Jogosan haragszom, vagy túldramatizálom?
32 éves vagyok, egy kisfiam van, aki 9 hónapos. Nem vagyok internetellenes, de a fiamról 2 kép van összesen a facebook oldalamon, és apának is ennyi. Az is úgy van beállítva, hogy csak az ismerősök lássák.
A sógornőm egy felnőtt tini (22), és állandóan fotózza a kisfiamat, és mindent pakol fel a netre. Engem ez nagyon idegesít, nem tudom megmondani, hogy miért. A sógornőmnek szóvá tettem, és csak annyit értem el, hogy mostmár titokban fotózza, és csak a neten látom viszont. A férjem teljesen közömbös a témával, nem támogatja, de nem is zavarja.
Én mondtam nekik, ha a sógornőm ezt csinálja továbbra is, akkor nem engedem a fiam közelébe. De minél jobban tiltom, annál jobban csinálja. Ha nem fotózhatja, akkor a férjemtől kéri, hogy küldjön át képeket.
Sokszor úgy érzem, hogy nem is a lájkvadászat a lényeg, hanem az én határaim feszegetése.
Ez sérti a gyerek képmáshoz fűződő jogát. És mivel a gyerek még nem jogképes, te, mint szülő 100%-ban képviseled.
Azaz: jogod van letiltani a közzétételt.
…. folytatom...
Még egy TDK dolgozat is született a témáról, érdekes kérdéseket feszeget, még saját szülő általi képmegjelenítés miatt..
24. oldaltól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!