Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan magyarázzam el, hogy...

Hogyan magyarázzam el, hogy nem szeretem a gyerekeket?

Figyelt kérdés
Unokatestvérem '23-ban anya lett, az egész család meg van őrülve a lányáért, de engem hidegen hagy, sőt, amikor egy helységben vagyok a kisgyerekkel az idegesít. Folyamatosan üvölt meg futkározik és nagyon közel vagyok mindig a tűréshatáromhoz.(Persze ilyenkor mindig jön, hogy ezt minden gyerek csinálja és ez engem nem idegesíthet, hisz ő csak egy gyerek) Nagymamám nem képes felfogni, hogy nem az életem értelme az ő kis dédunokája és folyamatosan sulykolja, hogy igenis babusgassam stb. Furának tart az egész családom csakmert, amikor meglátok egy babát nem kerülget egyből a gondolot, hogy: "Jaj, milyen tündi-bündi édes pici babóca". Ráadásul, jó sztereotipikus család révén, bármikor hozom fel, hogy én nem szeretem a gyerekeket, megkapom a "Dehát majd ha te leszel anya?" kártyát.

dec. 20. 19:59
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
17%

Ui.: nálunk családon belül is alap volt mindig.

Első sorban magunkat tiszteljük meg s vagyunk igényesek.

Mert akármelyikünk egyedül lenne ugyanúgy el kell mosni magunk után.

Sajnálom, hogy sokan nem tapasztalhatták meg az ehhez hasonló alapokat.

Zsémbelődtök, ha rátok marad a mosogatás, kiakadtok ha csak magatok után kell mosogatni.

Komolyan... Itt mindenki így nevelkedett?

dec. 21. 22:59
 42/67 anonim ***** válasza:
100%
Tarts távolságot tőlük. Vagy viseld el. Főleg a nagyszülők fogják fel nehezen vagy egyáltalán nem ,hogy valaki nem akar gyereket, hiszen az ő korukban szinte mindenkinek volt. Ez ilyen. Viszont a családodnak mégis tiszteletben kellene tartania a véleményed. Ha nem vágysz gyerekre, akkor nem kell, hiszen tönkre tennéd vele az életed. Senki nyomására ne vállalj gyereket ha nem akarsz.
dec. 21. 23:29
 43/67 anonim ***** válasza:
100%

Reon

Kösz a privát, de sosem válaszolok ra, csak itt nyíltan.

Elolvastam. El nem tudom képzelni, hogy minden vendég maga után mosogat. Egyetlen szituációban elfogadott számomra: idős nagymama megfozte az ünnepi ebedet/vacsorát a 20 fős családnak, a csaladtagok pedig elosztva a munkát elpakolnak. Egyik mosogat, másik törölget, egy másik elpakolja az edényeket. De hogy 20 személy egyenként a mosogatóhoz járul és elmossa az általa használt tányért, poharat és villát, az nálam a röhej és idiotizmus kategória.

dec. 22. 06:02
 44/67 anonim ***** válasza:

40-es hozzászóló,

Az utolsó mondatodnál értettem meg, hogy te nem saját háztartást vezető felnőtt vagy, hanem egy kamasz gyerek. És fantáziálsz itt hülyeségeket. Ha te felnőtt lennél lennél, és nagyobb baráti társaságodnak mindig el kellene mosogatniuk nálad vendégségben, már rég te lennél az a mesebeli kategória; "ahol a madár sem járt".

Képzeld már el a valóságban, ahogy a konyhátokban sorban állnak a mosogatónál a vendégek, és türelmesen várják, míg az előttük levők akkurátusan elmossák az étkészletüket. Röhejes látvány. Az első alkalom után nem lenne több vendéged.

Az emberek vendégségbe nem azért mennek, hogy ott a házigazda nevelésében részesüljenek.

