Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Támogatnátok egy rokonotokat...

Támogatnátok egy rokonotokat anyagilag, vennétek neki ezt-azt, ha beleférne?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Húgom és köztem közel 10 év van, az utóbbi pár évben lettünk igazán jóban. Kicsit emiatt azt érzem, hogy rengeteg mindent kell még bepótolnunk, sajnálom azokat az éveket, mikor nem voltam mellette.

Idén fog érettségizni, ő is Pestre szeretne költözni majd. Én mondtam, hogy szeretném azzal segíteni, hogy egy lakás rá vár majd, a lakhatás miatt nem kell aggódnia. Nem örökre, nem lesz papíron az övé, de amíg tanul, építi magát, lakjon benne nyugodtan. Szüleink szerint ez túlzás, meglátom, majd a fejemre nő és sosem teszem ki onnan... Szerintem pedig segítség, és én bármit megadtam volna hasonlóért anno, utáltam 2-3 idegennel élni az első évben itt. Hiába akkor lettem felnőtt, nagyon rosszul éltem meg az anyagi bizonytalanságot, azt, hogy ha épp nem tanultam, akkor két munkahelyen dolgoztam, hogy hónap végén senkitől ne kelljen kölcsönkérjek.

Ugyanez volt a jogosítvánnyal, otthon az volt a válasz, hogy majd ha magának kifizeti. Szerintem sokkal nehezebb már felnőttként, munka mellett megcsinálni, mint 17-18 évesen, gimi alatt. Főleg a mai árakkal, már az én időmben sem volt olcsó, de mikor néztem tavaly az autósiskolák árait, kikerekedett a szemem. Kifizettem neki, ezt kapta a 18. születésnapjára. Elsőre sikerült minden, utána jött az, hogy "majd vezet, ha fenntart magának egy kocsit". Úgy, hogy otthon 2 felnőttre van 3 autó (céges, +2 saját). Tavasszal cseréltük le az én autómat, a régit nem adtam el, hanem nekiadtam a testvéremnek. Egy 7 éves Mini Cooper, tehát ne egy eszméletlen értékű luxusautóra gondoljatok, de nekem sokat jelentett, fájt is kicsit a szívem érte, mikor az eladás gondolata felmerült. Otthon ebből is balhé volt, többször a fejéhez lett vágva, ha mondjuk kért pénzt, pl. különórára, kirándulásra, hogy ott van a kocsi, adja el, ha neki pénz kell.

Nem értem a viselkedésüket, azt főleg nem, miért a húgomat bántják. Azért segítem, segíteném, mert szeretem, fontos nekem. És szeretném, ha élvezné a fiatal éveit, nem küszködne csak, hogy egyről a kettőre jusson. Sosem kér semmit, nem követelőzik és mindenért nagyon hálás.

Tényleg ekkora hiba, hogy szeretném őt segíteni, lehetőségeimhez mérten?

tegnap 10:19
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

40

Nem forgatok ki minden szót, te ugrásszerű előre. Nem irta, mikor házasodtak, mennyi ideje voltak együtt, amikor fuggessbe került tőle. Te meg azt írtad, a férjed hozzád költözött- gondolom a házasság előtt ő volt a pasid és nem aznap esküdtetek még, amikor össze költöztetek.

De, függött tőled. Ha munkanélküli volt, men volt bevétele. Valahogy azért mégiscsak volt tető q feje felett, étel előtte, nem?

Nem, senki nem használt ki, nem vert át. Még mindig arról van szó, hogy ha az egyik fél munkanélküli, a másik meg eltartja, akkor ott függő helyzet van. Ha a húga mindent megkap q kerdezotol, ott függő helyzet van.

Ettől még nyilván szeretik egymást, de akkor sem he,yes így szeretni

tegnap 18:13
 42/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nem a gyerekem. Inkább félretenném azt a pénzt
tegnap 19:55
 43/45 anonim ***** válasza:
82%

Én 16 évvel vagyok idősebb a húgomnál, és nekünk is nagyon jó a kapcsolatunk, de nem fizetnék neki jogsit, autót és engednék át neki egy komplett lakást csak úgy.

Nekem is baromi nehéz volt, koleszoztam, albérleteztem, egyetem mellett végig dolgoztam, de hidd el, ezek azért teljesen normális dolgok, a legtöbb diák így él, és semmi baja nem lesz tőle, sőt.

Mitől akarod mégis megkímélni a húgodat? Az élettől? :D Teljesen természetes dolog egyetemen koleszosnak lenni, a szerencsésebbeknek meg fizetnek albit a szülei. Nem kell ezt beállítani valami hatalmas traumatizáló életeseménynek.

A húgod meg nem a gyereked, nem a te dolgod ezeket megteremteni neki. Tedd félre nehezebb időkre ezt a pénzt, vagy a saját gyerekednek, nem tudhatod, mit hoz a jövő. Kisebb dolgokkal meg lehet támogatni a hugit, egy-két ruha, kajameghívás stb. De amit te csinálsz az nagyon erős túlzás.

tegnap 20:33
 44/45 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem segits a húgodnak de ne tolj mindent a s.gge alá. Egyrészt nem vagy az anyja, masrészt nem biztos hogy jó ha ezt szokja meg. Arról nem is beszélve hogy a szülőkkel való kapcsolatnak sem tesz jót.
tegnap 20:38
 45/45 anonim válasza:
A Te pénzed. Vagyis a Ti pénzetek. Így hogy teljesen belefér, nem veszélyeztetsz ezzel a saját életedben semmit, akkor nincs indok arra amiért ne tennéd meg 😊 azt csinalsz,arra költöd amire csak szeretnéd a pénzed.
ma 06:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!