Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hálátlan vagyok, hogy nem...

Hálátlan vagyok, hogy nem tudok örülni egy olyan háznak, amit a tudtom nélkül vettek meg?

Figyelt kérdés

A férjemmel nyáron házasodtunk össze, kis túlzással azóta háznézőben vagyunk. Van egy nagyobb megtakarításunk, ami mellé már csak a babavárót vennénk fel, ha muszáj.

Vidéken élünk, a kínálat nem túl kecsegtető. Most ősszel anyósomék utcájában lett meghirdetve egy ház, 2 éve épült, válás miatt akarták eladni.

Megnéztük belülről is, szép nagyon, eddig ez volt a legjobb, viszont az ára is magasabb volt jóval, még a mai viszonylat mellett is drága. Plusz, anyósoméktól 3 házra volt, én annyira ennek sem örültem, mert bár nagyon jó a kapcsolat, anyósom néha nem érzi azt, hogy felnőttünk és a férjem már nem a kisfia. Pl. van kulcsa a lakásunkhoz, néha úgy jelentette be, hogy itt van, hogy hallottam, beírta valaki a kódot és jön fel. Vagy itthon volt párom testvére, vasárnap hajnali 4-kor arra ébredtünk, hogy valaki matat a zárral... Ő volt, mert az anyja odaadta neki a kulcsot, hogy buliból ne taxizzon haza, hanem aludjon nálunk nyugodtan (csak nekünk erről senki nem szólt). Lett már vele/velük beszélve erről többször, valamennyit javult is, de nem akartam kockáztatni.

Megbeszéltük, hogy azt a házat hagyjuk, mert a babavárón felül rengeteg hitelt kellett volna felvennünk és kicsit már sok volt ez a több hónapnyi keresgélés, megbeszéltük, kicsit jegeljük most ezt.

Erre hétvégén anyósomék mondták, hogy van egy bejelenteni valójuk, menjünk át. Megvették nekünk a házat még októberben... Merthogy látták, mennyire tetszett és így majd közel lehetnek, hogy segítsenek az unokák körül, mennyire könnyebbség lesz, hogy nem kell az egész városon majd átautózni állandóan. És a megtakarításunkat pedig gyarapítsuk a gyerekeknek inkább.

Nekem ez egy hatalmas nem, ugyanezt csinálta az esküvőnél, kicsiben (pedig mindent mi fizettünk ki, ha visszajön, visszajön, ha nem, akkor nem alapon, pont azért, hogy ne legyen egyik részről sem a beleszólás). Jaj ne rendeljünk sütit, desszertasztalt, ő már rendelt kalácsot. A helyszínen tudtam meg, hogy ő két barátnőjének az unokáit befogta virágszórónak, ott álltak mini menyasszonyként, mikor semmi ilyet nem akartunk.

Mondtam a férjemnek, ő is egyetértett, tegnap beszélt is a szüleivel. Teljesen máshogy jött haza, akkor már azzal jött, hogy ez mekkora segítség és örülnünk kéne, ne legyek ennyire hálátlan, mert az ő szülei legalább segítenek... Erre felkaptam a fejem azért, mert nem érzem, hogy az én szüleim ne segítettek volna. A megtakarításunk egy része abból van, hogy én eladtam a pesti lakásomat, amit tőlük kaptam anno, mikor felvettek az egyetemre. Apukám autóját használjuk, mint második autó, mert mikor a miénk elromlott, első szóra hozta, hogy legyen. Mikor kész lett a miénk, mondta, hogy maradjon, kényelmesebb így, neki van másik.

És ez is, hogy ezt a hátunk mögött, titokban csinálták... Később, ha lesz gyerekünk és valamelyik elvünkkel nem értenek egyet, titokban máshogy csinálják majd? Ha nem veszek meg a gyereknek egy 73. játékot, ők megveszik sunyiban?

nov. 4. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/76 anonim ***** válasza:
14%
Tipikus sirankozas ha nekem valaki venne 80-100 milliós házat Szerintem inkább hálás lennék mint ellenséges
nov. 4. 10:24
 2/76 A kérdező kommentje:

Nem a ház a probléma.

