Nem a legnagyobb önáltatás a boldog család hajszolása?
Egyáltalán létezik olyan?
Én még TV-n kívül soha nem láttam és ostobának érzem magam, hogy elhittem majd pont nekem sikerül.
Amióta megvan a gyerek egy lejtőn van az életem. Boldogtalan vagyok, rabnak érzem magam a saját életemben. Soha semmit nem tudok akkor és úgy csinálni ahogy szeretnék, oda menni ahova szeretnék. Egy kényszerből vállalt tehetetlenséget érzek. A férjemmel megromlott a kapcsolat, ő maga is terápiára jár, több-kevesebb sikerrel.
Azt hittem ha tudatos leszek, elolvasok ezer meg egy gyereknevelési könyvet a szelíd de határozott nevelésről, akkor majd minden rendben lesz. De nem működik semmi. Ugyanazokat a mintákat látom, egyre fogy a fény belőlem, a gyerek egyre rosszabb, a férjemmel meg csak távolodunk. Megy a kiabálás, kiakadás. Miért hazudunk egymásnak, hogy létezik ez a boldog család? Vagy létezik csak nagyon ritka?
Dehogynem, nagyon sokan boldogok, és semmi köze a gyerekhez, hanem inkább ahhoz, hogy megismeri magát, hogy mit akar az élettől, tesz érte, és akkor élvezi.
Nálatok valószínű, hogy valójában senki nem akart gyereket nevelni, hanem ész élkül éltetek, és most isszátok a levét, mert sokan gyerekkel sem rabok, pusztán partnerként megoldják, hogy ne a gyerek dominálja le az életüket, hanem élik azt, és a gyereket "idomítják" bele abba a kezdetektől. De ha mindenkinek csak nyűg, meg teher, és ebbe belerokkan lelkileg, mert nem teheti azt, amit akar...hát, előbb kellett volna gondolkodni, most már hozzátok ki ebből a legtöbbet, amit tudtok.
11-es: nem lehet beszélni erről?
Te is erről beszélsz és semmilyen negatív következmény nem ér téged. Meg van erről ezer cikk is is magyarul. Ekkora hazugságot. 10 db 'gyerekek nélkül is lehet boldog valaki' cikkre jut 1db 'jó ha van gyerek' cikk.
Ekkora hazugságot hogy nem lehet erről beszélni sem...
#14: Aham, tehát azt állítod, hogy nincsen propaganda szinten tolva a minél nagyobb gyerekszám, vagy éppen ellehetetlenítve a gyerekmentes élet, vagy bármilyen fórumon nincsen a vérbe lehúzva aki nem akar gyereket?
Lehet fidesz szavazónak lenni, de azért szemellenzősek ne legyünk már...
#15:
Szóval akkor mégis lehet róla beszélni? Nemigaz?
Csinálj egy gyors netes keresést és számolj be, hogy hány cikk van ami a gyerekmentes életet hirdeti.
Miért kell olyanokat hazudni, hogy 'még csak beszélni sem lehet róla'? Miért jó a valóság tagadása?
15:
Egyet tudomásul kell venni. Ha nincsenek gyerekek, nincsenek "új" fiatalok, akkor a későbbi öregek (a mai fiatalok) egy múködésképtelen, gazdasági hasznot nem termelő. Vagy filippínó vendégmunkásokkal televágott országban fognak nyugdíj nélkül éhenhalni.
Épp ezért a csládokat egy kicsit támogatják. Ugyanez megy például Ausztriában is. És nem ennyire, hanem sokkal jobban (2 gerekre majdnem 500 Euro havi pótlék. A gyereknek 5.-es korában fél vagy harmad áron saját számítógép. Stb)
A gyerektelenek nem szankcionálva vannak. csak nem kapnak pluszt. És mindenkinek szive joga, hogy vállal e vagy sem.
Egyébként ha pusztán a számokat nézzük, anyagilag sem jár jobban így, akinek gyerekei vannak.
Bár tőlem még a gyerekenkénti évi 2 szabadnapot is sajnálták az egyedül élő kollegáim. Akár én is sopánkodhatnék a 25 év alattiak adómentessége miatt.
Kicsit olyan ez, mint ha volna az embernek buszra vonatra 50%-os kedvezménye.
De ha autóval jár, a benzint teljes áron kell megvennie.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!