Mit lehet mondani, ha az egyik rokonom beköltözne hozzám hétvégékre?
Levelezőn tanul, ő azt hitte jelentkezéskor, hogy úgy lesz, hogy havonta egyszer kell emiatt Pestre utaznia, de minden péntek-szombat vannak órái.
Idén ingázott, de mondta, hogy vonattal rengeteg, mindig késik, a csatlakozásokat nem éri el, vizsgát is késett le már, katalógusos órát is. Autóval nem tud jönni, mert régi az autójuk, nem megbízható ekkora távra.
Nekem most júniusban lett Budapesten vásárolva egy lakás, mert szeptembertől ott tanulok.
És már be is jelentkezett, hogy "ha úgy adódna, alhatna-e néha ott"? Ez alapból azzal indult, hogy havi 1-2 alkalom, most már ott tartanak, hogy akkor ő jönne délelőtt, a férje és a fiuk meg majd péntek délután-estefele, és akkor így legalább a család is tud együtt lenni, nem az lesz, hogy ő szombat este esik haza hullafáradtan... Meg, hogy itt úgyis több a program a gyereknek is, mint otthon.
Azt az 1-2 ottalvást még elviseltem volna, max. addig a barátomnál vagyok, de én nem akarok péntektől vasárnapig egy egész családot vendégül látni.
Alig várom már, hogy egyedül élhessek, hogy legyen egy saját kis birodalmam, ahol senki nem zavar.
Nem akarom megbántani őket, de nem akarom, hogy ott aludjon sem ő, sem a családja... De sértődést sem akarok ebből, hogy jaj ennyit nem teszek meg, nem bírok ki, bezzeg ők.
"bezzeg ő kiskoromban mennyit vigyázott rám"
És? Te kérted meg rá gyerekként? Számolja ki, hogy mennyivel tartozol neki, vonjátok le azt, amennyiért te vigyáztál a gyerekére, fizesd ki neki, és hagyjon békén.
"Kriszti, nekem nem megfelelo, ha minden hétvégén nálam alszol. Az meg főleg nem, hogy a csaladot is hozni akarod. Nem szallodam van. Vizsga elotti napon alhatsz nalam, hogy biztosan ne kess el, de szorgalmi idoszakban oldd meg, kerlek, nelkulem."
Az meg milyen szoveg, hogy azert nem tud autoval menni, mert nem megbizhato ilyen tavon?!🤣 Ha egy auto atmegy a muszaki vizsgan, akkor kozuti kozlekedesre alkalmas. Tehat az az auto, ami muszakilag rendben van, es ez fuggetlen az auto koratol, akkor mindegy, hogy 20 vagy 200 km-t megy vele. Ha meg muszakilag nincs rendben, akkor rovid tavokra se hasznaljak.
Amugy mekkora az a hatalmas tavolsag, amit nem bir az autojuk?
Apa testvére, ő már az elsőnél mondta, hogy hagyjam, ne is mondjak semmit, mert a kisujjamat nyújtom, de a karom fog kelleni...
220 km.
A kocsijuk tényleg elég fapad, kis túlzással többet van szerelőnél, mint náluk.
Apád miért nem szól rá?
Hello Tesó, hagyd békén a lányomat. Nonszensz, hogy az egész családoddal teljes hétvégekre a nyakára akartok ülni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!