Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor optimális szóba hozni a...

Mikor optimális szóba hozni a kvázi saját szoba kérdést? Mikor nem ízléstelen erről beszélni?

Figyelt kérdés

Adott a helyzet, apám meghalt az előző hétvégén. Ebbe nem mennék bele jobban, legyen elég, hogy nem viselt meg annyira, nem voltunk jóban.

Otthon a szobák elosztásánál az volt a felállás, hogy két hálószoba van, egyikbe volt apám, a másikban én meg anyu. Én 12 éves korom óta nem szeretem ezt a felállást, de soha nem kezdtek ezzel semmit. Igazából nem szívesen mentem haza soha a koliból se gimisként, se egyetemistaként, hogy aztán otthon se legyen magánszvérám. Ami nekem soha nem volt, csak most így egyetemi koliban, ha épp hétvégén, meg vizsgaidőszak alatt nincs bent más a szobában.

Jó lenne már így a húszas éveim elején úgy hazamenni, hogy otthon nem kell anyu este nyolcas alvásához alkalmazkodni, meg az egésznapos tv nézéseihez, meg a magánszféra is jól esne. Nekem a rendes költözés még nem aktuális úgy a kövi 2-3, talán 4 évben úgy, hogy az nem közli.

Ez most így elég csúnyán fog hangzani, amit mondok, de most lett egy szabad szoba otthon, valamelyikünk átköltözhetne. Nekem az is oké, ha én megyek, megértem, ha anyám nem akar, pláne azután, hogy ott találta apámat holtan.

Csak nem tudom, mikor kéne ezt szóba hozni, hogy ez ne legyen egy felháborító kérdés. Nyárig ráér, mert addig nem sokat vagyok otthon, de jó lenne minél előbb. Igazából anyu már meg akar válni egy csomó olyan cucctól, ami a fater szobájában van, és a selejtezést az ünnepi szezonban meg akarja kezdeni... Csak nem tudom korai-e ezt a valamelyikünk átmenjen-e oda kérdést feszegetni.

Mit gondoltok?

ma 00:02
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem nem kell erről beszélni. Várd meg a selejtezés végét, aztán a kiürült helyre vidd át a holmiját. Így lesz saját szobád (ami egyébként létszükséglet).
ma 00:24
 2/6 anonim ***** válasza:
82%
Holmidat
ma 00:24
 3/6 A kérdező kommentje:

Szerintem meg meg kell beszélni, mert ezzel együtt a cuccokat is újra kell rendezni, az meg marhára nem praktikus, hogy visszapakolunk a szekrénybe minden cuccot, ami marad, meg mellé bepakoljuk azokat az egyéb cuccokat, amik most a kupit képezik a házban, mert sehová sem férnek, én meg aztán kezdem el a két szobai szekrény tartalmát magánakció jellegűen kicserélni. Meg a fater régi ágyával is kezdeni kéne valamit. Én nem akarok benne aludni, hát csak abban halt meg. Minimum a saját ágyamat át kéne vinni, ami mondjuk odafér akkor is, ha apu ágy ottmarad. (Mindhármunknak saját külön ágya volt)

Azt meg azért nem ártana megbeszélni, hogy hová mozgatom a berendezést.

ma 00:36
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem próbálj meg "segíteni" a rendezkedésben-selejtezésben. Esetleg adhatnál ötleteket, hogy "ennek a kabátnak hogy örülne az a hajléktalan, aki a kolesz közelében él" - vagy "csinálhatnánk zsákokat az XXXXX jótékonysági szervezetnek" és elviszed magaddal és valahol kidobod - vagy tényleg egy hajléktalannak vagy szervezetnek adod. És közben a beszélgetések kapcsán feltehetnéd a kérdést - nem mindjárt a rendezgetés első napján - hogy mi a terve anyudnak az üres szobával. És anyud válaszától függően felmerülhetne, hogy mi lesz apa ágyával és a bútorokkal, azokat arrébb tolva, betenni a te ágyadat stb. Óvatosan, kerülővel, lehetne talán beszélni anyuddal a rendezgetés közben. De, ha egyenesen felteszed neki a kérdést, hogy mikor költözhetsz be abba a szobába, akkor lehet, hogy egy kategorikus "soha" lesz a válasz. Pakolgatás kozben a második-harmadik napont egy óvatos "mi a terved" kérdésre, biztosan egy neked előnyösebb válasz jönne.
ma 03:54
 5/6 Grizesteszta ***** válasza:
100%
Amikor elkezdi a szelektalast, akkor segits neki es pakolgatas, szelektalas kozben kerdezz ra, hogy mi a terve a szobaval? Es itt jegyezd meg, hogy szeretnel szetkoltozni, hogy anyukadnak is kenyelmesebb legyrn es te is orulnel a kulon szobanak...
ma 06:48
 6/6 anonim ***** válasza:
A 4. és az 5. válasz tökéletes. Ha az elsőt követed, esélyes egy azonnali mehetsz amerre látsz-legalábbis nálam biztos az lenne, ha csak uyg bekoltoznel az én lakásomban egy szobába az engedelyem és a megkerdezesem nelkul
ma 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!