Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hálátlan vagyok, hogy nem...

Hálátlan vagyok, hogy nem tudok örülni egy olyan háznak, amit a tudtom nélkül vettek meg?

Figyelt kérdés

A férjemmel nyáron házasodtunk össze, kis túlzással azóta háznézőben vagyunk. Van egy nagyobb megtakarításunk, ami mellé már csak a babavárót vennénk fel, ha muszáj.

Vidéken élünk, a kínálat nem túl kecsegtető. Most ősszel anyósomék utcájában lett meghirdetve egy ház, 2 éve épült, válás miatt akarták eladni.

Megnéztük belülről is, szép nagyon, eddig ez volt a legjobb, viszont az ára is magasabb volt jóval, még a mai viszonylat mellett is drága. Plusz, anyósoméktól 3 házra volt, én annyira ennek sem örültem, mert bár nagyon jó a kapcsolat, anyósom néha nem érzi azt, hogy felnőttünk és a férjem már nem a kisfia. Pl. van kulcsa a lakásunkhoz, néha úgy jelentette be, hogy itt van, hogy hallottam, beírta valaki a kódot és jön fel. Vagy itthon volt párom testvére, vasárnap hajnali 4-kor arra ébredtünk, hogy valaki matat a zárral... Ő volt, mert az anyja odaadta neki a kulcsot, hogy buliból ne taxizzon haza, hanem aludjon nálunk nyugodtan (csak nekünk erről senki nem szólt). Lett már vele/velük beszélve erről többször, valamennyit javult is, de nem akartam kockáztatni.

Megbeszéltük, hogy azt a házat hagyjuk, mert a babavárón felül rengeteg hitelt kellett volna felvennünk és kicsit már sok volt ez a több hónapnyi keresgélés, megbeszéltük, kicsit jegeljük most ezt.

Erre hétvégén anyósomék mondták, hogy van egy bejelenteni valójuk, menjünk át. Megvették nekünk a házat még októberben... Merthogy látták, mennyire tetszett és így majd közel lehetnek, hogy segítsenek az unokák körül, mennyire könnyebbség lesz, hogy nem kell az egész városon majd átautózni állandóan. És a megtakarításunkat pedig gyarapítsuk a gyerekeknek inkább.

Nekem ez egy hatalmas nem, ugyanezt csinálta az esküvőnél, kicsiben (pedig mindent mi fizettünk ki, ha visszajön, visszajön, ha nem, akkor nem alapon, pont azért, hogy ne legyen egyik részről sem a beleszólás). Jaj ne rendeljünk sütit, desszertasztalt, ő már rendelt kalácsot. A helyszínen tudtam meg, hogy ő két barátnőjének az unokáit befogta virágszórónak, ott álltak mini menyasszonyként, mikor semmi ilyet nem akartunk.

Mondtam a férjemnek, ő is egyetértett, tegnap beszélt is a szüleivel. Teljesen máshogy jött haza, akkor már azzal jött, hogy ez mekkora segítség és örülnünk kéne, ne legyek ennyire hálátlan, mert az ő szülei legalább segítenek... Erre felkaptam a fejem azért, mert nem érzem, hogy az én szüleim ne segítettek volna. A megtakarításunk egy része abból van, hogy én eladtam a pesti lakásomat, amit tőlük kaptam anno, mikor felvettek az egyetemre. Apukám autóját használjuk, mint második autó, mert mikor a miénk elromlott, első szóra hozta, hogy legyen. Mikor kész lett a miénk, mondta, hogy maradjon, kényelmesebb így, neki van másik.

És ez is, hogy ezt a hátunk mögött, titokban csinálták... Később, ha lesz gyerekünk és valamelyik elvünkkel nem értenek egyet, titokban máshogy csinálják majd? Ha nem veszek meg a gyereknek egy 73. játékot, ők megveszik sunyiban?

nov. 4. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
97%
Azért a férjed se semmi, hogy van képe azt mondani, hogy az ő szülei legalább segítenek. Mondjuk az is hatalmas red flag, hogy egyedül átmegy a szüleihez beszélni velük, aztán úgy megy haza, hogy már téged akar győzködni. Azért azt papírozzátok le, ki mit vitt a házba, mert ennek a házasságnak mami kisfiával nem jósolok hosszú jövőt, de a lakásod már eladtad...
nov. 4. 11:09
 12/76 anonim ***** válasza:
13%

"Megbeszéltük, hogy azt a házat hagyjuk, mert a babavárón felül rengeteg hitelt kellett volna felvennünk és kicsit már sok volt ez a több hónapnyi keresgélés, megbeszéltük, kicsit jegeljük most ezt."

