Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Visszavonnátok a meghívást...

Visszavonnátok a meghívást ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Szeptemberben lesz az esküvőm, a családom az apai oldalról alapból botrányos. Kicsit ilyen Shameless - Gallagher típusok...

Az esküvőbe egy forintot nem adnak, de már megy az, hogy milyen esküvő lesz ez, ha nincs pörkölt és káposzta, MAJD ŐK HOZNAK OTTHONRÓL.

Minek kell az ország másik végébe utazni, miért nem tartjuk otthon, hát most ők komolyan autózzanak végig az országon majd?

Emlékeztettem őket finoman a dresscodera, igazából semmi extra, csak annyi, hogy a világosabb, természetes színeket kértük a vendégektől. Hát ők 70-80 éves korukra biztos nem fognak az én esküvőm miatt új ruhát venni, ne őrüljek már meg... Apám ugyanez, ő nem fog felvenni öltönyt a 30 fokban.

Ment a hiszti amiatt is, hogy ő nem ül le anya mellé, nem fog vele egy fotón szerepelni, ezt mondjam meg előre a fotósoknak. Mondtam, hogy ok, nem is kell mellé ülnie, mert a párommal ketten ülünk majd csak, nem akarunk hagyományos főasztalt. Hát ez is milyen dolog, minden esküvőn ott ül a család is, hát miért csak ketten leszünk ott?!

Úgy érzem, hogy ezt a hisztit, amit csinálnak, semmi nem indokolja. Mégis állandóan ezt hallgatom, és már unom egyszerűen.

2024. júl. 18. 08:01
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk is ezek mentek, én egyszerűen megmondtam mindenkinek, aki ezt csinálta, hogy nem tartok igényt arra, hogy jelen legyen az esküvőnkön és a továbbiakban az életemben sem. Azóta sokkal nyugodtabb vagyok. Csak, tudod, azt nem értettem én sem, hogy olyan emberek, akik bár a rokonaim, de gyerekként (is) csak aláztak, meg egy szalmaszálat nem tettek értem kereszbe sosem, milyen alapon akarnak BÁRMIBE beleugatni. Nonszensz volt.
2024. júl. 18. 15:23
 62/68 anonim ***** válasza:
10%
59, mert apunak nyilván van pénze.
2024. júl. 18. 15:54
 63/68 Grizesteszta ***** válasza:
72%
#62: Irta, hogy apu nem szallt bele soha semmibe.
2024. júl. 18. 16:25
 64/68 anonim ***** válasza:
75%

Húha

Én a kérdező el értek egyet. Ez a ti napotok, ha apu nem tud viselkedni akkor nem kell részt vennie.

Nem tudom elhinni, hogy felnőtt ember létére nem tudja félre tenni a viselkedését. Csak egy napra! Nem olyan sok

2024. júl. 18. 18:21
 65/68 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, részben igazad van, részben nem. Mert:

1. Apádat teljesen felesleges volt meghívnod, ha tojt rád egész életetben és olyan gyerekes, hogy anyáddal még véletlenül sem akar egy fényképen szerepelni, meg mellette ülni. Én biztos, hogy nem hívtam volna meg az esküvőre.

2. Apai nagyszüleidnek a ruhavásárlásban teljesen igaza van. Ha én 80 éves lennék, én sem lennék hajlandó sok pénzt kidobni azért, hogy teljesen feleslegesen vegyek egy, a menyasszony által megszabott színű ruhát az esküvőre, hogy aztán soha többet ne hordjam és bent porosodjon a szekrénybe a halálomig.

3. A kajában neked van igazad. Ha ők nem esznek, akkor az lesz nekik tálalva, amit hoztak. Ennyi.

4. Abban nagyon nincs igazad (és nem is lesz jó vége), hogy megszabod, hogy milyen színű ruhában lehessen jönni. Ennek abszolút semmi értelme nincs, és az idősebb korosztály nem fogja (vagy nem fogja tudni) ezt betartani. Elég kevés meghívott fog mosollyal méregdrágán új ruhát venni csak azért, mert a meglévőnek a színe a menyasszonynak nem felel meg.

5. Ez a ti napotok. Ha valamelyik rokon akadékoskodik és ócsárol, akkor nem panaszkodni kell, hanem egyszerűen kijelenteni, hogy ha nem tetszik, akkor ne is jöjjön. Pont. Én olyan embereket, akikről tudom, hogy nem tudnak viselkedni, meg csak ontják magukból a panaszkodást és csak problémázni tudnak, alapba meg sem hívnék, rokon ide vagy oda.

6. 30-35 fokban nagyon kellemetlen öltönyben álldogálni vagy ülni. Ha valaki izzadékony, az "gyönyörűen" fog kinézni és illatozni egy idő után. Ilyen téren apádnak igaza van. Ráadásul aki nem bírja a meleget, az el is ájulhat emiatt.

Egyedül apád az, akinél azt mondom, hogy mindenképpen vissza kéne vonni a meghívást, mert eleve nem is kellett volna őt meghívni, még "illemből" sem. A többi rokonnál mindent meg lehet még beszélni. Ha mindenképpen kötik az ebet a karóhoz, akkor meg kijelented, hogy nem muszály eljönni, ha ennyire nem felel meg semmi. Aztán majd eldöntik, hogy alkalmazkodnak-e valamennyire, vagy otthon maradnak.

2024. júl. 19. 15:13
 66/68 anonim ***** válasza:

hát, én megmondanám, hogy kondérral el se indulj, mert ki lesz vágva. Ha nem tetszik, nem kell jönni, nem fogsz megsértődni, és ha lenne is főasztal, semmi keresnivalója nem lenne ott, mert életedben egy fogpiszkálót nem tett arrébb érted.

Aztán ha szerencséd van annyira megsértődik, hogy valóban nem megy el, és meg is lehet szakítani a kapcsolatot.

Úgyis csak feszélyezne, ha ott lenne, akkor meg minek?

A dresscoddal nekem is lenne problémám, én pl. egy betegség miatt baromira izzadok, és szinte csak feketében illetve olyanban járok, aminek az anyagán nem látszik. Na most, világos ruhából nem tudnék olyat venni, amin ez nem látszik, így valszeg nem mennék el. (bárkinek lehet ilyen gondja, amit nem köt az orrodra. rólam azt hiszik azért járok sötétben, mert karcsúsít...)

2024. júl. 20. 08:57
 67/68 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat,de:

Dresscode egy esküvőn? Meg színpaletta? Na ne röhögtess már.

Akinek nem felel meg 6 féle ételből egy sem (ha a menü tényleg változatos), az ne egyen, ebben igazad van.

De a legfőbb kérdés: ha apád és a családja ennyire nem vett részt az életedben, nem is szereted őket, akkor mi a lófaxért vannak meghívva???

(Vagy a pénz, amit adnak, az jól jönne, mi?)

Ezesetben te is elég gusztustalan ember lehetsz.

2024. júl. 20. 21:08
 68/68 anonim ***** válasza:
Jelentsétek ezt a provokatív, valószerűtlen, pszichopata sznob kérdést 😊
2024. júl. 21. 09:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!