Miért tartják hálatlannak azt, aki képtelen szeretni a szüleit annak ellenére, hogy azok anyagilag mindent megadtak?
Érzelmi oldalról meg kb semmi, nem figyelnek rá, nincs bizalom, sose volt. Ha valaki ezt nehezményezi, kimondja, hogy nem volt jó neki, hiába kapta meg anyagiakban akár átlagon felül a dolgokat, akkor mindig betudják hálátlannak, ha otthon lakik az illető, akkor meg azt tanácsolják, hogy "takarodjon otthonról". Ha szülő kérdez, hogy a gyereke nem szereti, és a kérdésben csak az anyagiakról beszél(ami azért utal valamire...), akkor bőszen nekiállnak szidni a gyereket, hogy hálátlan, lehetőleg legyen már kidobva otthonról.
Persze nyilván rosszabb, ha valakinek se anyagilag, se érzelmileg nem adottak a dolgok, de ne bagatellizáljuk már el, ha valaki csak az érzelmi dolgokból szenved hiányt, és ne kiáltsuk már ki instant egy gyökérnek.
Szerintem tudod a választ. Magukból indulnak ki, lehet ők az anyagi segítség mellett érzelmi támaszt is adtak és kaptak, és egyszerűen nem fogják fel, hogy olyan van hogy valaki érzelmileg nem tud adni semmit.
Hasonló helyzetben vagyok én is. Soha senki nem mondta, hogy szeret és ez a "szeretlek anyukám" - ozás nem megy nálunk. Persze jóban vagyunk meg megvan az összetartás de kimondva nincsenek dolgok. Én nem tudom ez miért alakult így, de ez van.
2. A szülőnek igenis felelőségi érzelmileg is ellátni a gyereket. Nem csak anyagilag.
Aki érzelmi téren mulaszt az ugyanúgy rossz szülő mint aki anyagilag mulaszt.
Pénzzel nem lehet megvenni a szeretetet.
Főleg,ha valaki érzelmi zsarolásra használja és így akarja a felnőtt gyereke életét irányítani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!