Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan magyarázzam el, hogy...

Hogyan magyarázzam el, hogy nem szeretem a gyerekeket?

Figyelt kérdés
Unokatestvérem '23-ban anya lett, az egész család meg van őrülve a lányáért, de engem hidegen hagy, sőt, amikor egy helységben vagyok a kisgyerekkel az idegesít. Folyamatosan üvölt meg futkározik és nagyon közel vagyok mindig a tűréshatáromhoz.(Persze ilyenkor mindig jön, hogy ezt minden gyerek csinálja és ez engem nem idegesíthet, hisz ő csak egy gyerek) Nagymamám nem képes felfogni, hogy nem az életem értelme az ő kis dédunokája és folyamatosan sulykolja, hogy igenis babusgassam stb. Furának tart az egész családom csakmert, amikor meglátok egy babát nem kerülget egyből a gondolot, hogy: "Jaj, milyen tündi-bündi édes pici babóca". Ráadásul, jó sztereotipikus család révén, bármikor hozom fel, hogy én nem szeretem a gyerekeket, megkapom a "Dehát majd ha te leszel anya?" kártyát.

dec. 20. 19:59
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
45%

Én is azokkal értek egyet akik azt mondják, hogy totál elfogadható, ha valaki nem szereti a gyerekeket. Szuverén joga. Amit senki nem kérdőjelezhet meg.

Ez a kérdés egyik vetülete.

A másik viszont az, hogy ezzel szinte kérkedni , publikusan megvitatni, és egy fan tábort kialakítva még bőszen támadni is a családodat, hogy basszus, mekkora tapló köcsögök, hogy a különlegességedet nem értik meg, nahát ez meg egetverő f...ság.

Kérdező , gondolom téged ugyanígy tutujgattak kis korodban, imádott a családod, ugyanez a nagyi téged is körülvett a szeretetével.

Akkor bizonyára jól is esett.

Az, hogy mikor sikerült a szocializálódás folyamatában átlendülnöd erre a gyerek, család/ tradíció ellenes térfélre, az viszont megérne egy külön tanulmányt.

Lehet most persze nyomni nekem a mínuszokat. Mert most annyira "toleráns" lett egy csomó ember, hogy manapság már csak egyetlen célja van, dühödten acsarkodni minden ellen ami még valamilyen értéket képvisel.

Mert ugye könnyebb elpusztítani egy értékrendet, mint megpróbálni szerinte élni. A pusztításhoz, romboláshoz mindig kevesebb energia szükséges, mint az alkotáshoz.

Rossz irányba halad a Világ.

dec. 21. 10:47
 32/67 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező, ezt nem lehet elmagyarázni, ne is próbáld. Mivel az emberek többsége szereti a gyerekeket, van is nekik, ezt a büdös életben nem fogják sem megérteni, sem elfogadni. Az ő szemükben te nem egyszerűen csak furcsa, hanem kimondottan rosszindulatú, gonosz ember leszel. Az egyetlen amit tehetsz, hogy lehetőség szerint kerülöd a velük való találkozást. Én is ezt tettem egész életemben.

#24 voltam

dec. 21. 12:29
 33/67 anonim ***** válasza:
43%
Miert kell elmagyarazni? Miért kell egyáltalán elmondani, hogy nem szereted a gyerekeket? Pl én nem szeretem a pókokat, a pacalt és az orchideát. Ha tegyük fel x ismerős vagy csaladtag beszerezne egy madarpokot, nem kell sétáltatnom a karomon, ha pacalra hívna meg vacsorára, nem kell elfogadnom a meghívást, ha orchideát gyűjt, nekem nem kell haza vinnem belőle. De nem kell közölnöm se, hogy szerintem gusztustalan a madárpók, a hányinger kerülget a pacaltól, vagy hogy utálom az orchideát. Értelmes ember képes erre.
dec. 21. 12:36
 34/67 anonim ***** válasza:
59%
10:47-es akkor szüljél vagy vállalj vagy 10 gyereket, ha neked ez a fontos, felőlem aztán nyugodtan. De fogadd el, hogy nem mindenki fog hasra esni csak azért, mert szaporodtál. Régen se volt kötelező a nagyinak, de ő ezt akarta. Én nem bántam volna, ha ilyen szr világra nem születek meg, nem én akartam.
dec. 21. 12:38
 35/67 anonim ***** válasza:
36%

#33 igeen, a gyerek és a pók egy kategória. Olyan példát hoztál fel, meg lehet kapálni. Én se szeretem a gyerekeket, ha rosszak. De attól nem kerülhetek el mindenkit a családban, csak mert nem szeretem a gyerekeket. Ha így működne minden, mindenki úgy járna, mint az itt létező emberkék 80%-a. Egyedül, egy kutyával/macskával a panelban Karácsonyozna, mert elkerülik a toxikus embereket( amit mindenkire rá lehet mondani)

