Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Visszavonnátok a meghívást...

Visszavonnátok a meghívást ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Szeptemberben lesz az esküvőm, a családom az apai oldalról alapból botrányos. Kicsit ilyen Shameless - Gallagher típusok...

Az esküvőbe egy forintot nem adnak, de már megy az, hogy milyen esküvő lesz ez, ha nincs pörkölt és káposzta, MAJD ŐK HOZNAK OTTHONRÓL.

Minek kell az ország másik végébe utazni, miért nem tartjuk otthon, hát most ők komolyan autózzanak végig az országon majd?

Emlékeztettem őket finoman a dresscodera, igazából semmi extra, csak annyi, hogy a világosabb, természetes színeket kértük a vendégektől. Hát ők 70-80 éves korukra biztos nem fognak az én esküvőm miatt új ruhát venni, ne őrüljek már meg... Apám ugyanez, ő nem fog felvenni öltönyt a 30 fokban.

Ment a hiszti amiatt is, hogy ő nem ül le anya mellé, nem fog vele egy fotón szerepelni, ezt mondjam meg előre a fotósoknak. Mondtam, hogy ok, nem is kell mellé ülnie, mert a párommal ketten ülünk majd csak, nem akarunk hagyományos főasztalt. Hát ez is milyen dolog, minden esküvőn ott ül a család is, hát miért csak ketten leszünk ott?!

Úgy érzem, hogy ezt a hisztit, amit csinálnak, semmi nem indokolja. Mégis állandóan ezt hallgatom, és már unom egyszerűen.

2024. júl. 18. 08:01
1 2 3 4 5 6 7
 1/68 anonim ***** válasza:
91%
Szabj ennek határt. Ha nem tetszik, otthon lehet maradni.
2024. júl. 18. 08:16
 2/68 anonim ***** válasza:
12%

Nem vonnék vissza semmit!

Meghívást visszavonni szerintem elég nagy bunkóság...

Későbbiekben te is tutira meg fogod bánni!

Én elhiszem, hogy a te napod meg eskűvő és tökömtudja, de a család meg a rokonság ahová születsz nem igazán választható, viszont jobban számíthatsz rájuk mint egy idegenre!

Kivéve azokután amire készülsz!

2024. júl. 18. 08:21
 3/68 A kérdező kommentje:

Sosem számíthattam rájuk.

Amim van, az az anyámnak és a mostohaapámnak, nagyszüleimnek köszönhető.

2024. júl. 18. 08:25
 4/68 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk amúgy ez úgy volt megoldva, hogy akik így hoztak kajákat, azoknak az lett felszolgálva első körre 😂

Közbe meg ment körbe a svédasztal, a tárkonyos leves és miegymás..

Tuti nem csinálnék ebből problémát, hozzon mindenki amit csak akar!

Előző voltam...

2024. júl. 18. 08:25
 5/68 anonim ***** válasza:
41%

Hű, hát én tojok a pirospacsikra, de az a véleményem, hogy menne a franc hozzátok esküvőre.

Számunkra az esküvő és a lakodalom pont annyira szólt a evdmégekről, mint rólunk. Azért hívtuk oda őket, hogy velünk legyenek, mi voltunk a vendéglátóik, akinek az a dolguk, hogy gondoskodjanak arról, hogy ők jól érezzék magukat, ha már megtiszteltek azzal, hogy velünk örülnek és ünnepelnek.

Szánalmas és röhejes, hogy előírod, ki miben jöjjön. Nem mindegy neked, hogy Mariska néni a sötétzöld kosztümöt veszi fel, vagy a bézst?

Miért nem olyan étellel készülsz a vendégeidnek, amit megszoktak és szeretnek?

Ha tudod, milyenek a szüleid, miért akarod őket egy fotóra kényszeríteni?

Miért kell neked istennőként tündökölni külön asztalnál?

2024. júl. 18. 08:26
 6/68 anonim ***** válasza:
18%
Hát de így a jövőben sem számíthatsz 😂
2024. júl. 18. 08:27
 7/68 A kérdező kommentje:

“Meghívást visszavonni szerintem elég nagy bunkóság…”

Mert az nem, hogy egy eseményre odaállítasz egy kondér töltött káposztával? :D

Ne haragudj, elhiszem, hogy te szuperrugalmas vagy, én biztos agyvérzést kapnék, ha az esküvőmön elkezdene minden vendég előpakolni a saját kis ételhordójából (nyilván ha valakinek olyan fokú érzékenysége van, hogy csak olyat mer enni, amit ő maga készít, otthon, az más).