Nos, nekem egyértelmű ebből, hogy anyoseknak ez azt jelentette, akarjátok AZT a házat, csak nincs rá elég. Értelmes ember azt mondta volna, nem megfelelő neki az a ház.

nov. 4. 11:11
 13/76 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, nálunk hasonló helyzetben tudod mi lenne? Hogy a férjem és én megyünk át anyósékhoz - közösen!, mert mindkettőnket érint a probléma -, és beszléünk velük.

Mondjuk a férjem anyjának meg sem fordulna a fejében ekkora pofátlanság, mint a te anyósodéban, mert ismeri a fiát és tudja, hogy ő egy ilyen húzás után úgy helyretenné, mint a sicc.

nov. 4. 11:11
 14/76 anonim ***** válasza:
96%

Ha végül el is fogadjátok, azt a pénzt amit te a lakásodért kaptál, nehogy feléljétek, és véletlenül se költsd az anyósék által vett házra, amíg nincs a te neved is a tulajdoni lapon. Ha végül nem vesztek közös házat a férjeddel, akkor vegyél abból a pénzből egy másik lakást, szigorúan lepapírozva ügyvéddel, hogy az a te különvagyonodból lett véve, így az a lakás is a te különvagyonod. Ki tudod adni, plusz bevétel, azt lehet gyűjteni a jövőbeli gyerekeiteknek, nyilván a bérleti díj már közös vagyonnak számít, de ha úgy alakul, akár 20 év múlva is lesz hova menned.

Illetve az anyósék által vett házba való beköltözés előtt kell egy nagyon komoly beszélgetést tartani, ahol meghúzzátok a határaitokat. Ha már akkor menni fog a sértődés, puffogás, akkor tudd, hogy jobbra a jövőben sem számíthatsz.

nov. 4. 11:12
 15/76 A kérdező kommentje:

"Értelmes ember azt mondta volna, nem megfelelő neki az a ház."

Igen, nem volt megfelelő, hiszen egy életre eladósítottuk volna miatta magunkat.

nov. 4. 11:13
 16/76 anonim ***** válasza:
96%

12-es, nem, nem jelentette azt. A kérdező csak annyit mondott, egyelőre hanyagolják a témát.

De hogyha azt mondják, igen, kell az a ház, anyósnak akkor sem lett volna semmi joga megvenni vagy a kérdezőék háta mögött intézni bármit.

Nekünk is volt olyan, amire azt mondtuk, háááát, még gondolkozunk rajta, de ha anyámék vagy anyósomék erre "ajándékba" megveszik nagyon összevesztünk volna velük. Mégis hogy gondolja bárki, hogy a másik beleegyezése nélkül házat vesz neki?

Mennyire idiótának kell ehhez lenni?

nov. 4. 11:14
 17/76 anonim ***** válasza:
8%

"Igen, nem volt megfelelő, hiszen egy életre eladósítottuk volna miatta magunkat."

Akkor most mi q probelma? Nem adosodtatok el, hiszen megkaptatok ajándékba.

"...nem, nem jelentette azt. A kérdező csak annyit mondott, egyelőre hanyagolják a témát."

Nem, nem azt mondta és most sem azt mondja. A pénz q problémája, legalábbis azt mondja. Ennyi.

nov. 4. 11:16
 18/76 anonim ***** válasza:
90%

Eldöntötték, hogy ott fogtok lakni tőlük egy köpésre, ajjaj.

Én örülnék is meg nem is, ha amúgy jó a kapcsolat. A határokat meg lehet húzni rendesen ha elfogadjátok, pl. nem lesz kulcsuk és ennyi. Szóljon ha jönni akar. Nem csak kinézni az ablakon, hogy otthon vagytok oké akkor megyek is. Ezeket előtte kellene átbeszélni, ha nem tetszik, akkor adják el másnak, saját életteret szeretnétek.

Ha elfogadjátok, én valószínűleg olyanban gondolkodnék, hogy a szüleimtől lakás formájában kapott pénzt befektetném egy lakásba ami a saját neveden van újra, és kiadni albérletbe. Vész esetére meg ott lenne, ha kell, nem veszik kárba. Mert kaptok egy házat ami örökké függést okoz az anyósékkal, az nem hangzik valami jól. De én 2 utcára se szeretnék lakni rokonoktól, nem hogy 3 házra, inkább meg se néztem volna azt a házat, akármilyen klassz.

nov. 4. 11:17
 19/76 anonim ***** válasza:
3%

"Nekünk is volt olyan, amire azt mondtuk, háááát, még gondolkozunk rajta, ..."

De ők nem azt mondták. "Megbeszéltük, hogy azt a házat hagyjuk, mert a babavárón felül rengeteg hitelt kellett volna felvennünk és kicsit már sok volt ez a több hónapnyi keresgélés, megbeszéltük, kicsit jegeljük most ezt."

A kérdező nem tud normálisan kommunikálni.

nov. 4. 11:18
 20/76 anonim ***** válasza:
100%
Ha ne adj isten elváltok, akkor meg mehetsz az utcára.
nov. 4. 11:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!