Hanem, ami ezzel jár majd.

nov. 4. 10:25
 3/76 anonim ***** válasza:
42%
Hát én azért örülnék
nov. 4. 10:29
 4/76 anonim ***** válasza:
96%
Ők vették meg, tehát az ő nevükön van, ugye? Biztos nem költöznék be. Ha beköltözöl az a ház sose lesz a tied. Onnan téged bármikor egy szál bugyiban kirakhatnak.
nov. 4. 10:31
 5/76 anonim ***** válasza:
98%

Ha titokban vették meg, akkor az adásvételi szerződést is ők írták alá, tehát jogilag nem is a tiétek a ház, hanem az övék. Így még inkább feljogosítva érezhetik magukat arra, hogy a jövőben is szó nélkül bejárhassanak, azt is úgy csináljanak ott, amit és ahogy nekik jólesik.

A férjednek nem egyedül kellett volna beszélnie a szüleivel, hanem mindkettőtöknek át kellett volna menni, hisz ez mindkettőtöket ugyanúgy érintő ügy. Próbáljátok meg így újra és állj ki a véleményed mellett.

nov. 4. 10:34
 6/76 A kérdező kommentje:
Nekünk szeretnék ajándékozni, tehát a "miénk" lenne. Az más kérdés, hogy az ajándékot vissza is lehet követelni.
nov. 4. 10:35
 7/76 anonim ***** válasza:
96%

Én nem fogadnám el, ez akkora red flag, hogy kiveri a szemed. A férjed fejét is helyre kéne tenni, a te beleegyezésed nélkül ne fogadjon el a nevedben semmit. És nem segítség függő helyzetbe hozni magatokat, tűrni a nyakatokra járást, a ház eredetére hivatkozva.

Ha a férj nem látná be, akkor mehetne egyedül abba a házba. Ezt anyóséknak is megmondanám. A kérdés, hogy te mit lépsz most.

nov. 4. 10:54
 8/76 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom..

Elsőre lehet jól hangzik hogy házat vettek nektek, de az én anyósom tuti egész hátralévő életemben éreztetné velem hogy az “adósa vagyok”, magáénak érezné a házat stb..

nov. 4. 10:56
 9/76 A kérdező kommentje:

Én is ettől félek.

Most az ő lakásukban élünk, de fizetünk érte, ehhez ragaszkodtam.

Az elején volt többször ez, amit írtam, hogy csak úgy betoppantak, bejelentés nélkül, akár a nap közepén is, mert "erre jártak". Mondtam akkor is, hogy oké, de nehogy meglepődés legyen, ha küldi a férjét valamivel, én meg itthon leszek egy szál bugyiban, mert épp senkit nem vártam... Akkor is ment a puffogás, hogy milyen dolog, hogy a saját lakásukba nekik kérvényt kell benyújtani, hogy jöhessenek, meg mi az, amit mi titkolunk. Semmit, de 26-27 éves pár vagyunk, ne jöjjön be hozzánk senki "csak úgy" alapon.

nov. 4. 11:02
 10/76 anonim ***** válasza:
95%

Nálam már az baromi nagy red flag, hogyha a megkérdezésem nélkül akár csak egy új bringát vesz valaki, nemhogy egy házat.

Jézusom, eszem ágában nem lenne beköltözni.

Teljesen máshogy jött haza, akkor már azzal jött, hogy ez mekkora segítség és örülnünk kéne, ne legyek ennyire hálátlan, mert az ő szülei legalább segítenek - nos, hogyha a férjem ezt mondta volna, másnap beadom a válást.

A kedves férjed egy nagyra nőtt kisfiú, akit úgy rángat anyuci ahogy akar. Na, ezek után főleg kizárt, hogy odaköltözzek melléjük, de nem is maradnék együtt ilyen tutyimutyi emberrel.

nov. 4. 11:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!