Kérdező, tűrd el. Felnőtt vagy, ha egy ennyit nem tudsz tettetni, hogy szereted azt a gyereket egy évben 2×, nagyon szar jövőd fog lenni. Az élet nem abból áll, hogy csak azt csináld, amit szeretsz, és csak olyanokkal foglalkozz, akiket szeretsz. Persze csak ha haladni akarsz az életben. Ha nem, munkahelyről munkahelyre lehet vándorolni, és minden főnököt/munkatársat utálni, és ezt ki is mutatni feléjük. Biztos plusszpontot kapsz érte, ha a főnökkel szembe egy paraszt leszel, mert nem bírod.

dec. 21. 12:52
 36/67 anonim ***** válasza:
29%

35

Három totál különböző példát hoztam fel. Értelmes ember felfogta volna a mondandóját, de mivel láthatóan nem mindenkinaz, segitek:

Tegyük fel, nem szeretem a gyerekeket. Nem is kell szeretném őket, nem kell velük játszanom, nem kell szülnöm se. De nem kell oda mennem anyamhoz-vagy bármelyik rokonhoz, ismerőshöz sem - és felhoznom a témát, hogy én nem szeretem a gyerekeket. Márpedig a kérdező épp ezt teszi: "...bármikor hozom fel, hogy én nem szeretem a gyerekeket, megkapom a..."

dec. 21. 12:56
 37/67 anonim ***** válasza:
58%
Nem érdemes összehasonlítgatni. Ha nem szeretsz egy embert, embertípust pl életkor vagy egyéb alapján, két lehetőséged van (kérdezőnek is, másoknak is): Vagy nem mész el az olyan összejövetelekre kb soha, amin ott vannak, vagy elmész. Ha elmész, a saját komfortod érdekében megpróbálhatod kerülni, ignorálni ezeket az embereket (jelen esetben babát), amennyire lehet, de valamilyen szinten tekintettel kell lenni a többiekre is, tehát alkalmazkodni is kell. Nem kell pesztrálni a babát, ha tukmálják, utasítsd vissza, de nyilván látni és hallani fogod, hogy ott van, azt ki kell bírni. Ennyi. Lehet, hogy valaki éppen téged bír ki.
dec. 21. 13:28
 38/67 anonim ***** válasza:
45%
Nem kell magyarázkodni senkinek. Mi közük hozzá ? Én is utálom a gyerekek többségét, mint a szart, néhány kivétel akad persze. Kicsit sem érdekel mit szól hozzá. Meglepő módon, aki eddig kommentálta - bár én véleményt nem kértem -, az nekem adott igazat. Idősek is mondták, hogy jól teszem, hogy nem akarok családot.
dec. 21. 15:51
 39/67 anonim ***** válasza:
62%

38, mi az, hogy nem kértél véleményt???

Bekapcsolódtál egy párbeszédbe/elvi vitába. Megírtad a saját álláspontodat, majd közlöd, hogy válaszoltak rá, "pedig te nem kértél véleményt".

A sok bunkó nem érti, hogy te már megmondtad a tutit. Ugye?

Wazzeg, láthatólag te sem álltál kétszer sorba, mikor azt észt osztogatták.

De legalább becsületes vagy. Nem is loptad az eszedet.

Mert többet loptál volna.

Nem kell válaszolnod, mert nem kértem véleményt! ;))

dec. 21. 20:11
 40/67 anonim ***** válasza:
7%

8-as, alkohol nélkül is lehet élni vagy kibírni egy pl 2 órás talit.

Nálam, akik voltak s vannak azoknak nincsen ezzel semmi gondjuk.

Mosogatás. Nos szerintem felesleges felháborodni, kiakadni ha pl én fele napomat azzal töltöm, hogy vendégeim jót egyenek.

2 tányér, 1 pohár és evőeszköz elmosásába egy vendégem se pusztult bele. S én sem, amikor magam után náluk elmosogattam.

Az "érezd magad otthon" kifejezésbe bele tartozik ez is.

Aki ilyen dolgok miatt kihagy egy kifejezetten kellemes kikapcsolódást, az nem közénk való. Ennyi.

Nem éttermet nyitottam, ahol kiszolgálok mindenkit.

Őszintén... A legtöbb vendégeket otthon fogadó emberek zömétől csak azt lehet hallani "jézusom, ne tudjátok mi mosogatni, takarítani valóm volt." Aztán megy a rinya...

Mi közösségünk ezt is megoldotta. Egyikünk keze se tört le és a hangulatot se ölte meg.

Jobb együtt összefogni, mintsem egyedül bármelyikünknek bevállalni mindazt.

Azok vannak ez ellen, akik még sose voltak igazi házigazdák, ahol ő maguk is raktak rendet.

dec. 21. 22:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!