Hogyan magyarázzam el, hogy nem szeretem a gyerekeket?
Én is azokkal értek egyet akik azt mondják, hogy totál elfogadható, ha valaki nem szereti a gyerekeket. Szuverén joga. Amit senki nem kérdőjelezhet meg.
Ez a kérdés egyik vetülete.
A másik viszont az, hogy ezzel szinte kérkedni , publikusan megvitatni, és egy fan tábort kialakítva még bőszen támadni is a családodat, hogy basszus, mekkora tapló köcsögök, hogy a különlegességedet nem értik meg, nahát ez meg egetverő f...ság.
Kérdező , gondolom téged ugyanígy tutujgattak kis korodban, imádott a családod, ugyanez a nagyi téged is körülvett a szeretetével.
Akkor bizonyára jól is esett.
Az, hogy mikor sikerült a szocializálódás folyamatában átlendülnöd erre a gyerek, család/ tradíció ellenes térfélre, az viszont megérne egy külön tanulmányt.
Lehet most persze nyomni nekem a mínuszokat. Mert most annyira "toleráns" lett egy csomó ember, hogy manapság már csak egyetlen célja van, dühödten acsarkodni minden ellen ami még valamilyen értéket képvisel.
Mert ugye könnyebb elpusztítani egy értékrendet, mint megpróbálni szerinte élni. A pusztításhoz, romboláshoz mindig kevesebb energia szükséges, mint az alkotáshoz.
Rossz irányba halad a Világ.
Kérdező, ezt nem lehet elmagyarázni, ne is próbáld. Mivel az emberek többsége szereti a gyerekeket, van is nekik, ezt a büdös életben nem fogják sem megérteni, sem elfogadni. Az ő szemükben te nem egyszerűen csak furcsa, hanem kimondottan rosszindulatú, gonosz ember leszel. Az egyetlen amit tehetsz, hogy lehetőség szerint kerülöd a velük való találkozást. Én is ezt tettem egész életemben.
#24 voltam
#33 igeen, a gyerek és a pók egy kategória. Olyan példát hoztál fel, meg lehet kapálni. Én se szeretem a gyerekeket, ha rosszak. De attól nem kerülhetek el mindenkit a családban, csak mert nem szeretem a gyerekeket. Ha így működne minden, mindenki úgy járna, mint az itt létező emberkék 80%-a. Egyedül, egy kutyával/macskával a panelban Karácsonyozna, mert elkerülik a toxikus embereket( amit mindenkire rá lehet mondani)
Kérdező, tűrd el. Felnőtt vagy, ha egy ennyit nem tudsz tettetni, hogy szereted azt a gyereket egy évben 2×, nagyon szar jövőd fog lenni. Az élet nem abból áll, hogy csak azt csináld, amit szeretsz, és csak olyanokkal foglalkozz, akiket szeretsz. Persze csak ha haladni akarsz az életben. Ha nem, munkahelyről munkahelyre lehet vándorolni, és minden főnököt/munkatársat utálni, és ezt ki is mutatni feléjük. Biztos plusszpontot kapsz érte, ha a főnökkel szembe egy paraszt leszel, mert nem bírod.
35
Három totál különböző példát hoztam fel. Értelmes ember felfogta volna a mondandóját, de mivel láthatóan nem mindenkinaz, segitek:
Tegyük fel, nem szeretem a gyerekeket. Nem is kell szeretném őket, nem kell velük játszanom, nem kell szülnöm se. De nem kell oda mennem anyamhoz-vagy bármelyik rokonhoz, ismerőshöz sem - és felhoznom a témát, hogy én nem szeretem a gyerekeket. Márpedig a kérdező épp ezt teszi: "...bármikor hozom fel, hogy én nem szeretem a gyerekeket, megkapom a..."
38, mi az, hogy nem kértél véleményt???
Bekapcsolódtál egy párbeszédbe/elvi vitába. Megírtad a saját álláspontodat, majd közlöd, hogy válaszoltak rá, "pedig te nem kértél véleményt".
A sok bunkó nem érti, hogy te már megmondtad a tutit. Ugye?
Wazzeg, láthatólag te sem álltál kétszer sorba, mikor azt észt osztogatták.
De legalább becsületes vagy. Nem is loptad az eszedet.
Mert többet loptál volna.
Nem kell válaszolnod, mert nem kértem véleményt! ;))
8-as, alkohol nélkül is lehet élni vagy kibírni egy pl 2 órás talit.
Nálam, akik voltak s vannak azoknak nincsen ezzel semmi gondjuk.
Mosogatás. Nos szerintem felesleges felháborodni, kiakadni ha pl én fele napomat azzal töltöm, hogy vendégeim jót egyenek.
2 tányér, 1 pohár és evőeszköz elmosásába egy vendégem se pusztult bele. S én sem, amikor magam után náluk elmosogattam.
Az "érezd magad otthon" kifejezésbe bele tartozik ez is.
Aki ilyen dolgok miatt kihagy egy kifejezetten kellemes kikapcsolódást, az nem közénk való. Ennyi.
Nem éttermet nyitottam, ahol kiszolgálok mindenkit.
Őszintén... A legtöbb vendégeket otthon fogadó emberek zömétől csak azt lehet hallani "jézusom, ne tudjátok mi mosogatni, takarítani valóm volt." Aztán megy a rinya...
Mi közösségünk ezt is megoldotta. Egyikünk keze se tört le és a hangulatot se ölte meg.
Jobb együtt összefogni, mintsem egyedül bármelyikünknek bevállalni mindazt.
Azok vannak ez ellen, akik még sose voltak igazi házigazdák, ahol ő maguk is raktak rendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!