Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ennyire rossz apa lennék?

Ennyire rossz apa lennék?

Figyelt kérdés

A véleményetekre lennék kíváncsi,sajnos annyira elbizonytalanodtam már ezzel a kérdéssel kapcsolatban,hogy magam sem tudom megválaszolni a kérdés...

Szóval a történetem röviden annyi,hogy egy fiatal apuka vagyok,van egy feleségem aki gyakran szeretné rám erőltetni az akaratát a munkával kapcsolatban.Jelenleg van két gyermekünk,terveztük a harmadikat is,de annyira megromlott a viszonyunk,hogy jelenleg a költözéssel fenyeget.Van ház,lakás,egy rozoga autó mivel a házunk még nincs kész és valamiért sose volt az autó egy fő szempont.Két éven keresztül minden hétköznap 12-14 óráztam,illetve hétvégente is jártam még pluszba dolgozni egy másik helyre.Jó volt a keresetem. 450-500 ezer ft/hó.Így sikerült megvennünk egy házat amit fel kellett újítanom.Ezen a házon rengeteget dolgoztam,ha végeztem a munkámmal akkor is mentem ki a házhoz és csinaltam.Egy év alatt költözhetővé is tettem.Nyáron abba hagytam ezt az egész hajtást,próbáltam megtalálni a helyem,.Sajnos ez még nem sikerült,hiába volt folyamatosan munkám,egyszerűen mindegyik rossz volt(beosztás/pénz/).Jelenleg vállalkozok,vannak is munkáim,viszont sok a munka.Napi 10-12 óra,cserébe van is pénz.A feleségemtől folyton azt kapom,hogy a gyerekeinknek nincs apja,rossz apa vagyok,csak a pénz számít.És ez után jön a fenyegetés,külön megyünk,elköltözik stb...Én nyugodt természetű vagyok,ő lobbanékony.Én szeretem dolgozni és alkotni,ő pihenni szeret és nyaralni.Sajnos nem érti meg,ha nem dolgozok ennyit,akkor nem tudunk ilyen színvonalon élni.Ő a gyerekekkel van otthon,kapja a neki megjáró támogatásokat.

Szerintetek?Mi tévő legyek?Csonka és szegény családban nőttem fel.Édesanyám folyton dolgozott,még otthon is,de ezt leszámítva nagyon szeretem őt és édesapámat is,hiába hagyta el a családot és alig támogatott minket.Mi lesz ennek a vége?Csináljam,ne csináljam?

30 év alattaik vagyunk,ha ez számít.

szept. 23. 18:25
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
100%

Elmondom mit kell ilyenkor csinálni.

Te visszaveszel a munkából mert a napi 13-14 óra egyszer vissza üt és foglalkozol a gyerekekkel, családdal.

A gyerekek mennek bölcsibe.

A feleséged meg visszamegy dolgozni.

Véletlen sem szabad ebben a helyzetben 3. gyereket vállalni.

De fogadni merek rá, hogy nem akar majd dolgozni. Mert a pénz jó de ő tenni nem akar majd érte.

szept. 27. 21:49
 62/65 anonim ***** válasza:
23%
Biztosítsa azt amit te évekig csináltál. Onnantól lehet szava. Ha nem akarja, márpedig nem fogja, kuka a nő és a gyerekek a tieid, mivel te el tudod tartani őket, ő nem, mert egy haszonleső.
szept. 27. 21:57
 63/65 anonim ***** válasza:
52%

Hogy tessék?! Biztosítsa azt amit a faszi évekig csinalt? Egyesek nem tudják, hogy amúgy nem könnyű gyerekkel otthon lenni, neveld őket, van olyan gyerek akitől alig lehet valamit csinálni mert pl pici vagy már folyton a seggébe kell lenni, közbe legyen főtt étel, legyen teljes rend az egész házban, ja meg akkor már biztosítsa pénzt is?

Kiváncsi lennék hány apuka lenne képes 0-24 gyereket nevelni+háztartás+munka....

Mert szerintem nagyon kevés, de ez így van rendjén, viszont ne várjuk el a nőktől, hogy mindezek mellett még menjenek vissza minnél hamarabb dolgozni. Ha mindent a nők csinálnak egy kapcsolatban akkor mégis minek vannak a férfiak?? Csak felesleges stressz az ember nyakán...

Ismerek olyan férfit aki meló mellett örömmel játszik a gyerekekkel, háztartásban is ki veszi a részét ami nem azt jelenti, hogy heti 1x elmosogat meg kiviszi a szemetet. És még köszönömöt se vár érte, mert tisztában van vele, hogy ő gyerekei is ő is ott lakik, társként viselkedik.

Hát én össze tenném a két kezem egy ilyen férfiért.

Neked kérdező meg csak annyi, hogy ha haza jössz melóból, vagy van szabad napod, akkor pár órát válald el a gyerekeket, hagy lássa a párod, hogy igenis van apjuk! Örülni fog neki ha a gyerekekkel minőségi időt töltesz. Vidd őket a másik szobába játsz velük, vagy vidd le őket, ne a feleséged közelébe legyetek hagy szellőztesse kicsit ki a fejèt ő is. Ha mindketten nyugodtak vagytok könnyebb megbeszélni a dolgokat.

szept. 28. 22:05
 64/65 anonim ***** válasza:
31%
63# egy apuka se lenne rá képes, mert a felesége nem tudná eltartani a férjét, gyerekét és a háztartást egyszerre, ennyi.
szept. 29. 05:51
 65/65 anonim ***** válasza:
100%

Nem az kell hogy valamelyik fél egyszerre dolgozzon, háztartást vezessen és gyereket neveljen.

Hanem az hogy mindkét fél mindhármat közösen csinálja.

Persze ameg nem éri el a gyerek a bölcsődes kort addig anyuka marad otthon általában, marcsak azért is mert az apák nem tudnak szoptatni. De ez nem azt jelenti hogy a nő kvázi nem dolgozik, hiszen egy totyogó tényleg szinte egész napos figyelmet igényel és közben el kell valahogy végezni a házimunkát is.

Ez viszont nem azt jelenti hogy este mikor apuka hazaer nem kellene/lehetne vigyáznia a gyerekre egy pár órát még anyuka megmossa a haját meg ilyenek.

De! Ha anyuka visszamegy dolgozni akkor onnantól kezdve a hazimunkanak és a gyereknevelesnek fele felé arányban kell eloszlania.

Kérdés hogy ha mindketten dolgoznak akkor a kérdező visszavenne e a 12 órából. Mert nekem az az érzésem hogy nem.

Mindentől függetlenül, többen megírtuk hogy az állandó 12 orazas nem egészséges, nem fogod bírni sokáig és nem csak a családod hanem az egészséged is ramegy.

Azon kívül ennyi munkáért az a pénz nevetségesen kevés. Ha már nincs megfizetve a munkád akkor már inkább legyél a családoddal.

szept. 29. 06:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!