Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan éltétek meg, amikor el...

Hogyan éltétek meg, amikor el kellett adni a házat/lakást amiben felnőttetek?

Figyelt kérdés

aug. 20. 21:28
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
87%
A szülői házat, ahova születtem szerencsére még nem kellett eladni, de a nagymamám házát, ahol a fél gyerekkoromat töltöttem igen. Apám egyke, a nagymamám halála után ő volt az egyetlen örökös, de a szüleim attól függetlenül, hogy apám ott nőtt fel, úgy döntöttek, hogy két kertes házat nem fognak tudni eladni. Ekkor mind a két házat meghirdették, a sajátjukat is, meg a nagymamámét is és azt mondták, hogy amelyiket hamarabb megveszik az lesz eladva. Igazából valamilyen szinten megkönnyebbülés volt, hogy nem a mi házunkat adtuk el, hanem a nagymamámét, de így is hiányzik, már 8 éve lett eladva. Egy fiatal friss házaspár vette meg, mint első ház, egyébként szépen felújították, de számomra mégis csak az a ház, ahol egykor a nagymamám lakott.
aug. 20. 23:30
 12/49 anonim ***** válasza:
79%
#11 Vagyok bocsánat ahelyett, hogy "úgy döntöttek, hogy két kertes házat nem fognak tudni eladni" azt akartam írni, hogy "úgy döntöttek, hogy két kertes házat nem fognak tudni fenntartani".
aug. 20. 23:31
 13/49 anonim ***** válasza:
76%

Nagyon megviselt, szinte 25 évig ott éltem, minden oda kötött. Mai napig nem érzem magam igazán otthon sehol. Rossz volt, romos, de mégiscsak a miénk.

Mikor láttam, hogy lebontották, ami teljesen érthető és logikus dolog volt, elsírtam magam.

aug. 20. 23:50
 14/49 anonim ***** válasza:
73%
Álmomban még mindig ott élek.
aug. 20. 23:51
 15/49 anonim ***** válasza:
68%

Borzalmasan voltam.Lassan 10 éve volt.

De sehol nem vagyok otthon,abból csak egy van.

Illetve a 3 házból amibe konkrétan felnőttem(sokat voltam a szomszédoknál,és ezzel együtt gyerekkori barátnőmnél is) kettőt eladtak és teljesen felismerhetetlenek lettek:(

aug. 21. 00:42
 16/49 anonim ***** válasza:
52%
Én most állok ezelőtt a döntés előtt. Amerikába fogok költözni, de mégis azt a családi házat adom el, amiben minden szép emlékem volt. 35 évnyi. Csajozások, bulik, mára már meghalt rokonok látogatásai, együtt töltött nyarak stb. Megtarthatnám, de sajnos a környék idővel leépült, az emberek elmentek. Úgyhogy inkább hátrahagyom.
aug. 21. 01:03
 17/49 anonim ***** válasza:
63%
Èn nem tudnék felépülni a traumából és ezt teljesen komolyan mondom...
aug. 21. 01:16
 18/49 anonim ***** válasza:
83%

Rendszeresen álmodok róla. Ilyenkor általában még mindig ott lakom, de a legutóbbi álmomban pl. az új tulajt kértem meg, hadd járjam körbe. 3-4 éve lett eladva, én nem sokkal előtte költöztem el onnan, nagyon szerettem a házat, a környéket...

Ugyanez van a nagyszüleim házával, ahol gyerekkoromban az öszes hétvégét és szünetet töltöttem. Még arra is emlékszem, hol voltak a villanykapcsolók és milyen tapintása volt a tapétának, melyik bútor hol állt, még a kiskapu nyikorgása is megvan a fejemben. Pedig kb. 30 éve jártam ott utoljára, akkor adták el.

aug. 21. 07:13
 19/49 anonim ***** válasza:
68%
Még nem tartok ott, de örülni fogok, hogy megszabadulok attól a borzalmas háztól. Sok rossz emlék fűződik hozzá.
aug. 21. 07:34
 20/49 anonim ***** válasza:
90%
Lekellett bontani, mert az állapota miatt annyi pénz kellett volna a helyreállításhoz, mintha új házat húznál fel a nullaról. Így ez a döntés született. Az új ház teljesen eltörölte a régi ház hangulatát a telken, de az idők változnak. Van a régi épületről képem, de nem fáj a szívem.
aug. 21. 07:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!