Hogy húzzam ki magam “családi” nyaralás alól? SOS!
A helyzet a következő: apám és a barátnője nyaralni akartak menni, de úgy gondolták milyen jó lenne, ha engem is vinnének. Egyikkel sincs jó kapcsolatom és a csaj egy ribizli, ha ez nem elég, akkor majdnem kitette nagyanyámat a nagyanyám házából, azóta nem is láttam szerencsére. Ezek után persze semmi kedvem velük menni, de képtelenek megérteni, mert minek engem meghallgatni elv alapján élnek. Két hónapja könyörgöm, hogy ne és mindjárt itt a csodás nap, hogy indulni kell. De semmi kedvem és igen, nem szép dolog, de szégyellem is őket, mert nagyon buták. Anyukámmal szívesebben mennék. Mit tegyek, hogy NE kelljen elmennem? Hazudni is hazudok, csak ötletem sincs, hogy mit kéne… Segítsetek, légyszi. :(
17/L
8: ezért nem akarsz menni??? Ott volt nálad a kulcs, lezárhattad volna, de az autóban is erre egy gomb. Bár azt írod eleve lezárták ők.
Most már inkább apukádnak van igaza. Ez hiszti.
1. Szép mese ez a nagymamit kitenni a saját házából-azt ugye tudod, hogy nem lehetséges, hacsak nincs valakinek haszonélvezeti joga az ingatlanon?
2. 16 évesen azon borultál ki, hogy ott maradhattál a kocsiban, biztonságban, úgy hogy a kulcs is ott volt, hogy ki tudj szállni, ha szükséges?
3. Apu, Juli, nem akarok nyaralni menni. Ennyi
"Szédültem és görcsölt a hasam (egy túra elején, de mielőtt elindultunk volna, akkor is kértem őket, hogy ne, mert nem vagyunk jól), ezért gyorsan visszamentünk a kocsihoz és megálltak a környék legnagyobb Tesco parkolójában."
Tehát a kedvedért azonnal befejezték a túrát, és elindultak veled hazafelé.
"megálltak a környék legnagyobb Tesco parkolójában. Ők kiszálltak, bezárták az ajtót, de bárki ki tudta volna nyitni és a kocsi kulcsot is bent hagyták, valószínű, hogy direkt. Azon a környéken sok volt a nem megbízható ember, szóval természetesen rettegtem is, azóta nem akarok velük sehova se menni,"
Tehát megálltak egy Tescoba, hogy vegyenek kaját otthonra, ha már miattad változtak a terveik. Mivel rosszul voltál, ott hagytak a kocsiba 16 évesen az autó kulcsával... (bulizni eltudsz menni hajnalig, de nappal félsz egy Tesco parkolóba nyitvatartási időben???)
"Ők kiszálltak, bezárták az ajtót,"
Hogyan zárták be az ajtót, ha ott hagyták neked a kulcsot? Mert minden épeszű ember magával hordja az autója pótkulcsát is... De, ha ezt is csinálták, hogy mindkét kulcsot elviszik a túrára, akkor is otthagytak neked egyet. "kocsi kulcsot is bent hagyták"
" Ők kiszálltak, bezárták az ajtót, de bárki ki tudta volna nyitni"
Azaz, te bent ülsz a kocsiba, az autó kulcsával 16 évesen, és azon rettegsz, hogy valaki kinyitja az ajtót és kiraból/elraból/stb. Mindezt fényes nappal, úgy, hogy bármikor betudod zárni magadat... A 76 éves nagymamám 10 évvel ezelőtt mobil telefont használt haláláig, te meg 2023-ben, 16 évesen nem tudod bezárni apád kocsiját az autó kulcsával, ha félsz... Erre nincsenek szavak!
Összegezve ezek alapján nem tudom mennyi valóság alapja van az eredeti kérdésednek, mert nagyon úgy néz ki, hogy nem fogadod el apád új barátnőjét, és mindegy mit csinál neked, az úgy sem lesz jó.
Ha azért haragudnál rájuk mert betegen végig vonszoltak volna a túrán, azt még megértem, de nem ezt tették, hanem azt, amit minden normális szülő! Azaz félbehagyták a programot, és hazavittek... veled van a probléma!
"Két hónapja könyörgöm, hogy ne és mindjárt itt a csodás nap, hogy indulni kell."
"Legszívesebben megmondanám, csak ugye nem tehetem…"
Na, most akkor melyik??? 😑 Szóltál vagy nem szóltál??? Igazi határozott 17 éves vagy. Kénytelen leszel kinyitni a szádat, ne legyél ennyire pipogya...
#7 Te is vagy annyira sötét, mint a kérdés alapján az apa, és az új barátnője. Úgy keversz ide szavazati jogot, meg minden marhaságot, hogy f#ngod nincsen a magyar jogról. Korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy fogalma megvan? Neked nem hiszem.
Kérdező, nem, nem kötelező velük elmenned nyaralni, ha ezt te történetesen nem akarod. Ha nem élsz velük, akkor meg mi a kérdés? Pláne nem.
Nekem is zavaros ez az egesz tortenet, plane a tescoparkolos kocsikulcsos resze.
Egyebkent hogyan tette volna ki nagyanyadat a sajat hazabol az apad baratnoje?? Milyen jogcimen? Miert ribizli a csaj? Van egy olyan erzesem, hogy valamiert -amit igazabol meg sem tudsz fogalmazni- nem kedveled a csajt/not, es most mindent kitalalsz.
Ha ribizlizni nagylany vagy, az oszinteseghez is legyel nagylany.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!