Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Visszavonnátok a meghívást...

Visszavonnátok a meghívást ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Szeptemberben lesz az esküvőm, a családom az apai oldalról alapból botrányos. Kicsit ilyen Shameless - Gallagher típusok...

Az esküvőbe egy forintot nem adnak, de már megy az, hogy milyen esküvő lesz ez, ha nincs pörkölt és káposzta, MAJD ŐK HOZNAK OTTHONRÓL.

Minek kell az ország másik végébe utazni, miért nem tartjuk otthon, hát most ők komolyan autózzanak végig az országon majd?

Emlékeztettem őket finoman a dresscodera, igazából semmi extra, csak annyi, hogy a világosabb, természetes színeket kértük a vendégektől. Hát ők 70-80 éves korukra biztos nem fognak az én esküvőm miatt új ruhát venni, ne őrüljek már meg... Apám ugyanez, ő nem fog felvenni öltönyt a 30 fokban.

Ment a hiszti amiatt is, hogy ő nem ül le anya mellé, nem fog vele egy fotón szerepelni, ezt mondjam meg előre a fotósoknak. Mondtam, hogy ok, nem is kell mellé ülnie, mert a párommal ketten ülünk majd csak, nem akarunk hagyományos főasztalt. Hát ez is milyen dolog, minden esküvőn ott ül a család is, hát miért csak ketten leszünk ott?!

Úgy érzem, hogy ezt a hisztit, amit csinálnak, semmi nem indokolja. Mégis állandóan ezt hallgatom, és már unom egyszerűen.

2024. júl. 18. 08:01
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mi a fenének hívtad meg, ha tudod milyen? Hogy nem illik a köreitekbe sem ő, sem a pereputtya, és nem is nagyon tartod vele a kapcsolatot, akkor te vágtad magad alatt a fát. Mert illik? Hát akkor illik elviselni, hogy ilyen ...Egyébként nagyon egyszerű a megoldás: ha legközelebb rázendítenek valamire, akkor nemes egyszerűséggel odavágod, hogy ha nem tetszik, akkor nem kell eljönni, mindenkinek jobb lesz így. Legfeljebb megsértődik, de érdekel?
2024. júl. 18. 09:41
 42/68 anonim ***** válasza:
35%

"Úgy érzem, hogy ezt a hisztit, amit csinálnak, semmi nem indokolja"

Itt egyedül te hisztizel.

Ezten a rongyrázáson, ahol igazából sztároltatod majd magad, én sem érezném jól magam.

Voltam már pár esküvőn, de 1x nem tapasztaltam "dresszkódot", ország másik felére utazást.

2024. júl. 18. 09:57
 43/68 anonim ***** válasza:
86%

Ne foglalkozz velük.

Mondd meg határozottan, ha nem tetszik, maradjanak otthon!

2024. júl. 18. 10:01
 44/68 A kérdező kommentje:

Budapesten élünk, Tatán lesz az esküvőnk. Ők Dél-Magyarország legvégén. Hiába születtem ott, ha semmi nem köt már oda, nem fogjuk ott tartani az esküvőt, hogy nekik kényelmes legyen.

Mások Amerikából, vagy Európa más országából repülnek ide, mégsem kesereg senki, hogy de miért nem hozzájuk közel lévő helyszínt választottunk.

2024. júl. 18. 10:01
 45/68 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező! Az írásodból érződik mekkora teher az édesapád, és az ő rokonsága. Megértem, és majdnem mindenben igazad van. Én a helyedben már nem vonnám vissza a meghívást, viszont a sarkamra állnék és megmondanám hogy ha hoznak ételt ki lesz dobva, vagy akkor nem lesznek beengedve. Ilyen embereknél csak a határozottság egy kis agresszió az ami célba érhet, mert azt hiszik mindent lehet mert ők prolik. A ruha témát elengedném, felőlem bohócruhában is jöhetnek, max nem lesznek rajta a fotón, hiszen nélkülük is lehet fotózkodni... Ez tanulópénz is számodra hogy ha ennyire vállalhatatlanok, semmire ne hívd meg őket. (keresztelő, születésnap stb...) Szóval legyél határozott, emeld fel a hangod ha nyomják a butaságaikat.
2024. júl. 18. 10:11
 46/68 Med_fet_ati ***** válasza:
18%
#30 ezzel mondjuk pont nem értek egyet, nálunk ugyan nem volt nagy költségvetésű az esküvő (na jó, a saját lehetőségeinkhez képest azért igen), de többszörösen visszajött az ára és azóta is hálásan gondolok a család, a barátok támogatására, abszolút jó szívvel adták egy nagyon jó hangulatú ünneplés keretében.
2024. júl. 18. 10:23
 47/68 anonim ***** válasza:
90%

Dresscode? Micsoda hülyeség ez már, anyám borogass...