Amit írsz, az családon belül elfogadható. Főleg ha különböző életritmus szerint élnek a családtagok. Hogy a családtag mindig elmosogatja maga után a maga egyetlen tányérját, kanalát, villáját, poharát. S így mindig tiszta a konyha, üres a mosogató. Ez egyébként nálunk is így van. De hogy a vendégeink után elmosogassunk, sosem okozott gondot. Ez természetes. Mint ahogy egyébként egymás után is bármikor szívesen elmosogatunk. Ez a "mindenki maga után" nálunk azért nem ennyire kardinális kérdés.

Van egy javaslatom. Ha ennyire nem szeretsz másra dolgozni, akkor így is fogadd a vendégeidet. Üres asztallal, stb. Megjönnek, mindenki megy majd a tálalószekrényhez, vesz ki nagának tányért, kanalat, poharat. A hűtőből választ magának valamilyen kaját. Mindenben önkiszolgálás lesz. Mintha te ott sem lennél. Jól érzik magukat, esznek, isznak. Majd mindenki elmosogat maga után, és hazamennek. Ideális. Szuper vendégség, házigazda nélkül.

Mert kb. ennyi ebben a te szereped, ilyen hozzáállással.

dec. 22. 08:57
 45/67 anonim ***** válasza:
8%
40es hallgass már. Senkit nem érdekel a hülyeséged. Mai világban a mosogatás annyi, hogy bepakolsz a gépbe és 2 óra múlva meg kipakolod a helyére. Nem egy atomfizika, még a leghülyébbeknek is sikerül.
dec. 22. 12:09
 46/67 anonim ***** válasza:
100%

Erről a vendégségben mosogatni dologról érdemes lenne egy külön kérdést kiírni. Számomra, ha vendégségbe hívok valakit, az alap illemszabályok közé tartozik, hogy nem küldöm ki mosogatni, főleg nem egyesével. Nekem nincs mosogatógépem egyébként. Kiküldeni mosogatni PATASZTSÁG. Viszont ha egy vagy több ember felajánlja, hogy segít leszedni az asztalt vagy segít a mosogatásban, pl eltörölget, azt el lehet fogadni.

A kérdésre válaszolva: a te döntésed, hogy elmész-e, ha ott van a számodra idegesítő kisgyerek. Ha ott van, akkor foglalkozni nem kell vele, de nyilván el kell viselni, ha üvölt vagy futkározik, ez vele jár egy kisgyerekkel.

dec. 22. 13:15
 47/67 anonim ***** válasza:
83%

Semmit nem kell és nem is tudsz kezdeni vele.

szépen a háttérbe kell húzódni és kész. Nekem is hasonló a családom, hasonló érzésekkel vagyok én is. Az ilyen embereknek nem tudod megmagyarázni, egyszerűen a világképükbe nem tudják beilleszt, az egész gondolatmenetet, hogy valakinek a gyerek nem a világa közepe. Ezért teljesen felesleges meddő vitákat folytatni.

dec. 22. 18:45
 48/67 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 45-ös ,

Ülj le fiam, egyes!

A hülyeséget te írod, mert a Kérdezőnél mindenki kézzel mosogat. Mosogatógépről szó sincs. Beleszóltál valamibe, és eltaláltad...szarva közt a tőgyit! :)))

Nna, menjél, gyúrjál még kicsit szöveg értésre.

dec. 22. 21:11
 49/67 anonim ***** válasza:

#48 igen, a kérdezőnek volt baja a mosogatás😆😆 Arról se volt szó, hogy szóba se jöhet egy ilyen alternatíva. 😀Mehetsz te is gyakorolni.

Ha ennyire megterhelő valakinek a mosogatás, szerintem megéri beruházni egy ilyen eszközbe, ami megkönnyíti a lusta kis életét. :D

dec. 22. 21:36
 50/67 anonim ***** válasza:

Milyen mosogatógép alternatíva???

Az illető hozzászóló azt mondta, hogy mindenki kiballag a konyhába, és szépen elmosogat maga után.

Nna, jól van, tudod mit?

Vita befejezve... igazad van.

(Egyszerűbb ez nekem így.)

Aludj jól! Csá!

dec. 22. 21:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.