Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka annak, ha...

Mi lehet az oka annak, ha jelenleg képtelen vagyok karácsonyra elkezdeni sütni-főzni? Okozhat ilyet idegkimerültség, családom nem akarja elhinni?

Figyelt kérdés
Komoly műtéteken, a munkában is igen stresszes, éjszakazós nehéz időszakom volt egész ősszel, S a két gyereket is én rendeltem. Megálltam a K ok nyhaba, begyúrtam a sütitésztat,kitakarítottam a konyhát, gyors ebéd főzés, és K.O. nem tudom már szaggatni, sütni, mert teljesen fáradt vagyok. Úgy érzem végtelenül elfáradtam, mintha nem bírna az agyam befogadni S recepteket, a dolgok egymasutaniságat. Hogy értessem meg a családdal, hogy most lassabb, kevesebb lesz a menü ? Nem értik, miért vagyok fáradt, ha már két napja nem dolgozom. ( Amúgy múlt szerdatól vasárnapig covidos voltam magas lázzal, bronchitissel, de H, K dolgoztam már).

dec. 20. 15:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/78 anonim ***** válasza:
86%
Ki vagy merülve. A családod segít valamit az ünnepi készülődésben vagy elvárják, hogy minden eléjük legyen rakva?
dec. 20. 15:50
 2/78 A kérdező kommentje:
Elvárnák, mivel férjem még hétfőn is dolgozik, én pedig csütörtök óta itthon.
dec. 20. 15:52
 3/78 anonim válasza:
94%
Szerintem ma pihenj kapcsolódj ki. Nem éri meg stresszelni pluszba. Sőt ha kell holnap is pihenj amennyit tudsz. Véleményem szerint sosem értettem miért kell a karácsonyt ennyire futkározóssá tenni. Egy tányér sütivel kevesebb? Na és? Úgyis újév után is azokat esszük néha.
dec. 20. 15:52
 4/78 Metionin ***** válasza:
94%
Pont az az oka amit írtál. Tudod ki állna neki betegen, kimerülten miközben a többiek a kisujjukat sem mozdítják. Kiccsaládod mozduljon meg vagy nem lesz terülj asztalkám. Csinálj valami egyszerűt és gyorsat, mint máskor. Ha többet akarnak, csinálják meg, ha meg más rokonnak nem tetszik, ne egyenek nálad.
dec. 20. 16:12
 5/78 anonim ***** válasza:
91%
Igen.
dec. 20. 16:36
 6/78 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk bevett szokás, hogy 24.ére tálakat rendelünk + 1 főételt pluszban, biztos ami biztos alapon. A sütiket szintén 23 vagy 24 én elhozzuk a cukrászdából. Mindenből kettőt veszünk, amiket itthon még félbevágunk, mert túl nagyok. A kaját kihozzák, a sütiért mi megyünk. Eleinte még a kaját átraktuk tálaló tálakra, de most már azt sem, sok értelme nincs, mert úgy meg van pakolva, hogy amúgy sem látszik min van. Így a teljes sütés főzésre max 1 órát szánunk.

Rendeltünk még egy plusz tálat csak magunknak 25-26-ra, így ekkor sem kell főzni, meg úgyis megyünk ide-oda.

Így persze némileg többe kerül, de nyugisan pihenéssel telnek az ünnepek. Annyi van, hogy amióta ez van nem csomagolunk senkisem sem kaját, mikor megy el, mert mindig túlzásba estünk a mennyiséggel. És, ha ezt is figyelembe veszem, akkor nekünk így tuti nem kerül többe, mintha tényleg sütnénk főznénk.

Ha ezt egyszer kipróbálod, többet nem főzöl karácsonyra! Helyette mehet a társasjáték vagy bármi, iszogattok, beszélgettek, relax, pihi. Nincs vita, friss és kipihent vagy 24 estére.

Mi a fát is 23-án feldiszítjük közösen.

dec. 20. 17:14
 7/78 anonim ***** válasza:
98%

Hát hiszen alig jöttél ki a betegségből! Legalább egy hét lassú regenerálódásra van szükség. Nem elsősorban idegi kimerültség, hanem fizikai. A tested le van amortizálódva. Nem ez a normál terhelés, amit az utóbbi időben végigcsináltál!

Ki van a családodban? Miféle emberek ezek, akik nem érik fel ésszel, hogy az ember nem gép?

dec. 20. 17:26
 8/78 anonim ***** válasza:
100%

"Hogy értessem meg a családdal, hogy most lassabb, kevesebb lesz a menü ? Nem értik, miért vagyok fáradt, ha már két napja nem dolgozom."

Kik azok a családtagok, akik ilyenek?

dec. 20. 17:33
 9/78 anonim ***** válasza:
92%
Szép kis család. Én is baromi fáradt vagyok, ez van. Elfáraftál te is. Vagy inkább kiégtél. Ne csinálj nagy lakomát meg takarítást. Most az a fontos hogy pihenj mert csak rosszabb lesz. Az ünnep nem a kajától ünnep.
dec. 20. 17:40
 10/78 anonim ***** válasza:
85%

Jó bunkó családod van.

A férjed nem szégyelli magát? Zabagép vagy mi?

Gyerekeid mennyi idősek? Nincs annyi eszük nekik sem, hogy ne támasszanak a lábadozó anyjukkal szemben elvárásokat?

Tedd helyre őket!

Kenjenek maguknak zsíros kenyeret...

Élhetetlen banda!

dec. 20. 17:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!