Jogosan haragszok?

Figyelt kérdés

Megbeszéltük a párommal hogy letesszük eü gondok miatt a cigit mindketten. 2 hete bírtuk is, méghozzá úgy hogy elfogyott és egyikünk se ment be dohányboltba hogy kisértésbe se tudjunk esni.

Erre az após adott a páromnak egy fél doboz cigit úgy hogy tudta hogy leszokott, aki sajnos hirtelen felindulásból el is szívta mert annyira megkívánta.

Csak szerintem undorító ez a viselkedés? Mintha egy fogyózónak direkt vinne sütit vagy gyógyuló alkesznak egy üveg pálinkát.

Párom persze rám mérges amiért megharagudtam az apjára.

Ő jópárszor nekifutott már a leszokásnak de csak egyszer sikerült kicsit hosszabb időre (20 éve egy pár hónapra) és szerintem okkal szabotálja hogy legalább a gyerekének sikerüljön.

2024. júl. 3. 11:15
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
88%
Nem a párod apjára kellene haragudnod, hanem a gyenge akaratú párodra. Ő hozta a döntést, hogy elfogadja és el is szívja.
2024. júl. 3. 11:18
 2/34 anonim ***** válasza:
78%
Jogosan.
2024. júl. 3. 11:22
 3/34 A kérdező kommentje:

A függőség kemény dolog. Ezért kértük hogy ne adjon neki cigit.

Vagy abszolút nem hibás a fater?

2024. júl. 3. 11:23
 4/34 A kérdező kommentje:
Sajnos én is tudom magamról hogy nem bírnám ki, ezért nincs cigi otthon és mindenkinek mondtam hogy a világért se kínáljon meg, akkor se ha kiskutya szemekkel nézek.
2024. júl. 3. 11:25
 5/34 anonim ***** válasza:
87%
Igen, jogosan.
2024. júl. 3. 11:26
 6/34 anonim ***** válasza:
71%

Nem. A párod felnőtt ember, nem kisgyerek.

Az após hülye volt. De a párod szívta el, ő döntött így.

A páros leszokásnak meg semmi értelme. Te szokjál, függetlenül attól, hogy a párod mit csinál. Aztán majd ő is leszokik, ha megérett rá.

2024. júl. 3. 11:39
 7/34 anonim ***** válasza:
91%

Jogos abban, hogy nem szép dolog egy függőségét leküzdeni vágyó személyt kísértésbe vinni, sőt, traktálni. Ez a dohányosra ugyanúgy igaz, mint arra, aki nem akar bevágni egy sütit, de tukmálják, hogy ennyitől semmi bajod nem lesz...

A döntést viszont a párod hozta. Elfogadta, elszívta. Ez mind az ő sara, és nem menti fel az, hogy milyen módon jutott hozzá a cigarettához.

2024. júl. 3. 11:40
 8/34 anonim ***** válasza:
70%

Jogosan a párodra haragudj! Felnőtt ember, csak akaratgyenge, sose fog tudni leszokni...

Apóstól nem volt szép, de lehet csak tesztelte a kedves fiát.

A leszokás agyban dől el, tök mindegy ki mit kínál, ha nem akarom, nem szívom. Ennyi.

2024. júl. 3. 11:53
 9/34 anonim ***** válasza:
67%

Cukorbeteg vagyok 3 éves korom óta, rendszeresen hoznak süteményt a családomnak a vendégek, és jé, én kibírom, hogy ne egyek.

Férjem dohányzott, pár éve leszokott (30 év után), és simán nem gyújt rá, epdig az anyja, anyukám is dohányzonak mellette rendszeresen.

Akadj le apósról.

2024. júl. 3. 11:53
 10/34 anonim ***** válasza:
85%
Aki a saját gyerekét szoktatja vissza a cigarettára az megérdemelne egy fülest.
2024. júl. 3. 11:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!