Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka annak, ha...

Mi lehet az oka annak, ha jelenleg képtelen vagyok karácsonyra elkezdeni sütni-főzni? Okozhat ilyet idegkimerültség, családom nem akarja elhinni?

Figyelt kérdés
Komoly műtéteken, a munkában is igen stresszes, éjszakazós nehéz időszakom volt egész ősszel, S a két gyereket is én rendeltem. Megálltam a K ok nyhaba, begyúrtam a sütitésztat,kitakarítottam a konyhát, gyors ebéd főzés, és K.O. nem tudom már szaggatni, sütni, mert teljesen fáradt vagyok. Úgy érzem végtelenül elfáradtam, mintha nem bírna az agyam befogadni S recepteket, a dolgok egymasutaniságat. Hogy értessem meg a családdal, hogy most lassabb, kevesebb lesz a menü ? Nem értik, miért vagyok fáradt, ha már két napja nem dolgozom. ( Amúgy múlt szerdatól vasárnapig covidos voltam magas lázzal, bronchitissel, de H, K dolgoztam már).

dec. 20. 15:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:
51%

Korábban már válaszolt a kérdésre. Nem ide tartozik csak egy megjegyzés egy 1000 fős faluból:

Én vagyok itt a 4. generációnk, egy új utcában építkeztem, komolyan mondom olyan mintha egy városban laknék. Minden új utcás ismerősöm ezen a véleményen van, akik faluban nőttek fel. Sajnos ez az összetartó falu, a kérés nélkül is szívesen segítő szomszédokkal, utcabeliekkel a nagyszüleimmel kihaltak. Talán pont ez a másik oka annak, már nem jellemző ez a "megszólás", mint régen volt, a jelentősége is lényegtelenné vált.

Pedig a nagyszüleim annak idején mindig úgy cselekedtek, nehogy megszóják őket, mert az hatalmas szégyen volt a családra nézve.

Szóval ezzel te már ne foglalkozz!

dec. 21. 09:43
 62/78 anonim ***** válasza:
63%

Na ezért nincs se férjem se gyerekeim. :D Így azt csinálok újévig amit csak akarok.

Csend béke nyugalom.

Ajánlom másoknak is.

Ha beteg vagyok pedig eszembe nincs dolgozni menni amíg nem vagyok teljesen jól. A francnak sincs kedve szenvedni. Egy munkahelyen dolgozom nem a gulágon. :D

dec. 21. 09:51
 63/78 anonim ***** válasza:
77%

Kedves Kérdező!

Nem lehetséges, hogy máskor és a korábbi ünnepekkor úgymond elkényeztetted a családtagjaidat, mindig terülj, terülj asztalkám volt, és most, hogy - érthető módon - nem tudod hozni ugyanazt a mennyiséget és/vagy színvonalat, feszült vagy? Tehát hogy elsősorban magadnak szeretnél megfelelni?

dec. 21. 10:05
 64/78 anonim ***** válasza:
90%

Elvárnák, hogy betegen süss-főzz?

Na, a férjemet szerintem a Holdig rúgnám egy ilyen megjegyzés után.

dec. 21. 10:15
 65/78 anonim ***** válasza:
39%

Mondjuk nem értem pont karacsony előtt miert kell a halálat kívanni egymásnak meg karacsonyfát a másik fenekébe. Azért vannak itt bajok.

A hölgy meg kicsit behisztizett a fáradtságtól de végül szerintem meg fog csinálni mindent aztán jövőre előre átgondolja a dolgokat hogy meg kerüljön ilyen helyzetbe.

dec. 21. 10:15
 66/78 anonim ***** válasza:
82%

67-es, nem fogja átgondolni. Nyugi...

Anyámnál minden karácsonykor jön ez a mártírkodás, hogy mindent neki kell megcsinálni, mert "mi elvárjuk" (soha szó nem volt erről), és állandóan puffog, hisztizik, megsértődik, idegbeteg, stb.

Hogy neki betegen is sütni kell - meg a fszom.

Soha egyszer nem vártuk el, hogy betegen odaálljon, de "ő jobban tudja". Ergo minden ünnepünk arról szól, hogy anyám már 20-án síkideg és mindenki pusztuljon.

dec. 21. 10:24
 67/78 anonim ***** válasza:
75%
Igen mostohaanyám is ilyen. Nem is megyek ár hozzájuk. Fenenek sem hiányzik a cirkusz meg amúgy az sem hogy illendőségből rosszullétig egyem magam. Ha nem kóstolok meg mindent meg megy a sertődés. Kvazi ertelme sincs az egész sütögetésnek mert senkinek nem jó ez. Ez az ő egyeni műsorszáma karácsonykor.
dec. 21. 10:30
 68/78 anonim ***** válasza:
100%

6,28+

68! Na pontosan ugyan ez volt az én gyerekkoromban is, csak nálunk kiegészült azzal, hogy a konyha közelébe senki sem mehetett. Ezért ez volt az egyik fő oka, amiért porrá zúztam ezt a fajta családi hagyományt. A többi okot meg már kifejtettem.

Ha valaha is sütit sütünk Karácsonyra az azért lesz, mert élvezzük. Nem pedig azért, mert muszáj/elvárják.

dec. 21. 10:53
 69/78 anonim ***** válasza:
71%
Volt még egy törlés, a 10:53-as hozzászólásommal a 10:24-esre válaszoltam.
dec. 21. 13:33
 70/78 anonim ***** válasza:
40%

Mi lehet az oka hogy nem tudsz nekiállni sütésfőzésnek? Hoszen te magad meg is válaszoltad kérdező!

Hogyan értesd meg? Merj nem-et mondani!

dec. 21. 15:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!