Vagy, ha le van írva, hogy mi a dresscode, ők meg röhögve közlik, hogy majd jönnek kanárisárgában és fuksziában.

Vagy hogy hisztizünk, hogy messze van és ők ennyit sosem utaznak, a szomszéd városba is nyűg menni.

“Hát de így a jövőben sem számíthatsz 😂”

Mire számítanék? :)

Felnőttem nélkülük, apám gyerektartást sem volt hajlandó fizetni magától, mert hogy “anyád jól keres”. Egy félévnyi tandíjat nem vállalt át, egy orvosi vizsgálatomat sem fizetett ki. Olyan, hogy szülinap, névnap neki nem létezett, egy csokor virágot nem kaptam tőle soha.

Mégis rendben van az életem, nem is szorulok a támogatásukra.

2024. júl. 18. 08:31
 8/68 anonim ***** válasza:
90%

A ruhában igazuk van. Idősek miért vegyenek külön ruhát egy alkalomra, ráadásul menjenek el, vegyék meg, aztán nem kell nekik soha többet. Apádnak is igaza van, ha meleg van, annak megfelelően kell öltözködni.

A kajában, a helyszínben, az elrendezésben neked van igazad. Ilyen lesz, ha jönnek, szívesen vannak látva, ha nem, akkor meg nincs harag.

2024. júl. 18. 08:31
 9/68 anonim ***** válasza:
35%

Senki sem pakol semmilyen ételhordóból 😂

Ez úgy működik, hogy a vőfély ( vagy konferanszié) előre megkér vagy felszólít mindenkit, hogy a hozott romlandókat italokat egyebeket adják le a kateringnél.

Te amúgy voltál felkészítőn kérdező?

Nem úgy tűnik mint aki képben van!

Milyen esküvő lesz ez vagy mikor?

2024. júl. 18. 08:35
 10/68 A kérdező kommentje:

“Hű, hát én tojok a pirospacsikra, de az a véleményem, hogy menne a franc hozzátok esküvőre.”

Fura, 140 embernek semmi baja nincs, csak az apámnak és a rokonságának…

“Számunkra az esküvő és a lakodalom pont annyira szólt a evdmégekről, mint rólunk.”

Nem lehet megfelelni mindenkinek, nem is szeretnénk. De ha valaki a 6 féle változatos főételből nem tud magának olyasmit választani, ami a fogára való, és veri az asztalt a töltött káposztáért, az egyszerűen hiszti. De tudom, ha lenne töltött káposzta, azzal is biztosan lenne valami baj, túl kicsi, túl nagy, kevés a tejföl, sok a szaft, sótlan, sós.

“Szánalmas és röhejes, hogy előírod, ki miben jöjjön.”

Nem írom elő, a színpalettát adtuk meg. Nagyobb eseményeknél, főleg esküvőknél ez szokás.

“Miért nem olyan étellel készülsz a vendégeidnek, amit megszoktak és szeretnek?”

Mert közel 150 embert nem tudunk végigkérdezni, ki mit enne majd azon a napon és 150 különböző fogással sem fogunk készülni. De lesznek sültek, vegetáriánus fogások, lesznek grill ételek, saláták, el nem hiszem, hogy pont a pörkölt és a töltött káposzta fog hiányozni, amit a párommal mi pl. nem is szeretünk. Kiről szóljon a saját esküvőnk, ha nem rólunk?

“Ha tudod, milyenek a szüleid, miért akarod őket egy fotóra kényszeríteni?”

Ilyenről szó sem volt, apám kezdte el azonnal verni az asztalt, hogy ő a főasztal másik végére hajlandó csak ülni, biztos nem ül le anyám mellé.

“Miért kell neked istennőként tündökölni külön asztalnál?”

Mert, mint írtam, ez a mi esküvőnk. :)

Nagyon sok esküvőn már nem a hagyományos felállás van, örömanyákkal, örömapákkal, hanem a pár ül kettesben csak.

2024. júl. 18. 08:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!