Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghívnátok a gyerekeket?

Meghívnátok a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Páromnak előző házasággból van 2 gyereke, 20 és 22 évesek. Lassan 3 éve vagyunk együtt, a gyerekek azóta nem voltak hajlandók velem találkozni, annyi a bajuk velem hogy az apjuk párja vagyok, nem miattam váltak el. Az első 1,5 évben folyton direkt keresztbe tettek, hosszú sztori, elmúlt, most megálltunk annyiban hogy szimplán nem hajlandók hallani rólam, csak akkor mennek az apjukhoz ha én nem vagyok ott.

Párom februárban lesz 50 éves és a legjobb barátjával szeretnénk neki egy meglepetés bulit szervezni. Azon gondolkodom, hogy illene meghívni a gyerekeit is, akiknek nyilván az lesz a válasz, hogy ha én ott leszek akkor ők nem jönnek. Viszont ha nem lesznek meghívva akkor megint én lehetek a szemét amiért nem szóltam róla.. attól is tartok hogy ha szólok nekik akkor direkt keresztbe szerveznek valami más programot az apjuknak, volt már nem egy hasonló példa..

Nem tudom mi lenne a jó megoldás?

jan. 1. 19:20
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
76%
Mindenképp hívd meg őket. Ha nem mennek az már az ő döntésük.
jan. 1. 19:26
 2/28 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem inkább azt kellene elmesélned nekünk, miért utálnak?

Ja persze ok nélkül. 20+évesek, nem pedig 10.

Biztos volt valami olyan húzásod, ami kicsapta náluk a biztosítékot…

jan. 1. 19:29
 3/28 anonim ***** válasza:
18%

Én természetesen meghívnám a társam gyerekeit, de én korban is egy 50 éves férfihez illő, tehát 40 feletti nő vagyok.

Egészen más lenne a válaszom, ha egy aktuális barinő lennék egy 15+ év korkülönbséggel- így inkább bölcsen hallgatnék a menő barátom oldalán és ha már bevállaltam a tetemes korkülönbséget némi aktuális zsebpénzért vagy lakhatásért vagy designer táskáért, akkor nem erőltetném a lelkes mostohaanyuci szerepet :)

Nyilván oka van annak, hogy a már megismerkedésetek idején is nagykorú gyerekek miért nem viselkednek egy minimálisan elfogadható szinten:

- vagy a kapcsolatotok már az édesanyjukkal tartó házasság/kapcsolat alatt is megvolt, így nem érdemes hőbörögni

- vagy a drága párod a volt társa/felesége utáni minimális jóérzésről tanúskodó gyászidőszakot sem volt hajlandó tartani és mondjuk 1-2 hónappal a temetés után máris erőszakolta az új nőt (téged) a gyászoló gyerekekre- azért ne haragudj, de anyaként is azt gondolom, hogy inkább hanyagold a kapcsolattartást, mert nagyon nem volt ez így szép, ha ebben a formában történt

- drága gyerekek bunkó viselkedésének alapjait a drága párod fektette le nagyszerű nevelési munkájával az elmúlt 20 évben- szóval nála lehetne megreklamálni, hogy ha tényleg ok nélkül bunkók a gyerekei, akkor ugyan álljon ki melletted, ha nem a fenti esetek egyike a varázslatos megismerkedésetek története. Bunkó szülő-gyerek kapcsolatért legtöbbször nem a gyerekek legnagyobbrészt a felelősök, hanem bizony a drágalátos párod is vastagon benne van, csak most szercsi-lávcsi van nálatok, könnyebb bunkózni a fiatalokat, mint az okán elgondolkodni, ami bőven lehet még a személyedtől is független

- aktuális párod jó anyagi helyzete esetleg nemcsak neked volt vonzó, hanem a felnőtt gyerekei szemét is vadul csípi, hogy az új nő kisbőrönddel-bugyikával beül az anyjuk után (főleg haláleset után) a készbe, nekik az örökség nagyjából fele kampó és ha korban sincs köztetek szakadék, akkor ezt egy anyagiasra nevelt (drága párod ugye!) gyerek esetén bizony tud rosszul esni

- fiatal felnőtteknél nem kell nyalizni meg mostohaanyucit játszani- ha biztos vagy önmagadban, a párkapcsolatodban, a partnered normálisan felvállal, a megismerkedésetek körülményei is korrektek voltak (nem szeretőből avanzsáltál vagy a gyászoló özvegy mellett feszítettél), akkor meg minden erőlködsz, kínlódsz, jópofáskodsz? Felnőttek ők is, te is, ha nem, hát nem.

