Van gyereked?

Figyelt kérdés

Ha van megbántad, hogy lett?

Ha nincs, megbántad, hogy nem lett?

jan. 4. 17:16
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
63%

"Mire minden feltétel adot lesz vagy nagyon nehezen vagy egyáltalán nem jön össze."

Sosem lesz olyan, hogy "minden" feltétel adott lesz, illetve ha pillanatnyilag adott valami, mindig lehet arra gondolni, hogy "na de vajon meglesz a jövőben is (a jó fizetés, a biztos munkahely, stb.)?

Aki arra vár, hogy minden feltétel adott legyen, az nem is gyereket akar, hanem házat, kocsit, stb.

Gyereke annak lesz, aki - nem felelőtlenül, de - képes vállalni egy egészséges mértékű bizonytalanságot.

jan. 10. 22:35
 52/70 anonim ***** válasza:
100%
Nincs 20L
jan. 11. 19:31
 53/70 anonim ***** válasza:
84%
Van 2 gyerekem. Kettőt is akartam, szerencsémre lett lány is, fiú is (persze egyneműeknek is örültem volna, de így úgy érzem, ez így tökéletes). Nem bántam meg, rengeteg szeretet adnak még úgy is, hogy a kamaszkor nem könnyű.
jan. 11. 19:43
 54/70 anonim ***** válasza:
90%
Van 3. Nagyon szeretem őket, nem bántam meg. Egy dolog van, amit bánok. A legnagyobb és legkisebb között 17 év van. Szültem 20 és 37 évesen is és közben félúton is egyet. Amit bánok néha, hogy soha nem éltem igazán. Nem volt olyan soha, hogy fogom magam, elutazom vagy bárhova elmegy spontán gyerek nélkül. Néha kipróbálnám egy évre mondjuk. Nagyon fiatalon nem nagyon volt ilyenekre keret, most meg mire a kicsi is kb 10-12 éves lesz és elkezd lassan leválni, 50 éves leszek.
jan. 18. 19:17
 55/70 anonim ***** válasza:
100%

"50 éves leszek"

És??????????

jan. 18. 19:26
 56/70 anonim ***** válasza:
82%

"Ha van megbántad, hogy lett?

Ha nincs, megbántad, hogy nem lett?"

Valami olyan is kéne, hogy

Ha nincs, legalább 16 éves elmúltál már?

Mert azért nagyon nem mindegy... Elég sok gyerek is jár erre. Lehet, hogy azért választották olyan sokan azt, hogy nincs és nem is bánják, mert ők a többség.

jan. 18. 19:28
 57/70 anonim ***** válasza:
78%

Kettő van. Három volt tervben, de sajnos nem lehet több babánk. Viszont nagy öröm mindkét gyermekünk, nagyon szeretjük egymást.

Szerencsém van, dédelget az élet, mert a férjemmel tökéletesen passzolunk a csörtéinkkel együtt. Ő az, akiben tökéletesen megbízok és viszont.

Imádja a gyerekeit, ahogyan én is. Sokat segítenek a nagyszülők is, így gyakran randizunk is kettesben, addig a gyerekek a mamáékkal vannak, gyűjtik az élményeket. Nem bánom, mert látom milyen jót tesz nekik. Apósomnak főleg, sajnos őt mostanában túl sok keserűség és veszteség érte, de ha az unokáival lehet, megfiatalodik, semmi rossz nem jut az eszébe.

Nagy erő kell ahhoz, hogy valaki kijelentse magáról, hogy nem akar gyermeket és tartja is magát ehhez. Főleg aki tudja, hogy nem alkalmas rá! Tisztelem az ilyen embereket, mert ez nagy önismeretre vall és igenis bátor dolog kijelenteni!

jan. 18. 23:24
 58/70 anonim ***** válasza:
13%

"Nagy erő kell ahhoz, hogy valaki kijelentse magáról, hogy nem akar gyermeket"

Többnyire inkább nagy önimádat, elkenyelmesedes, lustaság, meg ilyenek.

jan. 19. 08:49
 59/70 anonim ***** válasza:
69%

Utolsó, ez hülyeség. Attól, hogy valaki nem vállal gyereket, a karrierje még szólhat a gyerekekről. Csomó ismerősöm van, aki beteg/bántalmazott/elhanyagolt gyerekekkel foglalkozik (akikkel a saját szüleik nem), de nincs saját gyereke.

A másik dolog meg az, hogy nem a gyerekvállalás az egyetlen formája a szorgalomnak, a hasznosságnak. Sőt, rengeteg olyan ember van, aki a gyerekvállalás ellenére is elkényelmesedett, lusta, önimádó. Ha nem így lenne, nem létezne ennyi elhanyagolt, családból kiemelt gyerek.

jan. 19. 10:08
 60/70 anonim ***** válasza:
0%

"Attól, hogy valaki nem vállal gyereket, a karrierje még szólhat a gyerekekről. Csomó ismerősöm van, aki beteg/bántalmazott/elhanyagolt gyerekekkel foglalkozik (akikkel a saját szüleik nem), de nincs saját gyereke."

Igen, így van. Ezért írtam úgy, hogy "többnyire". Merthogy többnyire nem ilyen pályákat választanak azok, akik nem vállalnak gyereket.

"nem a gyerekvállalás az egyetlen formája a szorgalomnak, a hasznosságnak"

Nem írtam, hogy az az egyetlen formája.

jan. 19. 10:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!