Egy élénk tél nőt pl miért kényszerítesz természetes, sápadt színekbe, direkt úgy szeretnéd, hogy csak te nézhess ki jól? A kondéros, töltöttkáposztás, ülésrendes résznél egyetértek veled, de az, hogy megszabod, ki milyen színt viseljen, nekem már a túlzás kategória. Miért ne jöhetne valaki olyan színben, ami jól is áll neki? Vagy mint az öregek, akiknek egy ünneplő van és kész.

2024. júl. 18. 10:26
 48/68 Grizesteszta ***** válasza:
77%

Csatlakozom a 45-höz. Szerintem ne vond vissza a meghívást, de minden kifogás esetén mondd el szép nyugodtan, hogy OK, érted, hogy ők másként szerveznék, de ez a ti esküvőtök és ez bizony így lesz... minden 5. esetben azt is hozzátenném, hogy sajnálnád, ha ezért nem jönnek, de változtatni nem fogsz.

Egy dologgal nem fogsz tudni mit kezdeni, a dresszkóddal, hiszen ha már ott vannak, mégse vetkőztetheted őket pucérra, hogy 'natúr' legyen.

Erre készülj előre, beszélj a fotóssal, hogy róluk majd külön képek készüljenek az ifjú párral, és akkor lesznek olyan fotók, amiket szeretnél és lesznek fotók apád családjáról az ifjú párral. És hidd el, nem fognak 200 km-ról kaját vinni, de ezt megelőzendő: erre a felvetésre is mondd meg, hogy nem lesz káposzta/pörkölt, és ne is hozzanak, mert nem lesz alkalom/lehetőség a felszolgálásra. Főzzék meg bátran előre és hagyják otthon a hűtőben, milyen jó is lesz az másnap, amikor fáradtan hazaérkeznek Tatáról.:) Szóval szerintem az összes problémád kommunikációs probléma és nem megoldandó: higgadtam erősítsd mindig, hogy márpedig úgy lesz, ahogyan ti akarjátok( és fizetitek) max otthon lehet maradni...

2024. júl. 18. 10:29
 49/68 anonim ***** válasza:
25%

Kedves Kérdező

Amíg a szokásos "mit fognak gondolni mások, ha nem hívom meg, mert csak az apám" jellegű gondolatok vannak a fejedben, teljesen mindegy, hogy én, mint Kiss Piroska Kukutyinból mit tennék. Nem releváns számodra, hogy én egyáltalán nem engedek már semmilyen belepofázást az életembe, elvárásokat támasztani felém meg aztán pláne nem lehet.

Mondjuk én szeretem is a családomat, az esküvőmön ismertem őket, nem okozott gondot olyan ételt választani, amit tényleg ismer mindenki és szereti is.

Nem csomagoltam a figyelemhiányomat puccos esküvői kajába, hogy akkor én ott majd megmutatom.

Nincs szeretet nálatok, teljesen diszfunkcionális. Miért erőlteted, hogy olyanok legyen ott, akiket utálsz és viszont utálnak?

2024. júl. 18. 10:29
 50/68 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk lehet, hogy apádék sem akarnak menni az esküvődre, azért fikázzák az egészet. Főleg a távolságra való megjegyzés árulkodó.

De ha nincs semmi kapcsolat, mikor mondja ezeket a dolgokat neked? Mégis telefonáltok/chateltek rendszeresen? Vagy csak az esküvő miatt lett most kapcsolat? Mindegy, mondhatod nekik, hogy inkább ne jöjjenek, szerintem megkönnyebbülnének.

2024. júl. 18. 10:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!