Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Visszavonnátok a meghívást...

Visszavonnátok a meghívást ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Szeptemberben lesz az esküvőm, a családom az apai oldalról alapból botrányos. Kicsit ilyen Shameless - Gallagher típusok...

Az esküvőbe egy forintot nem adnak, de már megy az, hogy milyen esküvő lesz ez, ha nincs pörkölt és káposzta, MAJD ŐK HOZNAK OTTHONRÓL.

Minek kell az ország másik végébe utazni, miért nem tartjuk otthon, hát most ők komolyan autózzanak végig az országon majd?

Emlékeztettem őket finoman a dresscodera, igazából semmi extra, csak annyi, hogy a világosabb, természetes színeket kértük a vendégektől. Hát ők 70-80 éves korukra biztos nem fognak az én esküvőm miatt új ruhát venni, ne őrüljek már meg... Apám ugyanez, ő nem fog felvenni öltönyt a 30 fokban.

Ment a hiszti amiatt is, hogy ő nem ül le anya mellé, nem fog vele egy fotón szerepelni, ezt mondjam meg előre a fotósoknak. Mondtam, hogy ok, nem is kell mellé ülnie, mert a párommal ketten ülünk majd csak, nem akarunk hagyományos főasztalt. Hát ez is milyen dolog, minden esküvőn ott ül a család is, hát miért csak ketten leszünk ott?!

Úgy érzem, hogy ezt a hisztit, amit csinálnak, semmi nem indokolja. Mégis állandóan ezt hallgatom, és már unom egyszerűen.

2024. júl. 18. 08:01
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
40%

Eddig itt csak azt lehetett olvasni, hogy az esküvő a párról szól, az az ő napjuk, úgy legyen minden, ahogy szeretnék.

Ez mégsem igaz? :)"

Álomvilágban élsz. Ez csak akkor igaz, ha mindenki szeret téged annyira, hogy megteremtse részéről ezt az álomvilágot.

Amiről te igazából beszélsz, az gyakorlatilag egy színdarab, ahol te vagy a rendező. Főként rajtad múlik, hogy hogy sül el az előadás.

Nem könnyű munkába vágtad a fejszéjdet, te írtad a darabot, te szervezet, rendezés és még a díszleteket, jelmezeket is te dirigálod... Ráadásul ennyi szereplővel... Gyakorlott rendezőknek is becsületére válna egy ekkora munka sikeres, botránymentes lebonyolítása!

A mai világban fontos a bérezés. Minél jobb fizetést kap a színész, annàl inkább fogja megfogadni a rendező utasításait. Ha te is azt akarod, hogy neked teljesítsenek, akkor adj nekik jó bért, S akkor majd befogják a szájukat, akkor majd nem önmagukat adják és nem önmegvalósítanak, hanem majd az általad kiosztott szerepeket fogják eljátszani.

2024. júl. 18. 10:41
 52/68 anonim ***** válasza:
85%
Kipanaszkodtad magad?
2024. júl. 18. 11:01
 53/68 anonim ***** válasza:
69%
52, hagyd, két nap, és valamelyik kérdése miatt úgyis kivágják majd... Nézz rá pár nap múlva, törölve lesz a regje :D
2024. júl. 18. 11:04
 54/68 anonim ***** válasza:
16%

Én sem értem, miért hívtad meg, ha ennyire rossz a kapcsolat.

Dress code egyébként szerintem nagyon jó, nálunk is volt, senkinek nem volt rá egy szava sem. Az idősebbek közül páran felvettek feketét, de előre megkérdezték, hogy nem lenne-e gond, nekik mi elnéztük. Az meg, hogy hogyan ültök, senkire nem tartozik, csak rátok.

Úgy gondolom, hogy ez tényleg a ti napotok kell, hogy legyen, rólatok kell, hogy szóljon. Ha valaki ebben nem partner, akkor nincs helye az esküvőtökön. Nekem úgy tűnik, hogy azt akarják apukádék, hogy ez a nap róluk szóljon és ne rólatok. Ha megteszik, amiket írnak, egész nap stresszelni fogsz, nem lesz jó élmény a lagzi. Nem tudom, hogy lehet-e visszavonni ezt a meghívást, hiszen tudják, hogy hol és mikor lesz, a leírtak alapján arra következtetek, akkor is elmennének, ha azt mondanátok, hogy ne tegyék. Sajnos ezt elrontottad, előre kellett volna átgondolni. Sok sikert kívánok.

