Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy húzzam ki magam “családi”...

Hogy húzzam ki magam “családi” nyaralás alól? SOS!

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: apám és a barátnője nyaralni akartak menni, de úgy gondolták milyen jó lenne, ha engem is vinnének. Egyikkel sincs jó kapcsolatom és a csaj egy ribizli, ha ez nem elég, akkor majdnem kitette nagyanyámat a nagyanyám házából, azóta nem is láttam szerencsére. Ezek után persze semmi kedvem velük menni, de képtelenek megérteni, mert minek engem meghallgatni elv alapján élnek. Két hónapja könyörgöm, hogy ne és mindjárt itt a csodás nap, hogy indulni kell. De semmi kedvem és igen, nem szép dolog, de szégyellem is őket, mert nagyon buták. Anyukámmal szívesebben mennék. Mit tegyek, hogy NE kelljen elmennem? Hazudni is hazudok, csak ötletem sincs, hogy mit kéne… Segítsetek, légyszi. :(

17/L

2024. júl. 17. 11:04
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
3%

Ha mar 2 honapja konyorogsz, de egyik szulod se hallgatott meg, akkor igy nyaralas elott par nappal mar tokmindegy.

El kell menned.

2024. júl. 17. 12:08
 12/48 anonim ***** válasza:
93%
Miért nem mondhatsz nemet? Ha megsértődik rajta, hát megsértődik úgysem kedveled.
2024. júl. 17. 12:18
 13/48 anonim ***** válasza:
92%
Előtte nem mondták el, hogy mire készülnek? Csak kifizették neked is a nyaralást és tényként közölték, hogy igenis menned kell?
2024. júl. 17. 12:20
 14/48 anonim ***** válasza:
95%

Miért nem mondhatod azt, hogy nem?

"Apa, a Gizi nagyon szemét volt a nagyival és ez felett nem tudok elsiklani, nem akarok veletek menni nyaralni."

Mi bajod lehet? Max megsértődnek.

2024. júl. 17. 12:23
 15/48 anonim ***** válasza:
14%

#14 Tényleg nem értitek? Sajnos ez sok helyen nem így működik, hogy a gyerek azt mondja, hogy nem. Én pl. soha nem mertem volna nemet mondani apámnak, mert a következő pillanatban a falat fejeltem volna le a pofontól, amit adott volna.

Sajnos van abban valami, amit az a válaszoló írt, aki erre hívta fel a figyelmet.

Kérdező! Kitartást!

2024. júl. 17. 12:25
 16/48 anonim ***** válasza:
10%
Azért attól is függ, hova lesz a nyaralás. Mert ha valami jó helyre, pl. New Yorkba, akkor mindenképp menj.
2024. júl. 17. 12:38
 17/48 anonim válasza:
84%
Mondd hogy van fontosabb dolgod, mész a pasiddal étterembe.
2024. júl. 17. 12:49
 18/48 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem több összetevős a dolog. A kérdező szerintem az anyjától is fél, hogy biztos haragudna, ha itthon maradna, stb. Én egyszer hamarabb jöttem vissza egy nyaralásból, k 2 nappal előbb a Balatonról, és anyukám úgy lecseszett, hogy merészeltem hazajönni előbb, nem is nagyon értettem, mi baja van. Sajnos a szülőknek sokszor a terhükre van a gyerek, és örülnek, ha pár napra "megszabadulnak" tőlük. Persze nem tudhatom, de lehet, hogy ilyesmi is áll a háttérben. Vagy lelki terrorban tartják, stb.
2024. júl. 17. 12:59
 19/48 anonim ***** válasza:
90%
Nem ülsz be a kocsiba és kész. Mit fognak csinálni? Nem hároméves vagy, hogy felkapjanak az ölükbe és úgy vigyenek. Te két hónapja jelezted nekik, hogy nem fogsz menni, az meg már ő bajuk, ha ezt ennyi idő alatt nem fogták fel. Ha fizikai erőszakkal akarnak rángatni, akkor meg rendőrség.
2024. júl. 17. 13:00
 20/48 anonim ***** válasza:
29%

A legtöbb válaszolónak itt fogalma sincs arról, mi az a lelki terror.

Baromi könnyű azt mondani, hogy egyszerűen közöld velük, hogy nem mész.

2024. júl. 17. 13:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!