Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan magyarázzam el, hogy...

Hogyan magyarázzam el, hogy nem szeretem a gyerekeket?

Figyelt kérdés
Unokatestvérem '23-ban anya lett, az egész család meg van őrülve a lányáért, de engem hidegen hagy, sőt, amikor egy helységben vagyok a kisgyerekkel az idegesít. Folyamatosan üvölt meg futkározik és nagyon közel vagyok mindig a tűréshatáromhoz.(Persze ilyenkor mindig jön, hogy ezt minden gyerek csinálja és ez engem nem idegesíthet, hisz ő csak egy gyerek) Nagymamám nem képes felfogni, hogy nem az életem értelme az ő kis dédunokája és folyamatosan sulykolja, hogy igenis babusgassam stb. Furának tart az egész családom csakmert, amikor meglátok egy babát nem kerülget egyből a gondolot, hogy: "Jaj, milyen tündi-bündi édes pici babóca". Ráadásul, jó sztereotipikus család révén, bármikor hozom fel, hogy én nem szeretem a gyerekeket, megkapom a "Dehát majd ha te leszel anya?" kártyát.

dec. 20. 19:59
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
20%
Érdemes lenne pszichológus segítségét kérni az ok kiderítéséhez, mert feltehetően valamiféle mélyen eltemetett lelki trauma következménye.
dec. 20. 22:28
 12/67 anonim ***** válasza:
93%
Miért kellene megmagyarázni? Egyszerűen csak minimálizálod a találkákat, ha ott van, akkor meg foglald el magad mással. Én se lennék oda, ha folyamatosan üvöltene egy gyerek a társaságban. Miért nem magyarázzák el neki, hogy nem szokás üvölteni?
dec. 20. 22:37
 13/67 anonim ***** válasza:
89%

Én is hülyét kapok minden gyerektől. Ez alól csak néhány, kivételesen intelligens gyerek kivétel.

A család meg annyira nem érdekel, hogy még karácsonykor vagy születésnapkor sem megyek a nagy családi vacsorára, mert nem akarom hallgatni, hogy egyetlen este 382x felteszik ugyanazt a kérdést, hogy mikor szülsz már gyereket. Előtte vagy utána egyedül elmegyek, elviszem az ajándékaimat a szüleimnek (és csak nekik), a vacsora nem érdekel, van pénzem kajára, nem szorulok ingyen vacsira, a család többi tagja meg nem érdekel. A családom gyerekei 8-10 évesen még a távirányítós autóknál vannak leragadva, és üvöltenek ha az egyiküké felborul, vagy csak megelőzi a másikat - ez az összes szinvonaluk. Kézmosás, zsebkendőhasználat, normális beszéd annyira van közel hozzájuk, mint a Jupiter a Földhöz.

De pl. van egy nem rokon gyerek, 8 éves, valami egészen intelligens módon érdeklődik minden, de főleg az etológia iránt - és én egyszerűen imádom a társaságát. Van a szomszédságban egy 10 éves kisfiú, ő hegedülni tanul, és őt is szeretem. Velük szivesen bébiszitterkedem is, mert normálisak, lehet velük beszélgetni, együtt tanulni, könyvtárba, múzeumba menni, és nem a b+ lóg ki a szájukból, mint a rokon gyerekek szájából.

Kérdező, hidd el, a család nagyon jól kikerülhető, nem irja elő semmilyen törvény, hogy kötelező minden ünnepi alkalommal szenvedni. És nem, NEM a család mindenekfelett.

