Nagy családi nyaralás-anyagi különbségek?
Nagyszülők kerek szülinapja alkalmából 3 napos nagy családi nyaralás lesz belföldön, nagy házat kibérelve, 40 fő.
Probléma, amibe ütköztünk,mi szervezzük :Családtagok különböző anyagi helyzete.Van,akinek bizony már az apartman kifizetése is nagyobb anyagi beruházás, mások sokkal jobban állnak anyagilag.
Úgy gondoltam erre tekinttel és " csapatépítés" gyanánt,otthoni főzések lesznek:Bogrács,gulyás,egész csirke ilyesmik.Több sütő is van a konyhában,nem lenne probléma.A gazdagabb családtagok kikérték maguknak, hogy ők megnézi a helyi jó éttermeket stb, de meghívni az egész családot nem szeretnék, hiába mondom,hogy ezzel csak megbántjuk azt akinek nincs lehetősége.Azt is tudom,hogy nem várhatom el azoktól, akinek ez komolyabb összeget jelent.
Jól gondolom,hogy ilyen esetben az együttlét, a társaság, a beszélgetések számítanak? Mi szűk családilag megengedhetnénk magunkat az éttermet,de nem nem ér annyit az egész, hogy másokat kellemetlen,megalázó helyzetbe hozzak, hiszen pont nem azért vagyunk ott.
Én sem gazdagként sem szegényként, sem sehogy nem mennék ilyenre.És szerintem extrém bunkóság bármelyik rokont ebbe (akár anyagiakban, akár időben)belekényszeríteni.
Mert bizony ez kényszerítés,hisz ha nem megy el, akkor "nem tiszteli" a nagyszülőket,szóval egy bunkó.Ebből hatalmas nagy botrány lesz,főleg ha ital is előkerül.
Ha az öregek nyaralni akarnak, mindenki fizessen be egy számára elfogadható összeget ajándékként, és fizessétek be őket egy wellnesre.
Mert ha nagyon(de tényleg nagyon) jóindulatú vagyok,ez a kis családi csapatépítő simán benne lenne fejenként és naponta 10ezer forintba,az összesen 1,2milla,ennek a feléből is kijön 1 hét wellnes a nagyiknak,és a családi béke is megmarad.
Az már előre borítékolható, hogy botrányba fullad az egész. Ez a 3 napos nyaralás 40 fős rokonsággal, egy eszement ötlet. Meg hogyha fele társaság itt eszik, fele ott, külön utakon jártok majd, akkor minek is együtt elmenni.
Egyébként is baromság ekkora felhajtás.
40 emberből csak a magyar átlagot nézve van 4 alkesz, 5 kisgyerek, 5-7 valami ételre érzékeny, epés, cukorbeteg, jópár finnyás vagy éppen rongyrázó, és akkor még az egyéni ízlésekről nem beszéltünk. Egy-két étkezés erejéig még tudja magát az ember tűrtőztetni, úgy tenni, mintha ízlene, közben meg már ebéd közben betolni a Gaviscon-t és minél kevesebb zsírosat szedni, vagy vegánként megpróbálni körettel jóllakni, de három napon át ezt nem lehet tolerálni.
Gondolj bele csak egy reggelibe: hogy oldjátok meg a reggeli teát, kávét, tejet? Ki fog elmenni hajnalban és hová, hogy 40 embernek elég, ízlésüknek megfelelő, ezer féle pékárut, felvágottat, zöldséget beszerezzen? Utána hogy fogjátok ezeket a költségeket leosztani adott családokra? Vagy mindenki saját maga szerzi be amit meg akar enni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!