Visszavonnátok a meghívást ebben az esetben?
Szeptemberben lesz az esküvőm, a családom az apai oldalról alapból botrányos. Kicsit ilyen Shameless - Gallagher típusok...
Az esküvőbe egy forintot nem adnak, de már megy az, hogy milyen esküvő lesz ez, ha nincs pörkölt és káposzta, MAJD ŐK HOZNAK OTTHONRÓL.
Minek kell az ország másik végébe utazni, miért nem tartjuk otthon, hát most ők komolyan autózzanak végig az országon majd?
Emlékeztettem őket finoman a dresscodera, igazából semmi extra, csak annyi, hogy a világosabb, természetes színeket kértük a vendégektől. Hát ők 70-80 éves korukra biztos nem fognak az én esküvőm miatt új ruhát venni, ne őrüljek már meg... Apám ugyanez, ő nem fog felvenni öltönyt a 30 fokban.
Ment a hiszti amiatt is, hogy ő nem ül le anya mellé, nem fog vele egy fotón szerepelni, ezt mondjam meg előre a fotósoknak. Mondtam, hogy ok, nem is kell mellé ülnie, mert a párommal ketten ülünk majd csak, nem akarunk hagyományos főasztalt. Hát ez is milyen dolog, minden esküvőn ott ül a család is, hát miért csak ketten leszünk ott?!
Úgy érzem, hogy ezt a hisztit, amit csinálnak, semmi nem indokolja. Mégis állandóan ezt hallgatom, és már unom egyszerűen.
Eddig itt csak azt lehetett olvasni, hogy az esküvő a párról szól, az az ő napjuk, úgy legyen minden, ahogy szeretnék.
Ez mégsem igaz? :)
Vagy csak nem vagyok szimpi, ezért muszáj belém állni?
"Hát ők 70-80 éves korukra biztos nem fognak az én esküvőm miatt új ruhát venni, ne őrüljek már meg... Apám ugyanez, ő nem fog felvenni öltönyt a 30 fokban."
Hát mondjuk teljesen igazuk van.
"világosabb, természetes színeket kértük a vendégektől"
Kérni szabad. De mintha itt most illemről beszélnénk. Kérni mindig csak úgy illik bármit, hogy eleve arra is felkészülsz, hogy esetleg majd visszautasítják a kérésedet - és ha így történik, akkor nem illik ezen megsértődni, hanem zokszó nélkül illik tudni elfogadni a visszautasítást.
Az a fontosabb, hogy ők is ott legyenek az esküvődön, vagy az, hogy olyan ruhában legyenek, amilyet te megálmodtál (hogy majd minél jobban nézzen ki az esemény az instán...)? Ezt kéne eldöntened.
És bárhogyan döntesz is, neked sem kéne hisztizned. Ha az a fontos, hogy a külsőségek minél inkább rendben legyenek, akkor csak azokat hívd meg, akik kompatibilisek az elképzeléseiddel.
"az esküvő a párról szól, az az ő napjuk, úgy legyen minden, ahogy szeretnék. Ez mégsem igaz?"
Az a kérdés, hogy te miről akarod, hogy szóljon. Ha azt akarod, hogy csak körülötted forogjon a világ, hát forgasd úgy, de akkor egyesek le fognak repülni a ringlispilről. Ha azt akarod, hogy arról szóljon, hogy amellett, hogy a menyasszony és a vőlegény összefonja az életét, a két család is összefonja az életét egy emlékezetes eseményen, akkor az egy sokszereplős történet, ami annál kevésbé fog csak rólatok szólni, minél több vendéget hívtok meg.
"a két család is összefonja az életét egy emlékezetes eseményen, akkor az egy sokszereplős történet, "
Évente 1-2 alkalommal látom az apámat, nem gondolom, hogy bárkivel is összefonná az életét az én esküvőm miatt.
#21 sajnos nem vagy szimpi, vendégként nem érezném magam jól nálad :)
De azért kitartást ;)
Nem vagyok menyasszörny, de nekem ezek az emberek semmit sem jelentenek. Meghívtam őket, hogy ne legyen hiszti, gondoltam, közel 150 ember esetén majd “elvesznek a tömegben”. De nem, ők hisztiznek a leghangosabban, hogy mi az, hogy nem lesz pörkölt, és messze vaaan.
Az apám sosem volt az életem része, semmiben sem tudtam rá számítani. Nem csak anyagilag, érzelmileg sem. A szalagavatómon, ballagásaimon, diplomaosztómon nem volt ott, mert “nem szereti az ilyen eseményeket”. Ha bármi gond volt és kértem, segítsen, közölte, hogy nem. Ennyi, semmi indoklás, “nem” és rám nyomta a telefont (aki a sírós, 12-13 éves gyerekével ezt megteszi, biztos “csoda apuka”).
Nagyszüleim kb. ugyanilyenek, kisebb eltéréssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!