahol lakik é sbemegy -e otthonba, ha otthonba nem, akkor odaköltözik-e hozzád, adott esetben külföldre, de te is tájékozódj, mert nem véletlen mennek magyar gondozók pl németbe dolgozni, pedig itthon is rámegy minden, hogy eg yházigondózót kifizessen a dolgozó gyerek, ha anya vagy apa lepukkan.

Amúgy meg egyszerű, egy idős ember nehezebben tanul meg új nyelvet, nehezebben épít ki új kapcsolatot, és nehezebben szok meg új környezetet, még akkor is, ha épp értelmileg, de ha a demencia is elkezd bejátszani, akkor fúúú isten őrizzen meg téged attól, hogy külföldre vidd magadhoz :-) és igaziból ez nem vicces.

szóval sok mindentől függ, én szerintem jelen eszemmel mennék, ha mehetnék valakihez külföldre, hogy ápoljon, de aztán ki tudja, ha ott tartok, lehet inkább úg ylennék vele pusztuljak meg itthon, mondjuk nem is várnám a gyerekemtől hogy hazajöjjön, max a temetésemre.

febr. 5. 20:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!