Nagy családi nyaralás-anyagi különbségek?
Nagyszülők kerek szülinapja alkalmából 3 napos nagy családi nyaralás lesz belföldön, nagy házat kibérelve, 40 fő.
Probléma, amibe ütköztünk,mi szervezzük :Családtagok különböző anyagi helyzete.Van,akinek bizony már az apartman kifizetése is nagyobb anyagi beruházás, mások sokkal jobban állnak anyagilag.
Úgy gondoltam erre tekinttel és " csapatépítés" gyanánt,otthoni főzések lesznek:Bogrács,gulyás,egész csirke ilyesmik.Több sütő is van a konyhában,nem lenne probléma.A gazdagabb családtagok kikérték maguknak, hogy ők megnézi a helyi jó éttermeket stb, de meghívni az egész családot nem szeretnék, hiába mondom,hogy ezzel csak megbántjuk azt akinek nincs lehetősége.Azt is tudom,hogy nem várhatom el azoktól, akinek ez komolyabb összeget jelent.
Jól gondolom,hogy ilyen esetben az együttlét, a társaság, a beszélgetések számítanak? Mi szűk családilag megengedhetnénk magunkat az éttermet,de nem nem ér annyit az egész, hogy másokat kellemetlen,megalázó helyzetbe hozzak, hiszen pont nem azért vagyunk ott.
Ha 40 fő fele elmegy étterembe, akkor is maradnak az apartmanban 20-an, akik magukra főznek. Az is elég nagy társaság. Nem is lehet 72 órát folyamatosan 40-en egymás hátsójában lenni.
Amúgy én veled értek egyet, én is bár megengedhetném magamnak, inkább maradnék a rokonokkal. Szerintem is kulturálatlan ilyen helyzetben beülni egy étterembe, ha tudod, a másik azért nem azért nem jön, mert nem akar, hanem azért, mert nem engedheti meg magának, de ez van, ilyenek az emberek...
Mondjuk a józan paraszti észt elővéve kellene szervezetek. Nem 3 napos apartman. Miért nem elég egy délután, vacsorával egybekötvenegy családias, esetleg élőzenés étteremben?
Ahol ennyire nem ismerik egymást a családtagok, nem gondolkodnak, ott nem a háromnapos "családépítő" fogja rendbetenni ezt.
Azt hagyod ki a számításból, hogy a vendégek az ünnepeltnek akarnak kedvezni, nem a többi vendégnek. Nem várhatod el, hogy gazdag Pistike lemondjon valamiről szegény Lacika miatt, mert nem Lacikának van a születésnapja.
Személy szerint én igazodnék a kevésbé tehetős családokhoz, de nem várható el.
Nekem csak egyszer volt ilyen nagyobb családi nyaralásban részem, nem is volt ekkora, nem is volt ennyire puccos, de az is ultragáz volt.
Mi a szegényebb részt képviseltük és el is lettünk volna a saját programjainkkal, de a tehetősebb rész folyamatosan alázta apámat, hogy nem igaz, hogy nem lehet erre vagy arra kiadni pénzt, szinte minden nap hatalmas balhé volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!