Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor optimális szóba hozni a...

Mikor optimális szóba hozni a kvázi saját szoba kérdést? Mikor nem ízléstelen erről beszélni?

Figyelt kérdés

Adott a helyzet, apám meghalt az előző hétvégén. Ebbe nem mennék bele jobban, legyen elég, hogy nem viselt meg annyira, nem voltunk jóban.

Otthon a szobák elosztásánál az volt a felállás, hogy két hálószoba van, egyikbe volt apám, a másikban én meg anyu. Én 12 éves korom óta nem szeretem ezt a felállást, de soha nem kezdtek ezzel semmit. Igazából nem szívesen mentem haza soha a koliból se gimisként, se egyetemistaként, hogy aztán otthon se legyen magánszvérám. Ami nekem soha nem volt, csak most így egyetemi koliban, ha épp hétvégén, meg vizsgaidőszak alatt nincs bent más a szobában.

Jó lenne már így a húszas éveim elején úgy hazamenni, hogy otthon nem kell anyu este nyolcas alvásához alkalmazkodni, meg az egésznapos tv nézéseihez, meg a magánszféra is jól esne. Nekem a rendes költözés még nem aktuális úgy a kövi 2-3, talán 4 évben úgy, hogy az nem közli.

Ez most így elég csúnyán fog hangzani, amit mondok, de most lett egy szabad szoba otthon, valamelyikünk átköltözhetne. Nekem az is oké, ha én megyek, megértem, ha anyám nem akar, pláne azután, hogy ott találta apámat holtan.

Csak nem tudom, mikor kéne ezt szóba hozni, hogy ez ne legyen egy felháborító kérdés. Nyárig ráér, mert addig nem sokat vagyok otthon, de jó lenne minél előbb. Igazából anyu már meg akar válni egy csomó olyan cucctól, ami a fater szobájában van, és a selejtezést az ünnepi szezonban meg akarja kezdeni... Csak nem tudom korai-e ezt a valamelyikünk átmenjen-e oda kérdést feszegetni.

Mit gondoltok?

dec. 20. 00:02
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom 10 évesen lázadott fel a külön szoba igénye miatt. Volt addig is neki, csak sajnos az emeleten, a miénk meg lent, és félt fent egyedül.. De 10 évesen legyőzte a félelmet és felment. (addig a hálószobánkbol nyíló nappaliban aludt).

Tehát tök jogos az igény. Azt hogy mikor hozd fel a témát, te tudod, felnőtt vagy, és te ismered anyukádat.

Az én anyukámnak például bármikor bármilyen kellemetlen témát azonnal fel lehet hozni, olyan a kapcsolatun és az ő személyisége. Ezek fontos dolgok.

dec. 20. 11:11
 12/41 anonim ***** válasza:
27%

Mi az a "szvéra"?

Nem hiszem, hogy valóban jártál egyetemre.

dec. 20. 11:52
 13/41 anonim ***** válasza:
0%
Azt azért tudd, hogy alapesetben anyád mint özvegy haszonélvezetet örökölt a te tulajdonrészedre. Ez a hatályos jogszabályok alapján, ha házasok voltak, jár neki. Ha felében voltak a ház tulajdonosai, akkor csak apád részének a felét örökölted. Ha apádé volt az egész ház, akkor valóban a felét örökölted. Hacsak nem volt eltérő tartalmú végrendelet, anyád özvegyként haszonlvezetet örökölt a te részedre, vagyis bármikor kidobhat. Ettől függetlenül a selejtezésnél érdemes szóba hozni a dolgot. Tüntesd fel úgy, hogy mennyivel jobb lesz anyádnak utána.
dec. 20. 12:10
 14/41 anonim ***** válasza:
62%

#12 Grat, találtál egy helyesírási hibát egy éjszaka közepén kiírt kérdésben. Nagyon ügyes vagy, megragadtad a lényeget.

Mellesleg én meg nagyobb összegben mernék a fogadni arra, hogy nem jártál egyetemre. Ugyanis akkor tudnád, hogy a felvételi nem úgy működik, hogy tökéletes helyesírás, vagy fel se veszünk. Szobatársam pl diszgráfiával van magyarszakon, és még ott sem okoz olyan nagy gondot. Beadandót wordben kell írni, az javít rajta, vizsgák szóbeliek, ha meg írásbeli, akkor nincs helyesírási jegy. Én meg diszgráfiával vagyok matekszakon, ott meg pláne nem gond.

Mellesleg érettségin is 10 pont a magyar írásbelin a helyesírás, bármilyen szinten. Ha 0 pontot kapsz a helyesírásra, attól még lazán tudsz magas százalékot összehozni, amivel felvesznek, akkor is, ha pont számít a magyar érettségin szerzett százalék.

És hogy én ne csak offoljak:

Kérdező!

Szerintem akkor hozd szóba a témát, amikor együtt pakolok, hogy így mi legyen a szobával. Esetleg próbáld rávezetni, hogy ő kérdezzen rá.

dec. 20. 12:16
 15/41 anonim ***** válasza:
83%
#13 Ha a kérdező kommentjére reagálsz, ahol írta, hogy amúgy őt nem tudná kidobni az anyja jogilag, akkor olvasd el újra a kommentet. Le van írva, hogy a szülei nem voltak házasok.
dec. 20. 12:20
 16/41 anonim ***** válasza:
0%
Ha anyukádé a haszonélvezeti jog, akkor simán ki tud tenni téged otthonról. Tudom, hogy nem ez a téma, csak az egyik kommentedre reagáltam.
dec. 20. 12:56
 17/41 Grizesteszta ***** válasza:
85%
#16: a 7. hozzaszolasban leirta, hogy nincs haszonelvezet a hazon.
dec. 20. 13:08
 18/41 anonim ***** válasza:
0%

Off

Még egy hét se telt el apád halála óta, de már tudod hogy te örökölted a részét és anyadnak haszonélvezeti joga sincs?

dec. 20. 13:47
 19/41 anonim ***** válasza:
69%
18# Mivel nem voltak házasok, nem agysebészet kitalálni, hogy az anyja nem örökölt semmit.
dec. 20. 14:04
 20/41 anonim ***** válasza:
24%

19

Mivel nem voltak házasok, nem agysebeszet azt se kitalalni, hogy az apa irhatott végrendeletet, amiben x részt az anyára hagyott, sőt, adhatott neki ugyanúgy haszonélvezeti jogot a halála esetére, mint ahogy házasságban jár a tulelo házastársnak

dec. 20. 14:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!