dec. 21. 02:54
 14/67 anonim ***** válasza:
54%
A csecsemőket én sem szeretem, de a tipegőket se nagyon. Mint emberek, elismerem létjogukat e földön, de aranyosnak egyáltalán nem tartom őket. Viszont, 6-7 éves koruk környékén, mikor kezd az elméjük kinyílni, na onnantól már egészen más a helyzet. Ha már szót lehet érteni velük valamilyen szinten, úgy rájuk lehet hangolódni. Megvan a maguk kis világa, logikája, és sokat lehet tőlük tanulni, főleg olyan dolgokat, melyeket mi felnőttként már elfelejtettük, pedig azzal a gyermeki felfogással lehetne most is sokkal színesebb az élet. Meg kell találni a közös hangot, azt, mivel tudsz belőlük őszinte lelkesedést kiváltani, mert ez evolúciósan egy oda-vissza érzelem lesz. Mondhatni, egy önmagát gerjesztő folyamat, mint két egymással szembefordított tükör. Persze, sokszor lehet fárasztó a gyerek, de sokszor feltölt. Minden csak hozzáállás kérdése. Még idősebb korukban, 9-12 éves korukban pedig lassanként a cinikus humor is kialakul bennük, amitől eszméletlen szórakoztatóak is lehetnek, csak mondom, a megfelelő módon kell kezelni őket. Én is utáltam a gyerekeket kb 25 éves koromig. De aztán rájöttem, hogy minden csak hozzáállás kérdése, és tele vannak értékekkel, csak látnunk kell ezeket. A csecsemőkkel, tipegőkkel továbbra sem tudok mit kezdeni, őket igyekszem illedelmesen kikerülni, de egy bizonyos kor fölött már látni lehet az értékeiket. Az én tanácsom: paradigmaváltásra fel! Abszolút jó szándékból írom ezt, bár tudom, hogy úgyis le leszek pontozva érzelmi alapon, mert sokan lesznek azon a véleményen, hogy a gyerekeket márpedig utálni kell. De ha nem kell, ne nehezítsük a saját életünket, hanem fókuszáljunk a jó dolgokra. A korai éveket bírd ki valahogy, onnantól meg lehet akár élmény is egy gyerek a családban.
dec. 21. 03:28
 15/67 anonim ***** válasza:
80%

#7 Na nálad sem töltenék el egy 10 percet nem, és nem a gyerekutálat miatt, már ennyiből süt, hogy ott valami nem okés.

De, hogy a kérdésre is válaszoljak, nem, nem kell találkoznod velük, a családi összejöveteleken sem. Felnőtt ember vagy, kivitelezhető, hogy egyszerűen nem mész oda, és kész. Megsértődnek? Sértődkemek, ne legyél a rángatható rongybaba, aki mindent megcsinál, hogy nagyi ne legyen mérges.

dec. 21. 03:49
 16/67 anonim ***** válasza:
27%

Szóval nem bírod ki a társaságát egy gyereknek évente néhány alkalommal, de másban a hiba.

Mintha elmennék vendégségbe, és zavarna a zsír szaga...

Meg mi az, hogy a tűréshatáron vagy? Mit tennél, ha eldurranna az agyad?

dec. 21. 05:40
 17/67 anonim ***** válasza:
92%

Jaj nem kell mindenben traumat keresni. Kerdezo nem szereti a gyerekeket, a rokonai meg taplok, kesz.

Ket megoldas van, vagy elkerulod oket-minimalizalod a kapcsolatot, vagy beleallsz, megmondod, hogy nem szereted a gyerekeket, neked nem is lesz, es ne eroltessek rad, tema lezarva.

dec. 21. 05:59
 18/67 anonim ***** válasza:
31%

na 7 válaszo hozzåd biztos nem mennėk nem azért mertnem szereted a gyerekekett hanem mert vendėg maga utån mosogason el,

kérdezö nem kell elmagyarázni ,egyszerüen te nem mész oda mikor a nagy család ott van mennyél máskor låtogatoba,problėma lezárva.

dec. 21. 06:59
 19/67 anonim ***** válasza:
92%

"Nálam tilos az állatka, cigi, alkohol, gyerek és mindenki maga után mosogat."

Ok, az állatka, ciki, alkohol, gyerek még érthető, de MOSOGATNI???? Teszem fel hívsz 3 vendéget. Mind kulon-külön megy a mosogatóhoz és elmossa az általa használt poharat, kávés csészet, evoeszkozt, tányért???? Baxxxxus

dec. 21. 07:12
 20/67 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sehogy. Tűrj tovább, szard le mit mondanak. Nem állsz valami közel a családodhoz, ha nem tudják ezt rólad.

Én is utálom a gyerekeket, de ez már kb 5 éves koromban észrevehető volt. Mindenki tudja a családban, és nem is erőltetik a babázást, pedig igazán gyerek központú vér-szülő minden rokonom. Nem nyomják a kezembe a kölykeiket. Nem ecsetelik milyet fosott tegnap Pityuka (munkahelyi anyukák kedvenc témája). Stb stb

Az hogy rólad nem tudják, ennyire nem ismernek az elég fura. Milyen feszült lehet már nálatok a légkör, hogy nem lehetsz önmagad..

"Dehát majd ha te leszel anya"

És ha gyerekmentes vagy? Kitagadnak vagy mi? Kikötöznek 9 hónapig míg kihordasz egy gyereket? Hogy tervezik, hogy anyává tesznek az akaratod ellenére?

Gyönyörű családod van. Én inkább kevesebbet találkoznék velük.

dec. 21. 07:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!