Nagy családi nyaralás-anyagi különbségek?
Nagyszülők kerek szülinapja alkalmából 3 napos nagy családi nyaralás lesz belföldön, nagy házat kibérelve, 40 fő.
Probléma, amibe ütköztünk,mi szervezzük :Családtagok különböző anyagi helyzete.Van,akinek bizony már az apartman kifizetése is nagyobb anyagi beruházás, mások sokkal jobban állnak anyagilag.
Úgy gondoltam erre tekinttel és " csapatépítés" gyanánt,otthoni főzések lesznek:Bogrács,gulyás,egész csirke ilyesmik.Több sütő is van a konyhában,nem lenne probléma.A gazdagabb családtagok kikérték maguknak, hogy ők megnézi a helyi jó éttermeket stb, de meghívni az egész családot nem szeretnék, hiába mondom,hogy ezzel csak megbántjuk azt akinek nincs lehetősége.Azt is tudom,hogy nem várhatom el azoktól, akinek ez komolyabb összeget jelent.
Jól gondolom,hogy ilyen esetben az együttlét, a társaság, a beszélgetések számítanak? Mi szűk családilag megengedhetnénk magunkat az éttermet,de nem nem ér annyit az egész, hogy másokat kellemetlen,megalázó helyzetbe hozzak, hiszen pont nem azért vagyunk ott.
Szerintem annak kellene engednie,aki megtehetné az éttermet.Azért egyik családtag sem a Buckhingham palotába született,nem igaz,hogy nem lehet elviselni egy bográcsot, közös pizza, csirke sütést stb.És nem arról van szó, hogy nem lehet külön elvonulni, de előre ezt kijelenteni, meg problémázni szerintem gáz.
Vannak mosogatógépek, mi a férjemmel és tesómék és unkatesók vállaltuk a takarítást, előkészületet, bevásárolunk és előkészítjük a dolgokat.Úgy gondolom a nagyszülők 80.szülinapján egyszer az életben belefér és nem fogunk belehalni:)
"Egyébként barátnőm családjában évente van egy-egy ilyen hétvége a nagyobb családdal,ott is van orvostól a postásig mindenki, mégis nagyon szépen el tudják tölteni az időt."
Akkor kérd meg őket, hogy vegyenek a nevükre. A te családodban még el se jutottatok addig a naptári évig, de már csak a baj van belőle. Ez van.
Az meg, hogy a nagyszülők kívánsága? Akkor menjenek el nyaralni ők. Azért az mégis csak vicc, hogy elvárják, hogy az ő ünnepük miatt 3 napig 40 ember költsön el egy csomó pénzt és erőszakolja meg magát na meg persze valaki meg rokkanjon bele a szervezésbe. De jó fej kis öregek! Ja.. nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!