Nem a legnagyobb önáltatás a boldog család hajszolása?
Egyáltalán létezik olyan?
Én még TV-n kívül soha nem láttam és ostobának érzem magam, hogy elhittem majd pont nekem sikerül.
Amióta megvan a gyerek egy lejtőn van az életem. Boldogtalan vagyok, rabnak érzem magam a saját életemben. Soha semmit nem tudok akkor és úgy csinálni ahogy szeretnék, oda menni ahova szeretnék. Egy kényszerből vállalt tehetetlenséget érzek. A férjemmel megromlott a kapcsolat, ő maga is terápiára jár, több-kevesebb sikerrel.
Azt hittem ha tudatos leszek, elolvasok ezer meg egy gyereknevelési könyvet a szelíd de határozott nevelésről, akkor majd minden rendben lesz. De nem működik semmi. Ugyanazokat a mintákat látom, egyre fogy a fény belőlem, a gyerek egyre rosszabb, a férjemmel meg csak távolodunk. Megy a kiabálás, kiakadás. Miért hazudunk egymásnak, hogy létezik ez a boldog család? Vagy létezik csak nagyon ritka?
Mint mindenhez, szerintem ehhez is szerencse kell.
Hány olyan ember van, aki képzi magát állandóan, keresi a lehetőségeket, művelt, okos, és mégis állandó problémája van a munkahelyekkel, nehezen talál, nem jók a kollégák, sz.r a főnökség, kevés a fizetés.
Meg van aki egy tróger, aztán mindig jó munkahelyeket fog ki.
Ezekre nincs általános szabály, sem a párkapcsolatra, sem a házasságra, sem a gyereknevelésre, sem a karrierre.
Elolvashatsz te 100 könyvet is Almási Kittitől, naponta nézegethetsz befektetési tanácsadásokat, az élet nem egy előre megírt forgatókönyv alapján zajlik, hogy ha ezt csinálod akkor jó lesz, ha azt akkor meg sz.r.
Szóval a kérdésre a válasz, létezik a boldog család mint fogalom és én biztos vagyok benne, hogy sokan meg is élik, de az, hogy ezt ki találja meg, az szerintem javarészt szerencse kérdése.
Létezik boldog család. A gyerek senkinek sem kötelező, se nem kényszer. Ilyen nincs. A te döntésed volt, hogy vállaltad.
Mi tudatosan kihagytuk, boldog család vagyunk a férjemmel és a kiskutyánkkal gyerekmentesen.
A boldog család létezik, de tökéletesség nincs ahogy tökéletes ember sincs.
Nem tudom mennyi idős a gyereked, de ahhoz nem kell könyv, hogy tudd az elején sok lemondással jár a szülök részéről.
Szerintem nem csak a férjednek kellene terápia, hanem neked is.
Ne a tökéletesseget kergesd nem attól leszel boldog
"Amióta megvan a gyerek egy lejtőn van az életem. Boldogtalan vagyok, rabnak érzem magam a saját életemben. Soha semmit nem tudok akkor és úgy csinálni ahogy szeretnék, oda menni ahova szeretnék. "
Erre csak annyit lehet mondani, hogy elbaxtad. Becsúszott gyerek volt? Gyereket csinálni mindenki tud, de azt fel is kell nevelni. Majd következőt nem vállalsz, a férjedtől meg el lehet válni.
De, van boldog család. Az enyém is az. Szoktunk veszekedni, meg kiakadni, de boldogok vagyunk.
Neked nem való valszeg gyerek, a férjeddel meg sose értettétek meg egymást, csak a gyerek kihozta belőletek. Ez népbetegség a társadalomban. Nem vagy egyedül.
Nem. Létezik boldog család.
A 2-es írta le a legjobban: van egy csomó lehetőséged változtatni. Csak ahhoz tenni kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!