Ez kb a huszadik kérdésed, valahogy nem tűnsz olyannak, akit szívesen fogadnék a családomba, de szerencsére nem én vagyok egyik duzzogó gyerek sem.

jan. 1. 19:35
 4/28 anonim ***** válasza:
64%

A párod miért nem beszél velük? Gondolom a lányoknak is volt már több kapcsolata, a párod sem akar egyedül lenni. A lányok inkább örüljenek ennek, hogy nem emészti fel magát a múltban, hanem tovább tudott lépni.

(Persze ezt így látatlanban nehéz megállapítani)

jan. 1. 19:36
 5/28 anonim ***** válasza:
89%

20-22 évesek, felnőttek.

Meghívnám, becsületből, kb előző este.

Haverral beszéld meg, hogy a buli napjára szervezzen be valami olyan programot a pároddal, aminek nem tud ellenállni, és nem tudnak keresztbe tenni a gyerekek egy másik programmal.

jan. 1. 19:43
 6/28 A kérdező kommentje:

Nem 20 éves csitri vagyok a párom mellett, és jobban keresek mint Ő, szóval aranyásó sem vagyok ;)

A válásuk után 2 évvel ismerkedtünk meg.

Semmi rossz húzásom nem volt a gyerekek felé, mivel nem is találkoztunk. Lelépek ha jönni akarnak az apjukhoz, alkalmazkodom amiben csak tudok.

Az anyjuk új párjával ugyanezt a cirkusz csinálták, csak az anyjuk elkapta őket, hogy ha nem tetszik akkor mehetnek az apjukhoz. Az apjukat meg sajnos manipulálják, minden szavukra röppen.

Tényleg nincs okuk utálni én úgy gondolom, én nyitnék is szívesen feléjük, de îgy is elfogadom a helyzetet már 3 éve, szerintem azért nem vagyok olyan rossz fej..

jan. 1. 19:53
 7/28 A kérdező kommentje:

#3-as nem kell ennyire túlgondolni, jól kereső, a páromhoz korban illő nő vagyok, meg tudom venni magamnak a designer táskát ha kellene, és saját lakásom is van.

Semmi haláleset meg örökség nincs, szimplán elváltak mert nem működött, ennek pedig sok éve már!

Nem akarok se mostohaanyucit játszani, se jópofáskodni, mint olvashattad 3 éve nem tárgyalok a gyerekekkel. Ez most egy nagyobb szabású szülinap lenne, ezért született a kérdés

jan. 1. 19:57
 8/28 anonim ***** válasza:
72%

Itt egyesek de "okosnak" képzelik magukat.

Nem hívnám meg őket!

Először is, úgysem jönnek el, és másik: ezt is majd megpróbálják szabotálni, szóval a végén a Kérdező fogja megszivni azzal, hogy tesz feléjük egy udvarias gesztust.

Az elmúlt években volt lehetőségük megmutatni az igazi arcukat, hát én nem kérnék többet belőlük.

jan. 1. 19:59
 9/28 anonim ***** válasza:
86%

A 6. Válaszod alapján akkor a partnerednek kellene a sarkára állnia, mint tette a másik szülő.

Amíg ez nincs meg, addig te érdemben tenni nem tudsz semmit.

Azért szerintem érdemes elgondolkodnod, hogy ha ez az elbeszélgetés ment a másik családban, akkor a te párocskád miért ilyen nyámnyila, hogy nem tudja ezt megejteni, ha valóban méltó társának tart?

jan. 1. 20:04
 10/28 anonim ***** válasza:
16%
Meghívnám őket, de úgy, hogy előtte ismerkedjünk össze, ne ott legyen az első találkozás. Ha nem jönnek, akkor nem hívnám őket többet.
jan. 1. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!