2024. júl. 18. 11:22
 55/68 anonim ***** válasza:
88%
Na azt megnézem, hogy cipelik a kaját az ország másik végébe 😂 hadd vigyék. Fotón majd nem lesz rajta, az ő baja. Ruhát meg felvesz amilyet akar. Ne mondd vissza a meghívást. Lazulj. Lesz még úgyis probléma, nyugi. Előre kár idegeskedni.
2024. júl. 18. 11:25
 56/68 anonim ***** válasza:
95%

pont az ilyen előre megírt forgatókönyves esküvőknél van az, hogy nem a forgatókönyv szerint alakulnak.

3 olyan esküvőn is voltam az elmúlt 2 évben, ahol a menyasszony sírása lett a vége.

Egyiknél az öltözködés miatt. ott is meg volt szabva, miben menjenek a vendégek. Persze az idősebb korosztály nem tartotta ezt be (amit megértek), és a menyasszony úgy kiakadt ezen, hogy a feszültség érezhető volt, majd a vacsorára elsírta magát.

Másiknál a problémát a kaja jelentette. Rendeltek rengeteg féle kaját. De még én sem nagyon tudtam mit választani, mert bélszínt, rákot, susit én tuti nem eszek. Itt azon borult ki a bili, hogy a társaság egy része inkább rendelt az étteremtől, saját költségre "ehető" vacsorát. Ezt is totál megértettem, mert reggel kezdődött a nap a kikéréssel, templommal, stb, estig egy falatot nem ettünk.

Harmadiknál pedig a "játékokon" borult a bili. hogy szerveztek számukra vicces játékokat, de az idősebb korosztályt ez nem hatotta meg. Fiataloknak is kb a fele ha beszállt. Így sírás lett, mert a menyasszony ezt nem így képzelte el.

Úgyhogy ezeket csak azért írom le, hogy a kevesebb néha több, hidd el.

2024. júl. 18. 11:34
 57/68 A kérdező kommentje:

Az öltözködésen senki sem problémázik, apámékon kívül.

Az ételekről semmit nem írtam, azon kívül, hogy nem lesz pörkölt és töltött káposzta. De nem hiszem el, hogy a 6 féle főételből, ahol lesz kacsa, csirkemell, sertéshús, tésztaétel, semmi ehetőt nem találnának.

Nem lesz egésznapos ceremónia, nem kell kísérgetni minket jobbra-balra. Fél 6-kor lesz a szertartás, utána gratuláció, fotózkodás azzal, aki szeretné, majd pedig vacsora. Lesznek vendégváró falatkák, koktélpult, limonádéstand, senkinek nem kell majd a napon étlen-szomjan állnia órákon át...

Kínos, jópofának mondott játékokat mi nem szeretnénk, ahogy nem lesz perverz verselés sem, valamint filmvetítés sem a képeinkből.

Nincs merev forgatókönyv, ha valaki este 11-kor azt mondja, elfáradt és indul a szobájába, szép álmokat neki. Ha valaki éppen a hajnali buli után másnap nem kér a reggeliből, inkább pizzázna már reggel 10-kor, hajrá, rendeljen nyugodtan.

Ismerem a barátainkat, rokonainkat és tudom, hogy fergeteges buli lesz, tele szép emlékkel majd. Mert minden összejövetelünk ilyen, nincs kellemetlenkedés, sírás.

2024. júl. 18. 11:44
 58/68 Grizesteszta ***** válasza:
77%

#57: Jó bulinak tűnik ez már innen is.:) Szervezzétek, ahogy akarjátok, élvezzétek, apád rokonait meg kedvesen, de határozottan: ' klassz, hogy te másképp csinálnád, de ez sajnos így lesz. Ha tetszik, jössz, ha nem tetszik, maradsz.:) ( és megint hangsúlyozom, hogy a ruhán kívül mindent kézben tudtok tartani, az viszont durva lenne, ha a kidobóember nem engedné be a nagyit a fekete ünneplő miatt. De a többi mind kezelhető.)

Sok sikert hozzá és jó mulatást!

2024. júl. 18. 11:48
 59/68 anonim ***** válasza:
91%
Oke, meg mindig nem irtad le, mi a francert hivtad meg apadat. Vilageletedben baszott rad, azt irtad, nem foglalkozott veled erdemben. Akkor mi a bubanatos francert hivtad meg eleted legfontosabb esemenyere??? Miert?
2024. júl. 18. 13:10
 60/68 anonim ***** válasza:
84%
Na ez egy sznob esküvő lesz. :D
2024. júl. 18. 14:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!