Van gyereked?

Figyelt kérdés

Ha van megbántad, hogy lett?

Ha nincs, megbántad, hogy nem lett?

jan. 4. 17:16
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
85%

58, kit érdekel mi a mozgatórugó?! Bevallja, hogy nem alkalmas rá, nem vállal. Ennyi a lényeg.

De pont a magadfajta büdösparaszt miatt nem merik felvállalni sokan, hogy nem akarnak gyereket.

jan. 19. 18:21
 62/70 anonim ***** válasza:
21%

"a magadfajta büdösparaszt miatt nem merik felvállalni sokan, hogy nem akarnak gyereket"

:DDD

Aki nem meri felvállalni más emberek véleménye miatt a sajátját, az eleve nem is elég felnőtt még ahhoz, hogy gyereke legyen.

jan. 19. 18:37
 63/70 anonim ***** válasza:
36%

62, végülis alig egy icipici hiányzott, hogy a második osztályos értő olvasás tananyagot alkalmazd.

Képzeld, vannak olyan nyomorultak, mint te is, akik bántanak másokat a véleményük, döntéseik miatt, folyamatosan céltáblának használják őket. Emiatt inkább terelnek.

jan. 19. 19:03
 64/70 anonim ***** válasza:
40%

"akik bántanak másokat a véleményük, döntéseik miatt, folyamatosan céltáblának használják őket. Emiatt inkább terelnek."

Igen, mindenki tudja 16 éves kor fölött, hogy mindenféle emberek vannak. És? Attól még az, aki felnőtt ember, simán vállalja a saját véleményét - mert aki felnőtt, az a helyén tudja kezelni másoknak a véleményét.

jan. 19. 19:07
 65/70 anonim ***** válasza:
79%

Ez az onzozes meg a kenyelmesseg annyira a kedvencem. Nekem aztan nem mindegy?? Erezheti jol magat az ember gyerek nelkul is, nem mindenkinek a gyerek az eletenek ertelme. Mondom ezt ugy, hogy 5 honapos kisbabam van, nem o hozta az ertelmet az eletemben, a szuletese elott is volt ertelme, volt miert elnem.

Engem sokkal inkabb zavar az, amikor olyanok vallalnak gyereket, akiknek nem kellene. Teszem azt, mert tudom, hogy alkoholistak, vagy agressziv, eroszakos emberek, vagy olyanok, akik halomra potyogtatnak mindenfele stabil anyagi hatter nelkul. Ha nem szuletik gyerek, nem kell eltartanom, ellenben a 8gyerekes C csaladot igenis az en adombol etetik. Na erre kellene valami szabalyozas, oket kellene megbelyegezni, nem azokat, akik nem csinalnak gyereket.

jan. 20. 08:12
 66/70 anonim ***** válasza:
85%
Önző? Mert nem vállal gyereket? Pff ekkora marhasagot. Mintha kihaloban lenne az emberi faj, es "muszajszaporodnunk" kene .. es ha kenyelmes? Es ha lusta? Es ha egosista? Legalabb felmerte a helyzetet es nem potyogtat felelotlenul csokert.. 2 gyerekem van, es nekem ok az eletem, de azert nem vagyok vak, tudom h milyen nehez, tudom mennyi felelosseg.. miert kene a vilag nyakaba olyan gyerek akit a "lusta, onzo, egosita" szulo tarsadalmi nyomas hatasara kenyszerbol szul?!
jan. 20. 19:38
 67/70 anonim ***** válasza:
51%

Azért, mert valaki "lusta, önző, egoista" és hasonló dolognak tartja a tudatos gyerekmentességet, szerintem nem akarja rátukmálni a gyereket senkire. Ez egy szimpla vélemény, nem pedig parancs... (Én nem feltétlenül értek egyet ezzel, de abban biztos vagyok, hogy csak annak kellene gyereket vállalni, aki érzi, hogy minden negatív velejárójával is ezt szeretné, és bírni fogja.)

De ha valaki bevallja, hogy mondjuk azért nem akar gyereket, mert fél a felelősségtől, akkor ha már beismerte, akkor nem lesz felelősség-kerülő? Vagy ha valaki beismeri, hogy azért nem akar gyereket, mert inkább magára költi a pénzét, az nem lesz önző hozzáállás? De. De attól még nehogy gyereket vállaljon, Isten ments!

Ezen minek vitatkozni?

jan. 20. 19:50
 68/70 anonim ***** válasza:
44%

"a 8gyerekes C csaladot igenis az en adombol etetik. Na erre kellene valami szabalyozas"

Van rá szabályozás: te, aki csak 1 fő későbbi potenciális adófizetőt adsz az államnak, kevesebb támogatást kapsz, mint az, aki 8-at.

jan. 20. 20:24
 69/70 anonim ***** válasza:
8%

"miert kene a vilag nyakaba olyan gyerek akit a "lusta, onzo, egosita" szulo tarsadalmi nyomas hatasara kenyszerbol szul?!"

Többek között azért, hogy majd legyen, aki adót fizet, amikor a te nyugdíjadat kell valamiből előteremteni.

De ezzel az erővel azt is kérdezhetnéd, hogy "miert kene a vilag nyakaba olyan szulo, aki tarsadalmi nyomas hatasara kenyszerbol szul?!". Toloncoljuk ki az ilyeneket, vagy mi legyen velük? És ki fogja eldönteni, hogy pontosan ki ez a kategória és ki nem? - és ez a kérdés a gyerekeikkel kapcsolatban is ugyanúgy felmerül. Az, hogy te azt gondolod valakiről, hogy "társadalmi nyomás hatására kényszerből szült/született", még nem jelenti azt, hogy valóban így volt.

jan. 20. 20:31
 70/70 anonim ***** válasza:
84%
Aki azért szül gyereket, hogy legyen nyugdíja, az az igazán önző.
jan. 20. 21:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!