Ti ott vettetek ingatlant, ahol addig is éltetek / felnőttetek?
A mi településünk nem igazán jó, vegyes a lakosság, jó emberek, kevésbé kedvesek, illetve jóakarók, sok a roma (bő 10%), sok lepukkant régi ház, ami eladó vagy drága vagy felújítandó de nem éri meg.
Szomszédos települések semmivel nem jobbak, van amelyik még rosszabb. Egy van, de onnan meg a közlekedés rossz, illetve ritka a jó eladó ingatlan.
Szomszédos megyék szintén semmivel nem jobbak, egyik sem.
Kicsit el vagyok keseredve, mert nem tudom mi legyen, munkahely semmi, robotmunka talán akad, még végzettséggel is csak az van. Vállalkozni itt nem érdemes.
Dunántúlra viszont csak albérlet + valami munka, kezdésnek, ismerkedésnek. Viszont: albérlet kva drága, ha meg nem válik be akkor csak elpazaroltuk a pénzt.
Budapestet már próbáltuk, nem pálya. Koszos, zajos, nem kimondottan biztonságos, nem bírnánk.
Mezőgazdasággal, állattartással és némi növénytermesztéssel szívesen foglalkoznék. De erre kereslet is kell, illetve nagy földterület, lehetőleg ott ahol a ház is van. Alföld, Csongrád? Halott környék, illetve csak vályog tanyák vannak.
Szívem szerint Zalába mennék (rengeteg autentikus téglaház, tégla épület, dimbes-dombos, erdős szép környezet), de ott is sok a roma, kevés a város, gondolom munka se sok = vásárlóerő sincs.
Élhető valahol is ez az ország?
Én mindenképp osztrák határ melletti várost keresnék ha a megélhetés lenne az első.
Azon belül is, szerintem Sopron és környéke a legélhetőbb. Sokan csak átjárnak a 10 percnyire lévő osztrák munkahelyükre az osztrák bérért, és Sopronban költhetik el. Ez a legélhetőbb helyzet manapság Magyarországon.
De igazából az a megye amúgy is kimagasló gazdaságilag, nem muszáj Sopronnal lennie. Legalábbis papíron Pest megye után, az a legmegélhetőbb megye elvileg.
Budapest biztonságos, nem koszos és nem zajos. Hanem vannak ilyen részei, ahogy a te faludnak is.
Kérdésedre válaszolva nem, eszem ágában sem volt ott beerohadni a posványba, ahová véletlenül születtem, hanem mentem a lehetőségek után. Nagyon (!) megtérült. A Tiszántúlról csak menekülni érdemes.
Igen, az ország élhető, számos helyen. Sok embert ismerek, akik mezőgazdaságal foglalkoznak, ott, ahol kereslet is van rá, olyan módon, ahogyan azt megfizetik.
Ahhoz, hogy mezőgazdaságból élj több 100 hektáros nagyságrendben kell gondolkozni, 2-3 millió Ft/ha a föld ára nagyjából. Gépesítés pedig a csillagos ég. Egy 90-100 lóerős traktor is 10 millió felett van, de ide már más kategória kell 30-40 milliós nagyobb gépek, kombájn 100 millió, eszközök többe kerülnek összesen, mint az erőgépek... + 2-3 alkalmazott legalább. Valamint szakirányú tanulmányok nélkül nem lehet versenyben maradni.
Egyébként én Nyugat-Magyarországról költöztem Budapestre, 100 km.
Köszönöm az eddig válaszokat.
#5 nem meggazdagodni, illetve milliókat gondoltam keresni havonta. Nem ilyen nagyban tervezek. Fóliasátor, esetleg pár sor szőlő, illetve tejelő állat tartás, kivéve tehén.
De a hangsúly most a vidék, település, megye élhetőségén van.
#1 Sopron oké, egyik legdrágább város, pont az általad említettek miatt. Inkább kicsit délebbre mennék ha mennék. Bár nem hiszem hogy annyira tárt karokkal várnának mindenkit a határon túl munkahelyre. Ami van/volt már betöltötték az ott lakók, illetve odatelepültek.
9
Ismét leírom: vannak mg-ból élő, megélő és jól élő emberek az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!