Nagy családi nyaralás-anyagi különbségek?
Nagyszülők kerek szülinapja alkalmából 3 napos nagy családi nyaralás lesz belföldön, nagy házat kibérelve, 40 fő.
Probléma, amibe ütköztünk,mi szervezzük :Családtagok különböző anyagi helyzete.Van,akinek bizony már az apartman kifizetése is nagyobb anyagi beruházás, mások sokkal jobban állnak anyagilag.
Úgy gondoltam erre tekinttel és " csapatépítés" gyanánt,otthoni főzések lesznek:Bogrács,gulyás,egész csirke ilyesmik.Több sütő is van a konyhában,nem lenne probléma.A gazdagabb családtagok kikérték maguknak, hogy ők megnézi a helyi jó éttermeket stb, de meghívni az egész családot nem szeretnék, hiába mondom,hogy ezzel csak megbántjuk azt akinek nincs lehetősége.Azt is tudom,hogy nem várhatom el azoktól, akinek ez komolyabb összeget jelent.
Jól gondolom,hogy ilyen esetben az együttlét, a társaság, a beszélgetések számítanak? Mi szűk családilag megengedhetnénk magunkat az éttermet,de nem nem ér annyit az egész, hogy másokat kellemetlen,megalázó helyzetbe hozzak, hiszen pont nem azért vagyunk ott.
És tegyük hozzá, hogy úgy várja, hogy hálálkodnak neki a nagyszerű szervezésért, hogy azt várja majd a vendégek megoldják a főzést meg mindent. Nyilván a bevásárlást is.
Kérdező, ha ilyenre hívsz meg embereket, akkor azt neked kell állni és csinálni. Ha ott vannak és valaki megsajnál és besegít az jó. De ennyi.
Hogy főzne már 40 ember? 😂
Fele gyerek meg férfi. Én még anyámmal se főzök, mert nézni se bírom, mit csinál, nemhogy mással.
"Ha a jobban álló rész elég belátó, meghívhatja az egész csapatot valahova."
Ja, hogyne. Fizessen a szállásáért, az odaútért, a saját étkezéséért meg még akkor etessen meg másokat is úgy, hogy nem is az ő bulija, nyaralása, hanem "meghívták". Épp csak belépőt nem szednek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!